De kinderkamer is de ruimte in huis waar je kind slaapt. Daarnaast is het ook een ruimte waar je kind en jij je prettig en geborgen willen voelen. Een ruimte die in harmonie is met je kind. De keuze van materialen speelt hierbij een belangrijke factor. Ook als het gaat om de sfeer in de kinderkamer. Een kinderkamer met duurzame materialen is dan een logische keuze!

Natuurlijke en duurzame materialen geven een kinderkamer warmte en geborgenheid. Dit zijn 3 tips voor een sfeervolle kinderkamer met duurzame materialen.

Kamer Duurzame kinderkamer stylist
Duurzame babykamer

Verf op natuurlijke basis

Een kleur in de kinderkamer is fijn. Kies voor een zachte kleur, dan geeft dat de kamer sfeer en harmonie. Gebruik voor het schilderen van de kinderkamer verf op natuurlijke basis. Dit is verf waar geen schadelijke stoffen aan toegevoegd zijn zoals aardolie en oplosmiddelen. De grondstoffen die voor deze verf gebruikt worden hebben een natuurlijke oorsprong, beter voor je kindje, voor jou en het milieu. Mooie duurzame verf kun je vinden bij Ecocoatings, Raw Paints, Fairf, Amazona krijtverf of https://www.moosefarg.nl/

Onbewerkt hout en biologisch katoen

Natuurlijke materialen hebben niet alleen een prachtige uitstraling, het is ook nog eens beter voor ons allemaal. Kies voor de kinderkamer zoveel mogelijk onbewerkt hout met het FSC keurmerk. Hout met dit keurmerk komt uit duurzaam beheerde bossen. Items van hout voor een kinderkamer zijn een bed, kast, wandrek en stoel. Mooie houten kindermeubels kun je vinden bij Oliver Furniture of Woodchuck.

Kies voor beddengoed, slaapzakjes, dekens, lakens, knuffels, kleding en kussentjes die gemaakt zijn van biologisch katoen.

Duurzame babykamer
Babykamer duurzaam

Wol, jutte en sisal

Een vloer van natuurlijke materialen is een hele fijne basis voor een kinderkamer. De vloer voelt niet snel koud aan. Een natuurlijke vloer wordt gemaakt van wol, jutte en sisal. Ook zijn er prachtige kleden van deze materialen. Leuke vloerkleden van natuurlijke materialen kun je vinden bij Merel in Wonderland, Sew Heart Felt of Lorena Canals. Deze merken zijn gelijk behoorlijk aan de prijs, zeker als je het vergelijkt met niet duurzame alternatieven. Een betalbare optie is daarom om tweedehands vloerkleden te kopen.

Door natuurlijke materialen te gebruiken in de kinderkamer, krijgt de kinderkamer een rustige en fijne sfeer. Het is ook nog eens goed voor je kind en voor jou omdat je materialen gebruikt waar geen schadelijke stoffen aan toegevoegd zijn.

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, Duurzame Kinderkamer Stylist.