Mijn eerste duurzame make-over met een likje Fairf! Met deze blog wil ik jullie laten zien wat voor stylen er allemaal zijn op interieurgebied en waar ik blij van word. Met kleine aanpassingen en een leuke DIY geef ik in een handomdraai mijn slaapkamer een industrieel basic interieur.

Fair duurzame verf
Fair duurzame verf

Verf bestellen

Op  de website van Fairf bestel ik eerst kleur samples om te kijken welke kleur het beste past bij mijn ruimte. Daarna bestel 2 liter Fairf in de kleur “JAMES” en de benodigde verfmaterialen. Superhandig dat je dan alles gelijk in huis hebt.

Ik kan niet wachten tot ik aan de slag kan, dat hoeft gelukkig ook niet, want diezelfde dag wordt mijn pakket nog bezorgd per fietskoerier. Hoe leuk is dat! Ik word daar helemaal blij van. Zeker met de meegeleverde verfmaterialen kan ik direct aan slag, alles zit erbij

Rechts 2 foto’s van voor de metamorfose, maar dat is eigenlijk wel duidelijk. De verf rolt makkelijk uit en dekt goed. Ondanks de donkere kleur is het na 1 verfbeurt al dekkend. Vanwege mijn perfectionisme verf ik hem toch een 2e keer. Daarna is het resultaat echt super strak. De kleur is precies wat het kleursample aangaf.

Duurzame make-over before
Duurzame make-over before

Behangen en leren handgrepen maken 

De volgende dag ben ik nog steeds blij met het resultaat en kan ik aan de slag met het behang. De meubels blijven zoals ze zijn maar om deze toch wat stoerder te maken ga ik voor leren handgrepen. Bij de kringloopwinkel haal ik 2 leren riemen en maak zelf de handgrepen. Dit is een goedkope en duurzame oplossing, geeft meteen een goed gevoel.

Duurzame make-over after stoere handgrepen
Leren handgrepen geven bestaande meubels een stoere look

Styling

De slaapkamer ziet er al echt anders uit, leuk om af en toe op een eenvoudige manier je huis te restylen. Om naast de gebruikte koele kleuren de slaapkamer wat meer warmte mee te geven ga ik voor de kleur goudgeel in de accessoires. Ik ga eerst kijken wat ik nog in huis heb, daarna ga ik op Marktplaats op zoek naar een bamboe lamp en goudgele plaid voor op bed. Het dekbedovertrek “Graphite” van Damai, is gemaakt van bio-satijn en duurzaam geproduceerd. Zie hier het eindresultaat!

Duurzame make-over met een likje Fairf

Ben jij nu ook zo enthousiast geworden over de verf van Fairf? Hoe gaaf is het als je dan in je directe leefomgeving een steentje bij kan dragen, hoe klein het ook is. De verfproducten van Fairf zijn verkrijgbaar op hun overzichtelijke webshop van Fairf.

Duurzame make-over after
Duurzame make-over met een likje Fairf

Fotocredits:
De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, Studio K2K.