Wil je je muren schilderen, behangen of op een andere manier bekleden? Ren dan niet direct naar de eerste de beste bouwmarkt, maar bekijk eerst of je een duurzaam alternatief kunt vinden. Er is al zo veel keus op het gebied van duurzame wandbekleding. Om je op weg te helpen, heb ik een aantal duurzame verf- en behang merken op een rij gezet.

Muurverf

Als je je muren gaat verven, kies dan voor een duurzame muurverf. Deze verven zijn niet gemaakt van fossiele grondstoffen en bevatten geen gevaarlijke oplosmiddelen of schadelijke stoffen.

Fairf

Kies bijvoorbeeld voor Fairf. Fairf is een plantaardige muurverf op waterbasis. De verf droogt snel en is nagenoeg geurloos. En ook erg belangrijk: Fairf is verkrijgbaar in allerlei mooie kleuren.

Betonlook.nl

Al gehoord van leemverf? Leemverf is een fijne verfsoort die je in elke ruimte kunt gebruiken, behalve in vochtige ruimtes zoals de badkamer of wc. Met leemverf geef je je wand of plafond een poederige, rustige uitstraling. Deze verf is 100% ecologisch. Leemverf is verkrijgbaar bij Betonlook.nl.

Tierrafino

Bij Tierrafino kun je niet alleen leemverf kopen maar ook leemstuc. Leemstuc is niet alleen prachtig maar heeft ook warmte- en vochtregulerende eigenschappen. Warm in de winter en koel in de zomer. Leemstuc is er trouwens in allerlei mooie kleuren.

duurzame verf betonlook.nl
duurzame verf en behang tierrafino

Ecocoatings

Bij Ecocoatings koop je groene verfmerken als Aquamarijn, Auro, Copperant, Tierafino en Uula. Dit zijn duurzame muurverven van topkwaliteit die je binnenklimaat gezond houden.

Greenpaints

Ook bij Greenpaints kun je terecht voor duurzame en minder milieubelastende verf. Greenpaints probeert de verfindustrie duurzamer te maken met biobased en minerale verven. Mineraalverven zijn gebaseerd op natuurlijke grondstoffen. Biobased verven zijn gebaseerd op herwinbare natuurlijke grondstoffen, zoals planten, bomen en gewassen.

Behang

Behang geeft structuur aan een ruimte. Je kunt kiezen voor een leuke print of een mooi motiefje. Ook in behang kun je duurzame keuzes maken. Zo is er bijvoorbeeld verschil tussen vliesbehang en vinylbehang. Vliesbehang is de meest milieuvriendelijke keuze. Deze soort bevat nauwelijks schadelijke stoffen en het is biologisch afbreekbaar.

Studio Ditte

Op zoek naar leuk behang voor de kinderkamer? Dan ben je bij Studio Ditte aan het juiste adres. Dino’s, auto’s, stoer junglebehang. Ook voor behang voor andere ruimtes in je huis kun je overigens bij Studio Ditte terecht. Het behang is een hoge kwaliteit vliesbehang en is FSC-gecertificeerd. Ook is het behang biologisch afbreekbaar, wordt het op een duurzame manier geproduceerd in Nederland en is het vrij van schadelijke stoffen.

Roomblush

Het behang van Roomblush prijkt bij ons aan de woonkamermuur. Niet alleen maakt Roomblush prachtige grafisch behangen, ze produceren ook nog eens lokaal in België en duurzaam. Roomblush gebruikt FSC-gecertificeerd vliesbehang (zonder PVC) en print met inkten op waterbasis. Ze produceren alleen wat er besteld wordt, dus ontstaan er geen overschotten. Dus, ga jij voor een grafische print, voor bloemen of voor een vrolijk behang voor op de kinderkamer?

Foto’s zijn eigendom van Betonlook.nl, Tierrafino en Roomblush.