Valentijnsdag, een dag die voor velen vooral commercieel aanvoelt. De cadeaus die worden gepromoot zijn vaak rommel. Dat kan anders! Hoe kun je jouw geliefde op een duurzame manier verassen?  Lees hieronder mijn 5 tips voor een duurzame Valentijnsdag.

Tip 1 – Ga voor een beleving

Neem je geliefde een middagje mee de natuur in voor een heerlijke wandeling samen. Verras hem of haar onderweg met een zelf meegebracht kopje thee of koffie en (fair trade) chocola. Ik weet zeker dat jullie genieten samen en heerlijk tot rust komen. Kijk voor de mooiste wandelroutes op Natuurmonumenten.nl. Net even wat anders als normaal en nog gezond voor je ook.

Interieuradvies Drunen tips voor een duurzame valentijnsdag

Tip 2 – Verras je geliefde met een duurzaam bosje

Van een mooie bos bloemen wordt iedereen blij. Heb jij weleens gedacht aan aan blijvende bloemen?  Bij Reflower, huur je mooiste exemplaren voor bij jou thuis. Op deze manier neem je deel aan de circulaire economie. Met kunstbloemen in de hoofdrol, zonder afval en met een flinke CO2-reductie t.o.v. van een vers bosje bloemen.

Wil jij liever echte bloemen? Neem dan eens een kijkje bij de The Flower Family. Zij bezorgen duurzaam gekweekte bloemen en zorgen tegelijkertijd voor werk voor mensen met een  afstand tot de arbeidsmarkt. Zo heb je niet alleen een leuk kado maar maak je ook de wereld een stukje mooier!

Duurzame valantijnsdag, reflower
Duurzame valantijnsdag, reflower

Tip 3 – Duurzame cadeaus

Vandaag de dag zijn er veel gerecyclede of zero-waste cadeaus te vinden. In bijvoorbeeld het online warenhuis Licht en Fijn vind je eco-vriendelijke woon-decoraties, verzorgingsproducten en lifestyle-accessoires met aandacht geselecteerd en daarmee passend in een duurzame en bewuste levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke roomspray, romantische kaarsen of sierraden.

Licht en fijn duurzaam valentijnscadeau kaarsen studio k2k interieuradvies

Tip 4 – Biologische champagne of wijn

Weleens gedacht aan een champagne ontbijt op bed? Dat is pas romantisch! Een fles biologische champagne of wijn is natuurlijk een beter idee. Waar vind je de lekkerste biologische wijn? Kijk bij de Biologische Wijnwinkel.  Al deze wijnen zijn biologisch gecertificeerd. Bio-wijnboeren hebben liefde voor hun grond en geven ruimte aan de natuur. Dat proef je! De biologische wijnwinkel heeft een voorkeur voor duurzame wijnen van ambachtelijke, kleinschalige wijnmakers die zo puur mogelijk te werk gaan. Proost, op de natuur en de liefde!

Duurzame Valentijnsdag, parijs met de trein

Tip 5 – City trip met de trein

Wil je het wat groter aanpakken voor jouw geliefde, ga op City trip met de trein. Op wandelen en fietsen na is de trein de meest milieuvriendelijke manier van reizen. Tot 75% minder CO2-uitstoot dan bij een vliegtuig en tot 66% minder dan met de auto. Ga met de trein naar Parijs, de stad van de liefde! Of naar Berlijn, één van de populairste steden van Europa. Een andere romantische bestemming is Wenen, boek een duurzaam hotel en ik weet zeker dat je punten scoort.

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, Pexel, Licht & fijn, Reflower en Mika Baumeister via Unsplash