Groen in huis – duurzaam en hip. Het is tegenwoordig hip om je huis sfeervol in te richten met planten. Al die groene planten zien er niet alleen gezellig uit, ze zorgen ook voor een zuivere lucht. En dit heeft weer een positieve invloed op je gezondheid. Hoe pas jij deze groene trend toe in je huis? En wat zijn de voordelen van groen in huis?

Urban Jungle

Deze trend is jou vast niet ontgaan! Hoe meer planten in huis, hoe beter! Combineer allerlei soorten duurzame planten met elkaar, grote en kleine, hangende of staande, verschillende kleuren, met bloemen, het kan niet gek genoeg. De aanschaf van duurzame planten is nog niet zo makkelijk, niet alles wat groen is is goed voor het milieu. Veel komt van ver, is gekweekt in energieslurpende kassen en behandeld met giftige bestrijdingsmiddelen. Let bij de aanschaf op het EKO of biologische keurmerk. Wil je geen risico lopen koop je duurzame planten zonder toxische stoffen kun je o.a. kopen bij Sprinklr.

Duurzame planten Sprinklr duurzaam interieuradvies Drunen

Groene styling

Hou jij van rust in je interieur? Zet je groene vrienden dan niet her en der door het huis verspreid maar groepeer ze op één of twee plekken. Zorg ervoor dat de potten bij elkaar passen qua kleur. Een andere optie is één grote plant in een grote mand van duurzaam zeegras (kijk voor duurzame manden op ikhoutervan.nl) Zeegras groeit snel en is goed voor de biodiversiteit en het milieu.

Heb jij een huisdier  (of een klein kindje) in huis dat graag aan jouw mooie planten zit? Ga dan voor hangplanten. Er zijn veel mooie oplossingen om jouw favoriete plant aan het plafond of muur te hangen. Ook kun je zelf aan de slag gaan met touw. Knoop een plantenhanger en plaats er een pot in, klik hier voor een tutorial. Eenvoudig, duurzaam en uniek!

interieuradvies Drunen groen in huis duurzaam en hip
groen in huis duurzaam en hip interieuradvies Drunen

Planten en je gezondheid

Planten zorgen voor minder stress en hebben een positief effect op je welzijn. Ze zorgen ook voor de luchtvochtigheid in huis. Of ze ook giftige stoffen uit de lucht halen in onze woonkamer? dat is niet zeker. Daar is nog te weinig onderzoek naar gedaan.

Hydroponie

Dé plantentrend van dit moment, planten op water. Geen gedoe met aarde. De wortels in het water maken het speciaal, eventueel in combinatie met verlichting zijn ze een waar kunstwerk. Intenz heeft mooie combinaties van glazen bolvazen met duurzame planten.
Kortom veel groen in huis is sfeervol en goed voor je welzijn!

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, Studio K2K en Intenz.