Je stapt naar binnen, kijkt eens rond… wat een spullen! Hoe vind je tussen al deze spullen dat waar je naar op zoek bent? Deze 5 tips helpen je om die kringloopschat te vinden.

1. Wees kritisch

Zoveel spullen en vaak ook nog goedkoop, waar moet je beginnen? Wees kritisch, wat heb je nodig en wat niet? Laat je niet te snel verleiden door de prijs. Een item kopen wat je niet gaat gebruiken of toch niet leuk blijkt te vinden, is jammer!

Handgeschilderde houten stoelen van The Upcycle Collection

2. Controleer

Denk je jouw kringloopschat gevonden te hebben? Controleer of het item compleet is, controleer op schade en controleer of het item het doet. Natuurlijk kan je bewust kiezen voor iets wat schade heeft of niet compleet is omdat je het item zelf op wil knappen, maar beter bewust kiezen dan thuiskomen en er van balen!

3. Blijf geduldig

Ben je op zoek naar een specifiek item en wil je die graag tweedehands aanschaffen? Blijf geduldig. Het is niet zoals in een ‘gewone’ winkel waar je een item makkelijk in een andere maat of kleur kan pakken. Probeer geduldig te zoeken naar jouw kringloopschat.

Het Goed in Nijmegen

4. Vergelijk

Wil je een goede tweedehands aankoop doen, dan moet je vergelijken. Wat is de nieuwwaarde van dit product? Het gebeurt wel eens dat mensen/winkels meer vragen voor een product dan de nieuwprijs. Ik had dit laatst nog op Facebook. Een vrouw vroeg €7,50 voor een nieuw set plastic bakjes. Ik was geïnteresseerd maar keek voor de zekerheid even op Google. En wat bleek? De nieuwprijs was €4,-. Natuurlijk hoef je niet alles te Googlen of op te zoeken, maar let wel goed op!

5. Geniet

Een belangrijke eigenschap van jouw echte kringloopschat is dat je ervan kan genieten. Koop je iets voor jezelf, vraag je dan altijd af: Is dit het item waar ik echt van ga genieten? En over twee weken waarschijnlijk nog steeds? Zo ja, dan heb je hem te pakken!

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, respectievelijk Kringloopwinkel RataPlan Generatorstraat, The Upcycle Collection en Het Goed.