Duurzaam kopen begint bij de kringloop! Je wilt misschien wel tweedehands en duurzaam kopen, maar waar moet je beginnen? Ik deel graag 7 Instagram accounts met je die het volgen waard zijn. Stuk voor stuk verkopen ze toffe items voor in huis, elk op hun eigen manier. En echt, er zijn er nog veel meer dan deze zeven. Zoek maar eens op bijvoorbeeld #tweedehandsinhuis, dan kom je er nog veel meer tegen.

1. Vintage Vedette

De 34-jarige Steef runt deze online shop via haar Instagram account. Ze is een echte ‘thrift-gek’. Ik moet vaak glimlachen om haar gezellige stories en ze verkoopt mooie items. Van lampen tot tafeltjes, van beeldjes tot potten. Je kunt elke donderdag nieuwe vondsten bij haar verwachten. 

Vintage Vedette

2. Vintage Verzamelaar

Deze Veenendaalse vintage lover verkoopt niet alleen mooie items, ze weet ze ook nog eens prachtig in beeld te brengen en voor een leuke prijs te verkopen. Haar feed straalt eenheid en rust uit wat het shoppen aangenaam maakt. Je kunt bij haar terecht voor onder andere Hollywood Regency items, producten met messing en helder glaswerk. 

Vintage Verzamelaar

3. MOOIS uit de kringloop

Een heel ander soort Instagram account dan twee bovenstaande, maar minimaal zo’n aanrader. Vanuit Nijkerk verkoopt Ruth heel diverse decoratie items voor in jouw huis. Voor de prijs hoef je kopen bij haar zeker niet te laten. Kandelaren, potten en natuurlijke materialen zijn drie elementen die bij haar terugkerend zijn. 

Instagram accounts Moois uit de kringloop

4. Faveur

Prachtig! Voor antiek en design items is een kijkje op het Instagram account van @faveurmaassluis zeker een aanrader! Als je hen ook via de stories volgt, krijg je heel wat mee van de sfeer in het team en de winkel, dat zie je ook terug op de feed. Veel echt de wat oudere items wat ze verkopen onder de noemer ‘het hogere segment tweedehands’. 

Faveur

5. Sis en Sis

De twee zussen Arieke en Anne stoppen liefde in hun verkoop, dat is duidelijk te merken! Ze verkopen een diversiteit aan producten en decoratie. Maar de tweedehands items voor in de keuken zijn duidelijk terugkerend. Zoek je nog een duurzame aanvulling op je servies dan is hen volgen een must!

Sis

6. MEUTT.nl vintage

In vergelijking met de bovenstaande 5 is dit dé tip voor de wat grotere items. De toffe webshop van interieurstyliste Marielle biedt een mooie verzameling aan tweedehands meubels en woonaccessoires. Naast de items uit de jaren ’60, ’70 en ’80 kan je bij haar ook terecht voor vintage interieurstyling, hoe tof is dat!

Instagram accounts meutt_marielle

7. KROOST vintage

En de laatste, maar zeker niet als minste in dit lijstje van 7 toffe Instagram accounts voor tweedehands in huis. Houd je van kleur en prachtige meubels? Hier kan je goed terecht voor gave vintage kindermeubels. Eigenaresse Minke runt met veel plezier een werkplaats/showroom in Ede waar de meubels worden opgeknapt en verkocht. Zeker een bezoekje waard!

Instagram accounts kroostvintage

Veel Insta en duurzaam shopplezier!

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, respectievelijk Vintage Vedette, Vintage Verzamelaar, MOOIS uit de kringloop, Faveur (tevens omslagfoto), Sis en Sis, MEUTT.nl vintage en KROOST vintage.