Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Hoe moet je duurzaam leven? Waar moet je beginnen? Anderen zijn – zo denk je – al veel beter bezig dan jij. Misschien houden de kosten je wel tegen?  In deze blog deel ik drie Instagram accounts die mij helpen om duurzamer te leven. Ik hoop jou ook!

The Greenlist – duurzaam leven

Het eerste account wat ik je wil aanraden is The Greenlist. Saskia inspireert op een zeer laagdrempelige manier. Samen met David, haar partner, en Frank, haar zoontje, deelt ze leuke tips, ervaringen en duurzame alternatieven. Van boodschappen tot energie besparen, van kleding tot make-up, van duurzame activiteiten tot restaurants. In de afgelopen jaren is ze enorm gegroeid. Sinds kort heeft ze ook de populaire podcast Onsje Groener (aanrader!) en is ze specialist bij Koffietijd. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk, haar zoektocht is het volgen waard!

The Greenlist
The Greenlist Koffietijd

Duurzaamopkamers – duurzaam voor een klein budget

Wil je duurzaam leven maar er niet teveel geld aan uitgeven? Dan moet je eigenlijk Julia van duurzaamopkamers wel volgen. Zij geeft duurzame tips die niet veel geld kosten. Het enthousiasme springt van haar feed af. Ze geeft tips over van alles: sierraden, recepten, drinken, energie, voeding, podcasts…en nog veel meer. Het is denk ik wel duidelijk, je kunt veel bij haar leren!

Duurzaam leven Duurzaamopkamers
Duurzaamopkamers

Zelfvoorzienendemeid – hergebruik en tips

Emmely geeft met haar Instagram zelfvoorzienendemeid een inkijkje in haar leven. Ze laat zien hoe ze stap voor stap haar leven verduurzaamd. Een leerzaam proces! Wat leuk is: Emmely heeft een mega moestuin waarin ze van alles heeft zelf kweekt. Je vindt op haar account tips over wat je kunt doen met leftovers, hoe je duurzaam boodschappen doet, wat andere duurzame bedrijven zijn en nog veel meer! Wat ik leuk vind aan Emmely is de puurheid waarmee ze de tips en tricks deelt. Je kunt merken dat ze zelf ook in nog het verduurzamingsproces zit.

Zelfvoorzienendemeid
Zelfvoorzienendemeid Duurzaam leven

De afbeeldingen zijn op volgorde eigendom van Thegreenlist.nl, duurzaamopkamers.nl en zelfvoorzienendemeid.nl