Op een duurzame manier je badkamer restylen, hoe doe je dat? In dit blog laat ik je zien hoe ik mijn eigen badkamer heb gedaan. Ik geef je tips hoe jij met een paar eenvoudige stappen ook jouw badkamer kunt restylen op een duurzame manier.

Badkamer – de basis

Om te beginnen stel je jezelf de vraag: Is de basis van de badkamer nog naar wens? Werkt alles nog naar behoren? Is de indeling nog geschikt? Of wil je toch liever naar een ruimere douche ipv een bad? 

Duurzaam restylen van de badkamer interieuradvies Drunen voor

Voor

Duurzaam restylen van de badkamer interieuradvies Drunen na

Na

Duurzame verf in de badkamer

In mijn badkamer zijn een aantal muren gestukt en makkelijk te upgraden met een likje duurzame verf. Achter de wastafel heb ik gekozen voor afwasbaar terrazzo behang. Dit is voor zover ik weet nog niet verkrijgbaar in een duurzame variant, maar de muur is zo wel goed beschermd tegen vocht en het geeft gelijk veel sfeer aan de badkamer. In de douche en achter de toilet zaten al witte tegels waar ik niks aan wil veranderen, behalve dat er een mooie kleur tegenaan moet!

Badkamer interieuradvies styling Drunen duurzaam

Voor de gestucte achterwand wand en het plafond heb ik een warme lichte “terra” kleur uitgezocht en laten mengen in het duurzame verfmerk LAB ECO paint van De Vestingh. 

Tip: Schilder ook het plafond mee in dezelfde kleur als de wand, dit geeft je badkamer een knusse sfeer.

Tegels eruit? 

Heb jij tegels in je badkamer die aan vervanging toe zijn? Mosa heeft prachtige duurzame wand en vloertegels, hun grondstoffen, voor het overgrote deel zand en klei, worden uit nabije steengroeven gehaald.

Als je liever gladde muren hebt is Tadelact een erg mooie oplossing. (Tierrafino) 

Duurzaam restylen van de badkamer interieuradvies Drunen badkamer accessoires
Badkamer interieuradvies Drunen ecologisch

Duurzaam restylen van de badkameraccessoires

Mijn badkamer accessoires zoals de wc-rolhouder, handdoekenstang, toiletdrukknop etc. werden dof en het chrome bladderde eraf. Na licht opschuren behandel ik de accessoires met een oud restje witte matte verf. Ook de zilverkleurige wandlampen schilder ik mee in deze kleur, zodat er één geheel ontstaat.

Badkamer interieuradvies Drunen duurzaam Mijn Stijl

Duurzame accessoires voor in de badkamer

Accessoires maken je badkamer helemaal af! Denk aan mooie zachte handdoeken van biologisch katoen (Yumeko), bamboe accessoires, ecologische douchegel (Mijn Stijl) of shampoo bars (Happy Soaps), droogbloemen en duurzame planten van bijvoorbeeld Sprinklr. Tropische planten doen het goed in een lichte badkamer. Heeft jouw badkamer geen daglicht ga dan op zoek naar varens of een mooie kunstplant op Marktplaats. Jessie Kroon geeft in haar boek Doe het Zero ook fijne tips voor duurzaam badderen. Hang bijvoorbeeld een bos eucalytus te drogen in je badkamer en het geurt er heerlijk!

Fotocredits: Studio K2K