Blogs.

5 tips voor duurzame muren

Duurzame interieurstylist Iris geeft je in deze blog 5 tips voor duurzame afwerking voor je muren. Tijdens het bouwen van haar eigen biobased huis heeft ze deze kennis opgedaan.

De 10 beste tips om te ontspullen

Minder bezit zorgt voor rust en eenvoud en en gevoel van vrijheid. Klinkt dit aantrekkelijk? Ik geef je 10 tips om te ontspullen.

5 gezonde voornemens voor 2022

Je hebt nog even de tijd om na te denken over je gezonde voornemens voor 2022. Met deze 5 voornemens voor je interieur wordt jij niet alleen gezonder, ook je omgeving.

3x duurzaam je cadeau inpakken

Drie keer duurzaam je cadeau inpakken. De materialen die gebruikt worden komen uit de kringloopwinkel: spullen met een tweede kans!

Een duurzame kerst, hoe dan?

Je ziet het al in het straatbeeld.. Kerstmis komt er aan! Gezelligheid, samen zijn, uitgebreid eten en… je huist in de kerstsfeer brengen!

6 tips voor een duurzame kerstboom

Omdat een traditionele kerstboom weinig duurzaam is, ben ik op zoek gegaan naar creatieve en duurzame alternatieven voor de traditionele kerstboom.

Duurzame cadeautips

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat we moeten gaan bedenken wat we dit jaar aan elkaar kunnen geven.

Neem een bosbad in je herfsthuis

In deze blog vertelt Laura Vaessen van Moodo interieurontwerp hoe je in 5 stappen ook thuis in je herfsthuis kunt bosbaden.

De mooiste gerecyclede en recyclebare meubels

Als je een nieuw meubelstuk nodig hebt, kies je dan voor iets nieuws? Of voor gerecyclede meubels? En het liefst een die uiteindelijk ook weer goed gerecycled kan worden

Duurzame badkamer

Hoe werk je op een duurzame manier je badkamer muren af? Iris neemt je mee in het ontwerp van een duurzame badkamer.

Kinderkamer met duurzame materialen

De kinderkamer is de ruimte in huis waar je kind en jij je prettig en geborgen willen voelen. Natuurlijke & duurzame materialen zijn dan een logische keuze.

Een duurzame vloer

In deze blog noemen wij de aspecten die een rol spelen bij het kiezen van een duurzame vloer en de verschillende mogelijkheden die bestaan.

5x natuurlijk, maar niet altijd duurzaam

Vaak wordt gedacht: natuurlijke producten komen vanuit de natuur, dus ze zijn ook goed voor het milieu. Dit is helaas niet altijd zo.

Hot topic: tips voor een aangenaam binnenklimaat

Hoe kun je ervoor zorgen dat het binnenklimaat in je huis aangenaam blijft? In deze blog vertelt duurzame interieur stylist Jet van der Graaf hoe je dit doet.

6 duurzame tips voor je interieur

Bij een duurzaam interieurontwerp focust Heidi van PURE Styling op kwaliteit, modulariteit en hergebruik. Lees haar 6 tips voor een duurzaam interieur.

Natuurlijke isolatie

Je huis verduurzamen begint bij goede isolatie. Hierdoor bespaar je ook op je verwarmingskosten. In deze blog lees je over de verschillende soorten natuurlijke isolatie.

Wat hebben zintuigen met je interieur te maken?

Als je door een bos loopt worden al je zintuigen gestimuleerd. Met biophilic design kun je de positieve effecten van natuur in je woon- of werkplek ervaren.

Duurzame babykamer: de ledikantdeken

Een ledikantdeken is fijn om te hebben. Je kindje ligt er de hele nacht onder. Daarom is het materiaal waarvan deze deken is gemaakt belangrijk.

Kleur op je muren met duurzame verf

In deze blog vind je 3 tips waarmee jij kleur kunt toevoegen aan je muren. Ook lees je wat de beste duurzame verf merken zijn.

Een weekend rust, ruimte en tiny geluk.

In deze blog verteld Machteld over haar weekendje in Camping Buitenland. Een fijn weekendje weg maar ook een kans om inspiratie op te doen voor haar toekomstige eco-huisje.

Biophilic design: maakt je gelukkiger & gezonder

Biophilic design draait om contact maken met de natuur, zodat je je beter voelt in je omgeving. Maar waarom is een natuurlijke omgeving eigenlijk goed voor ons?

De gallery wall: als de muren konden praten…

Als de muren konden praten...de gallery wall tells it all! Zo’n wand vol schilderijen, posters en foto’s geven je een kijkje in iemand's leven.

Duurzame babykamer: het wiegje

Een wiegje is een belangrijk onderdeel van de babykamer. Je baby gaat er vele uren per dag in doorbrengen. Met deze tips maak je de juiste keuze.

Duurzaam verbouwen: de basis

Je wil je huis duurzaam verbouwen? Of je gaat een huis bouwen en wil informatie over duurzame materialen? Maar waar moet je beginnen?

Duurzame make-over met een likje Fairf

Duurzame make-over met een likje Fairf. Met kleine aanpassingen geef je in een handomdraai je slaapkamer een industrieel basic interieur.

Zitten op een stoel van zeewier

Dat de Denen kunnen ontwerpen hebben ze in de loop der jaren wel bewezen. Maar dit design spant de kroon. Jij kunt nu zitten op zeewier!

Trendkleur in een duurzaam interieur

Elk jaar maken verfmerken als Pantone hun kleur van het jaar bekend. Maar hoe past zo’n trendkleur in een duurzaam interieur?

(Duurzame) Dutch Design Awards 2019

(Duurzame) Dutch Design Awards 2019. Tussen de genomineerden staan gelukkig steeds meer duurzame designprojecten! Dit zijn onze favorieten.

De verborgen impact Boekreview

De verborgen impact is hét boek dat mij enorm veel inzicht heeft gegeven in de impact die ik heb op deze aarde en hoe ik deze kan verkleinen.