De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat we moeten gaan bedenken wat we dit jaar aan elkaar kunnen geven. Dit kan best lastig zijn, zeker als je dit op een duurzame manier wil doen. Daarom heb ik een aantal tips voor jullie op een rij gezet om het dit jaar makkelijker te maken voor jullie!

The table

Een cadeau dat duurzaam is, lang meegaat (als je er zuinig mee bent) en ook erg handig is; servies! Servies van The Table is een combinatie van hedendaags, tijdloos design, natuurlijk materialen en eeuwenoude ambachten. Ze werken fair, klimaatpositief en plasticvrij. Ieder product is uniek doordat het met de hand gemaakt wordt. Een uniek cadeau om aan iemand te geven met de feestdagen.

Do It Yourself

Op zoek naar een cadeau dat duurzaam en persoonlijk is? Ga zelf aan de slag! Verzamel lege (wijn)flessen of vazen van de kringloop. Je hebt vast nog restjes (muur)verf staan in verschillende kleuren, verf hiermee de flessen of vazen. Vul ze met droogbloemen of een paar pluimen en klaar is je persoonlijke duurzame cadeau.

Drunen gerecycled glas cadeautip
Drunen gerecycled glas cadeautip

Een tweede kans

Kijk eens goed rond in je eigen huis of er iets staat wat je niet meer gebruikt of niet leuk vindt. Maak er een mooi cadeau van en geef het een tweede kans! DIe ene vaas of ring die jij helemaal beu bent, kan voor jouw vriend of vriendin een superleuke aanwinst zijn! Dit is erg duurzaam, je gaat verantwoord met je spullen om en je hebt een cadeau gescoord, win-win.

Licht en fijn

Heb jij al weleens een kijkje genomen op lichtenfijn.nl? Licht & Fijn is een klein online warenhuis met eco-vriendelijke woon-decoratie, verzorgingsproducten en lifestyle-accessoires. met aandacht geselecteerd en daarmee passend in een duurzame en bewuste levensstijl.Met de feestdagen in aantocht een ideale webshop om je Decembercadeaus te shoppen. Veel keuze voor iedere portemonnee.

Skaza

Skaza is een innovatieve kunststofproducent met veel kennis over duurzaamheid. Hun duurzame producten voor huis en tuin zijn gemaakt van gerecyclede of biobased materialen.  Ze ontwerpen vooral functionele en praktische producten, qua ontwerp net even anders dan standaard. Kortom op zoek naar een praktisch en verantwoord cadeau? Zit je bij Skaza goed!