Een wiegje is een belangrijk onderdeel van de babykamer. Je baby gaat er namelijk vele uren per dag in doorbrengen. Er is veel aanbod. In dit blog vind je  tips die je helpen bij het maken van de juiste keuze. 

Kiezen van het juiste materiaal

Een duurzame en veilige keuze is hout. Waarom? Hout is een natuurlijk materiaal en niet giftig. Een massief houten wiegje is ook stevig. Bij dit materiaal is de afwerking belangrijk. Het beste is een natuurlijke olie. Daarnaast is het belangrijk dat het FSC gecertificeerd hout is, er wordt dan goed gezorgd voor het bos waar het hout vandaan komt.

Een andere optie is riet of rotan. Rotan wiegjes passen zowel prachtig in een vintage als in een strakke babykamer. Een prachtig merk hiervoor is Bermbach. Ook hier is de afwerking belangrijk en zorg ervoor dat het riet mooi glad is. Je wil niet dat de kleine zich bezeert.

Een mozes wieg wordt gemaakt van gevlochten materialen, meestal natuurlijke materialen (altijd even checken!). Het handige van een mozes mandje is, dat je deze makkelijk kunt verplaatsen.

Natuurlijke materialen stralen rust uit, heel fijn voor jou en je baby.

Duurzaam wiegje

Tips voor het kopen van een wiegje

Duurzame meubels voor de baby- en kinderkamer hebben vaak een hoger prijskaartje dan niet duurzame meubels. Vind je een duurzaam wiegje te duur om te kopen voor de 6 maanden dat je hem gaat gebruiken? Dan kun je ook kiezen om een tweedehands exemplaar te kopen. Het is niet alleen goedkoper maar ook duurzaam omdat het wiegje al gebruikt is. Je vindt prachtige exemplaren op Marktplaats en in de kringloopwinkel.

Huur of leen een wieg

Een andere optie is om een wiegje te huren. Een hele logische keuze omdat je een deze vaak maar een korte tijd gebruikt. Een wiegje kun je bijvoorbeeld huren bij Cribster, Baby Exchangerie of Bednest.

Een laatste en wellicht wel de meest duurzame én budgetproof optie, vraag familie, vrienden, buren of kennissen of ze nog een wiegje te leen hebben. Door te kiezen voor een duurzaam wiegje merken niet alleen jij en je baby de voordelen, je maakt ook verschil in de rest van de wereld.

Fotocredits:

De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van Duurzame Kinderkamer Stylist en Bibelotte.