Het is duurzaam om lokaal te shoppen, en het is nog duurzamer om tweedehands te kopen bij jou in de buurt. Naast leuk, scheelt het ook in de verzendkosten en/of het rijden om de items op te halen. Win-win!

1. Marktplaats -in de buurt

Marktplaats kennen we allemaal wel! Dit echt de ideale manier om tweedehands items te kopen bij jou in de buurt. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik wel een haat-liefde verhouding met het platform heb. Op de homepage in de app kan je bovenaan kiezen voor ‘in je buurt’. Zo shopt een vriendin van mij nu bij haar achterbuurvrouw haar kleding (want: zelfde stijl en maat) en vond ik zelf eens gebaksvorkjes. 

2.  Facebookgroepen

Een aanrader! Zoek maar eens op Facebook naar je eigen woonplaats of van omliggende dorpen/steden. Grote kans dat je tweedehands kan kopen bij jou in de buurt. Zelf heb ik daar een leuke ervaring mee: ik ‘kocht’ een rotan ladekastje voor nog geen € 2,-. De dame zei: Neem maar wat lekkers mee voor de kinderen. Dat had ik gedaan! 

tweedehands in de buurt marktplaats
tweedehands in de buurt marktplaats
tweedehands in de buurt marktplaats

3. Familie & vrienden

Misschien wonen ze niet om de hoek maar zie je ze wel regelmatig. Doet je vriendin kleding weg? Of je schoonzus die leuke vaas? Of kopen die andere vrienden een nieuwe stoel? Neem items van hen over en met een beetje geluk heb je ze voor een leuke prijs. Of misschien willen ze wel iets ruilen. Zo vertelde mijn schoonzus onlangs dat ze nog allemaal spullen had voor hun vogel (die ze niet meer hebben). Laten wij nou net vogels hebben gekregen…

4. Markten en verkoop

Houd je ogen goed open, blader af en toe door de lokale krant en kijk eens op internet, bijvoorbeeld op Meuk is leuk. Hier vind je een overzicht van alle rommelmarkten in Nederland. Ook kerken, clubs of organisaties organiseren wel eens een verkoop op hun eigen terrein. Daar kun je vaak de mooiste parels scoren!

5. Kringloopwinkels

Het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar ken je echt alle kringloopwinkels in je omgeving? Bij mijn vorige huis tegenover stonden af en toe heel veel auto’s. Wat bleek? Eén bepaalde zaterdag in de maand hadden ze een schuurverkoop, een ware kringloop. Ik heb het op internet nog steeds niet gevonden, maar leuk was het zeker! Kijk en vraag eens rond naar dat soort initiatieven.

Heel veel plezier met het kopen van tweedehands bij jou in de buurt!

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, Marktplaats, Facebook groep ‘Amsterdam yard sale’ en Meuk is leuk.