Een moodboard is de allereerste stap voor het veranderen van een kinderkamer.

Even kort, wat is een moodboard? De vertaling van mood is stemming. Een moodboard is een visualisatie van een concept, idee, gedachte of gevoel op een bord.

Het is je startpunt van het visualiseren en zichtbaar maken van jouw dromen voor de kinderkamer. Een moodboard maken lijkt omslachtig als je een duidelijk beeld hebt van wat je wil met kinderkamer.

Waarom het toch belangrijk is om een moodboard te maken:

  1. Je bepaalt van te voren de sfeer
  2. Je krijgt inzicht in welke stijl je aanspreekt
  3. Je voorkomt miskopen

 

De uitkomst kan echt verassend zijn. Je gaat als eerste jouw eigen sfeer creëren. Daarnaast is het leuk om te doen. Zie het als ontspanning en een eerste stap waardoor je straks in volle vaart aan de slag kan. Voor houvast en niet urenlang online surfen is dit het stappenplan. En onthoud:

In deze fase hoeft het dus nog niet over dat ene leuke bedje of lampje te gaan. Het gaat om een overall gevoel en de meubels en accessoires zijn de details die later komen.

Annemarie Federer moodboard

Maak je moodboard in 5 stappen

  1. Schrijf als eerste een aantal woorden op die je vindt passen bij je wensen, bijvoorbeeld zacht, rustig, warm, stoer, krachtig, speels, eigenwijs.
  2. Daarna ga je beelden zoeken die bij de woorden passen. Je kunt dit online doen of lekker gaan bladeren.
  3. Zoek naar beelden uit de natuur, modetijdschriften, posters, tekeningen enz. In ieder geval geen interieurbeelden! Laat je inspireren door kleuren en vormen. Kies bij voorkeur drie. Kom je op één, ook prima.
  4. Ga na welke beelden bij elkaar passen en één geheel vormen. De afbeeldingen kunnen heel verschillend zijn, dat maakt niet uit. Door de beelden bij elkaar te zetten ga je vanzelf voelen of het klopt.
  5. Zoek vervolgens naar kleuren in de afbeelding die je aanspreken. Niet alle kleuren uit de afbeelding hoeven terug te komen en het kunnen juist ook detailkleuren uit de afbeelding zijn. Werk zoveel mogelijk met echte stalen en kies 4 tot 6 kleuren.

 

Het resultaat van je moodboard moet vooral lekker voelen. Is moodboard als een warme deken? Dan kun je verder want dit past bij jou. Heb je dit gevoel nog niet, ga dan nog even door. Loop je vast, doe er even een paar dagen niks aan. Laat het even gaan. Een moodboard hoeft niet in één dag af te zijn. Geef het tijd. Je voelt echt wanneer het af is. Met een moodboard leg je de basis voor een prachtige duurzame kinderkamer.

Annemarie Federer Moodboard maken voor een kinderkamer
Annemarie Federer moodboard kinderkamer

Auteur: Annemarie Federer, voormalig bekend als Duurzame Kinderkamer Stylist

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, Annemarie Federer