Vorige week vond de eerste Duurzame Woonroute plaats op de vt wonen&design beurs. De duurzame deelnemers kon je herkennen aan het groene blaadje. Kon jij er niet bij zijn? Hier vind je 6 van mijn favorieten voor je op een rij.

1. Bedaffair

Op zoek naar een nieuw bed of fijn beddengoed? Ga dan vooral kijken bij Bedaffair. De bedden en matrassen van Bedaffair zijn puur natuur. Zweedse veersystemen, biologische hennep, biologische merino wol, paardenhaar, ruwe hennep vezel en een biologisch katoenen tijk. Zonder lijmen en synthetische stoffen, met de hand samengesteld, zijn alle onderdelen van dit matras vervangbaar en te repareren in het eigen Matras Repair Centre. Niet voor niets gingen zij er met de Awards voor het Beste Duurzame Merk 2022 vandoor.

Pure Styling Sustainable Shoot Hemplin Bedaffair

2. Hemplin

Dekbedovertrekken, lakens, theedoeken. Hemplin maakt het allemaal van hennep, de meest vriendelijke natuurlijke vezel die er is. Dit linnengoed is door het ademend karakter koel in de zomer en warm in de winter. Het is verkrijgbaar in natuurlijke kleuren en prachtig roze.

3. A lott of space

Een favoriet van mij zijn de mooie modulaire banken van A lott of space. De Sofa is modulair ontworpen en kun je steeds aanpassen aan de levensfase waar je je op dat moment in bevindt. Je kiest zelf welke modules je aan de bank toevoegt en op welke plek je dat doet. Bovendien is elk onderdeel los van het ander makkelijk schoon te maken, te repareren, te vervangen en uiteindelijk te recyclen. Alle modules die ze terugnemen worden zorgvuldig gecheckt, opgeknapt en gereinigd zodat ze weer een volgende levenscyclus mee kunnen en er geen afval ontstaat.

Pure Styling Sustainable Shoot A lott of Space

4. Betonlook

Wil je een nieuw kleurtje op de muur? Dan moet je bij Betonlook zijn. Betonlook verkoopt ecologische verf. Let op niet alle verven zijn al volledig ecologisch  maar de kalkverf, leemverf, betonlookverf en melkverf zijn dat wel. Ze hebben heel veel prachtige kleuren. Er zit vast iets moois voor je bij!

Duurzame Woonroute Betonlook
Crush On Nature Floating Flora wand

5. Crush on nature

Op zoek naar iets bijzonders? Crush on Nature maakt werk met wilde planten. Bijvoorbeeld ‘Floating Flora’-wanden: scheidingswanden van dubbel glas, met daartussen wilde plantencollages. ‘Floating Flora’ wanden worden ter plaatse opgebouwd. De composities bereidt Crush on Nature voor in het atelier en op locatie worden ze tussen het glas gehangen.

6. Forbo

Een linoleumvloer is altijd een goede keuze. De linoleumvloer van Forbo is de eerste CO2-neutraal geproduceerde vloer ter wereld en van nature duurzaam. Gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals lijnzaadolie, hars, houtmeel, kalk, zorgvuldig geselecteerde milieuvriendelijke pigmenten en jute. 72% hiervan is snel herwinbaar en 11% komt uit gerecyclede content. Niet alleen mijn favoriet maar ook die van de bezoekers van de beurs. Daarom werden zij verkozen tot het Lievelingsproduct 2022. 

Duurzame Woonroute Forbo

Fotocredits: De foto’s in dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, Pure Styling, Betonlook, Crush on Nature en Forbo.