In deze blog vertelt Machteld over haar weekend op Camping Buitenland. Voor haar was dit niet alleen een weekendje weg maar ook een kans om inspiratie op te doen voor haar toekomstige eco-huisje. 

Weekendje weg

2 weken geleden ging ik op uitnodiging van vrienden Petra en Lucas een weekend mee naar ‘Camping Buitenland’. Buitenland is gewoon in Nederland en is eigenlijk een upcycled camping, opgezet door 5 natuurliefhebbers die de recht-toe recht-aan camping cultuur van Nederland zat waren. Hier is met creativiteit en een duurzame blik een vrijplaats gecreëerd door het oude kampeerterrein te herontwikkelen met naast kampeermogelijkheid ook ruimte voor duurzame recreatieve (zelf)bouw huisjes. 

Weekend weg tiny house camping buitenland
Weekend weg tiny house camping buitenland

Volop Inspiratie!

De Camping ligt heel leuk, tussen een bos, een weiland, een kanaal en een zandafgraving waar je kunt zwemmen. En, yeahh, er staan dus al een heleboel leuke zelfbouw huisjes waar ik heel vrolijk van word! Ik kijk sowieso al geinteresseerder naar dit soort projecten omdat ik met een paar familieleden een plekje in Drenthe bezit waar we een eco-huisje op willen bouwen. Maar wat een berg mogelijkheden zijn er!

De meeste huisjes hier zijn zelfgemaakt van (bouw)afval. Je moet dan denken aan hergebruikt hout, schuifpuien, ramen, trappen, etc. Alles wat hergebruikt kan worden qua bouwmateriaal zie je hier langskomen. Er is zelfs een hut afgewerkt met offsetplaten, dat zijn aluminium platen waarmee ons drukwerk wordt gemaakt. Het huisje waar Petra, Lucas en ik dat weekend logeerden is gemaakt van stro en leem. We slapen boven in een soort bedstee met gordijn. De ruimte heb je wel in de woonkamer en de badkamer, maar privé bestaat niet in dit huisje. Dát wil ik graag anders in ons toekomstige stulpje.

Mijn tip voor jou

Buitenland is een goede inspiratieplek! Het hele weekend loop ik bewonderend langs zoveel inventiviteit en gluur ‘s avonds naar binnen in gezellige kamers. De meeste huisjes zijn te huur en nu, in het laagseizoen, erg goed te doen qua prijs voor een weekend of midweek.

Klik op de huisjes als je meer wilt weten.

Weekend weg tiny house camping buitenland
Weekend weg tiny house camping buitenland

‘Wie ’t afval niet eert, is Buitenland niet weart’

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, Machteld Rijnten en Buitenland.