Wil je je (verder) verdiepen in een duurzame levensstijl? Met de zomervakantie voor de deur  deel ik vijf van mijn favoriete boeken over duurzaamheid. Het was niet makkelijk om een selectie te maken want er zijn super veel goede boeken over duurzaamheid. Maar dit zijn mijn 5 duurzame boekentips voor deze zomer.

Boekentip 1: Schatzoeken, hoe vind je tweedehands parels?

Dit boek is geschreven door Marlous Snijder en Anki Wijnen, bekend als de bloggers van Oh Marie en Zilverblauw. Heerlijk voor in je vrije tijd. Veel kleur en veel foto’s. Het boek geeft je een kijkje in de keuken bij mensen die kiezen voor tweedehands parels, maar geeft ook tips over waar jíj zelf die parels kan vinden. Een aanrader voor ieder die schatzoeken leuk vindt! Wie weet vind jij door dit boek wat moois voor in jouw interieur.

Boekentip 2: 80 Duurzame Reizen, inspirerende routes waarvoor je niet hoeft te vliegen

Het boek viel gelijk op toen ik hem bij vrienden zag liggen! Want alleen de kaft geeft al een vakantie gevoel. De inhoud liegt er niet om! Dit boek beschrijft 80 reizen zonder dat je in een vliegtuig hoeft te stappen. Compleet met alle informatie die je nodig hebt. Heb je zin om te fietsen, of meer zin om met de trein te gaan? Of allebei? In dit boek vind je inspirerende reizen door Europa. Steden, evenementen en natuur komen aan bod. Koop het boek tweedehands via Booknext.

Boeken over duurzaamheid 80 duurzame reizen
Boeken over duurzaamheid 80 duurzame reizen

Boekentip 3: VT verbouwen, Duurzaam

Iedereen kent de VT wonen tijdschriften wel, maar wist je dat er ook speciale uitgaves zijn? Dit magazine is een waar boekwerk met maar liefst 260 pagina’s vol tips en inspiratie over duurzaam verbouwen. Van Tiny houses, tot nul op de meter. Van isoleren tot upcyclen. Er komt van alles, of beter gezegd veel, hele veel aan bod! Je kunt dit magazine kopen voor slechts €14,95 (of wellicht scoren op Marktplaats). Heel leuk The Substitute en veel van haar leden staan er ook in!

Boeken over duurzaamheid vtverbouwen duurzaam
Boeken over duurzaamheid vtverbouwen duurzaam the substitute

Boekentip 4: Dit is een goede gids, voor een duurzame lifestyle

Marieke Eyskoot neemt je in 336 bladzijdes mee in een duurzame lifestyle die helemaal niet duur of moeilijk is. Een leerzaam boek voor ieder die duurzaam wil leven en wonen (of daar mee wil starten). Je leest het zo weg en is echt een bron van inspiratie, vol met praktische tips. En dan nog een tip van mij: Dit is ook een leuk boekje om cadeau te geven aan mensen die wel duurzaam willen leven, maar nog niet zo goed weten hoe.

Boeken over duurzaamheid dit is een goede gids

Boekentip 5: Very Vintage, inspiratie en adressen van The Vintage Market

Zoek je mooie en duurzame inspiratie voor je eigen interieur? Dan is dit echt een aanrader! In heel diverse en afwisselende interieurreportages – met écht mooie foto’s! – doe jij gemakkelijk inspiratie op voor een duurzame inrichting. Naast de reportages staan er maar liefst 200 tips in waar jij zelf vintage kan kopen. Dit boek is geschreven door Julie Vrijens en Tim Mouling.

Boeken over duurzaamheid very vintage

Dit zijn slechts vijf van de vele boeken over tweedehands en duurzaamheid. Google maar eens, je zult er nog veel meer vinden. Zo heeft Marieke eerder al een blog geschreven over de Verborgen Impact. Ook een heel goed boek als je meer inzicht wil krijgen in jouw gedrag en de impact op aarde. Wil je niet verdwalen in het aanbod? Bedenk eerst specifieke onderwerpen waarover je precies wilt lezen en zoek gericht. Dat helpt!

Fotocredits: De foto’s zijn afkomstig van, en eigendom van, Wilma Kerpel, dewereldvansnor.nl, eengoedereis.nu, The Substitute, awkwardduckling.nl en nl.lusterpublishing.com.