Vandaag is het de dag om de persoon die er altijd voor je is te bedanken voor haar zorgzaamheid, geduld, vertrouwen en troost. De persoon die leven geeft, eten en onderdak. Die je uitdaagt om vooruit te komen. Die kan multitasken en inventief is als geen ander. Niet gevoelig is voor kritiek. Elke aanval met liefde en schoonheid beantwoord en de mooiste is die er bestaat.

Ik heb het over Moeder Natuur, de moeder die we allemaal hebben. De ‘why’ van dit platform. Waar we het allemaal voor doen. Dáárom een duurzaam interieur. Dáárom een duurzame verbouwing. Zonder een gezonde Moede Aarde is er voor ons ook geen leven. Vandaag zorgen we extra goed voor onze moeder. En zo doe je dat:

Maak iets met je eigen handen

Een knutselwerk is toch wel echt hét ultieme moederdag cadeau. Om de biodiversiteit in eigen tuin te stimuleren kun je natuurlijke biologische zaadjes strooien, tegels wippen of milieuvriendelijk gekweekte planten planten.

Als extraatje kun je een plek maken waar bijen blij van worden. Je hoeft niet bang te zijn, bijen steken niet zo snel. Er zijn steeds minder plekken voor bijen; tuinen worden netjes bijgehouden, huizen zijn netjes afgewerkt. Rieten daken zie je bijna nergens meer. Voor de bijen zou het allemaal wel wat wilder en rommeliger mogen, zodat zij meer plaatsen hebben om hun eitjes te leggen. Op deze website zie je hoe je zelf een insectenhotel kunt maken.

Moodo interieurontwerp Bijenhotel

Verras haar met een bezoekje

En dan natuurlijk het liefst met de fiets of het openbaar vervoer. Door het opzoeken van de natuur wordt je band sterker. Je liefde groeit. En alles wat je lief vindt wil je goed verzorgen. Duurzamere en milieuvriendelijkere keuzes volgen dan als bijna vanzelf. Probeer vandaag eens extra goed naar de natuur te kijken, voelen en luisteren. Welke patronen zie je in de bladeren? Hoe zacht is mos nou eigenlijk? Hoe ziet het er uit van heel dichtbij? Hoe kriebelig is het zand? Hoor je vogels en hoeveel verschillende tonen? Hoor je de wind? Is dat een constant geluid of zit er variatie in? Zet je zintuigen open!

Nodig haar uit in je huis

Door bloemen en planten in je huis te zetten bevorder je niet alleen de luchtkwaliteit, maar versterk je ook je natuurlijke band. De beste bloemen pluk je zelf in een wildpluktuin of haal je bij de biologische kweker. Die staan heel erg mooi in de kleurrijke vazen van Foekje Fleur te koop bij Licht & Fijn.

Moodo interieurontwerp Foekje Fleur vazen    

Verwen haar met een etentje

Verwen de (tuin)aarde om je heen met een goede bemesting. Compost verbetert de bodemstructuur, zodat plantenwortels de voedingsstoffen beter kunnen opnemen. Je kunt ook zelf compost maken, bijvoorbeeld met de Bokashi Organko.

Zelf composteren spaart energie. Je verwerkt ter plekke het organische afval uit je huishouden: de kringloop blijft klein. Bovendien levert het een nuttig eindproduct op. Compost is humusrijk en daarom bruikbaar als bodemverbeteraar voor je tuin. Met de

Een goede bodem geeft goed eten, maak voor je eigen moeder vandaag een lekker biologisch vegan maaltje met extra aandacht aan lokale, natuurvriendelijke producten. Online vind je de lekkerste recepten. Op bijzondere dagen zoals vandaag staat een mooi gedekte tafel nog eens extra feestelijk. Maar is het wel nodig om voor die paar keer per jaar een uitgebreid servies te bezitten? Bij The Table kun je een compleet gestylde tafel huren. Ze helpen je een geslaagd diner te organiseren met prachtig servies, tafellinnen, glazen, vazen, kannen en bestek plus tips en voorbeelden hoe je je eettafel er geweldig uit kunt laten zien.

Moodo interieurontwerp The tabel

The Table introduceert Rent The Table: huur een compleet gestylde tafel voor je bijzondere feest of diner.

Moederdag 2022
Met deze paar tips wordt het een top moederdag voor vandaag én voor later. En vergeet vooral niet je eigen moeder een dikke knuffel te geven.