Vandaag is het zo ver! Eindelijk start er weer een nieuwe editie van de Dutch Design Week. Wij hebben er heel veel zin in! ⁠Van te voren is het altijd even zoeken om de juiste route te bepalen daarom hebben wij een aantal van onze duurzame favorieten voor jou op een rijtje gezet in onze nieuwste blog.⁠

Deze locaties boordevol duurzame inspiratie mag je namelijk niet missen!

Ketelhuisplein Strijp S

De absolute highlight die wij niet willen missen is de Exploded View van Biobased Creations. Op het Ketelhuisplein staat deze week een volledig bio-based en circulair huis vol met producten en verhalen van meer dan 100  bio-based pioniers. Hier vind je ook een aantal van onze leden zoals Grown.bio, Organoid en onze nieuwste leden Ecolinde en Forbo.

Kun je niet naar Eindhoven? Geen nood! Je kunt het huis ook digitaal bezoeken.

Grown.Bio bio-based interieur
Forbo bio-based interieur
Ecolinde bio-based interieur
Organoid bio-based interieur

Strijp T+R

Hier is veel te zien als het op duurzaam inrichten aankomt. Naast de duurzame ontwerpen van Piet Hein Eek vind je hier ook veel jonge designmerken zoals de circulaire banken van A Lott of Space, de prachtige potten en vazen van Ineke van der Werf voor Saudade Collective en de stijlvolle designmeubels van het nieuwe volledig duurzame meubelmerk (en kersverse lid) Nel, in samenwerking met 3D print platform Aectual.

Nel duurzaam design

BioArt Labratories

Bij BioArt Labratories vind je meer experimentele ontwerpen, research en materialen uit de bio-based community. Zo presenteert KÜF een ontwerp experiment met zijderupsen als co-designers en maakt Sanne Bruurmijn Design wegwerpproducten van onschadelijke grondstoffen als onkruid. Ook kun je kennis maken met de sociale onderneming Tabled Design.  Zij maken houten meubels van de in Namibië gehate Devils Tree om zo de biodiversiteit in de Savvane te behouden.

Tabled social design
Cooloo uniek design

Isola: Only good news

Het ligt wat verder van Strijp S maar voor opkomend talent moet je zeker een bezoekje brengen aan Isola. Ze hebben twee locaties. Op de Geldropseweg vind je Only good news. Een selectie van Isola’s design community met de meest duurzame en innovatieve materialen en ontwerpen. Zoals de bio-based panelen van Ecor, Circulaire wandlampen van Wisse Trooster en prachtige meubels met unieke coating van afvalmateriaal van Cooloo (ook weer een kakelvers lid van onze community).

Dutch Design Week 2021

Design Perron

Stap je uit (of in) op Eindhoven Centraal? Neem dan een kijkje bij Design Perron. Hier vind je onder andere de prachtige meubels van Muhammad Shareef gemaakt van timmerafval, Stool Up, multifunctionele meubels voor klein leefruimtes, van de Hogeschool van Rotterdam en de mooie tapijten van gerecycled materiaal van Studio Wae.

Muhammad Shareef hergebruikt hout

#SustainableSpotter

Dit is slechts een kleine selectie. Gelukkig is er nog veel meer duurzaam moois te vinden! Volg ons op instagram via #sustainablespotter om niets te missen. Spot jij iets gaafs laat het ons dan ook weten door dezelfde hashtag te gebruiken en ons te taggen @thesubstitute.nl. De merken die wij spotten zullen wij op instagram opslaan onder de high-light SPOTTER. Hier kun je ze altijd terugkijken!

Alleen voor leden: Netwerkborrel & duurzame tour

Voor onze leden organiseren wij op donderdagmiddag samen met Arco een duurzame tour met afsluitend een netwerkborrel. Dus ben jij lid? Meld je dan snel aan via de link die je in je mail hebt ontvangen.

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, Biobased Creations, Grown.Bio, Forbo, Ecolinde, Organoid, Nel, Tabled Design, Cooloo en Muhammad Shareef.