Elk jaar maken verfmerken en kleurinstituten als Pantone hun kleur van het jaar bekend. Best interessant natuurlijk, want de keuze van de trendkleur zegt iets over de tijd waarin we leven en waar de wereld staat. Maar hoe past zo’n trendkleur in een duurzaam interieur?

Je  kunt een trend uit een bepaalde tijd meestal wel herkennen. Dus is het misschien niet de meest duurzame keuze om  toe te passen in je interieur. Want wellicht ben je er over een tijdje op uitgekeken en denk je: “Dat was zo 2020.” En wil je je muren vervolgens weer overschilderen. Toch kan het ook gewoon leuk zijn om een trendkleur in je interieur te gebruiken. Maar hoe doe je dit dan op een tijdloze manier? Ik stel je graag twee checkvragen.

1. Moeten je muren echt geschilderd worden?

Zien je muren er nog goed uit en ben je eigenlijk nog best tevreden met de kleuren die erop zitten? Laat je dan niet verleiden door een trendkleur, maar geniet gewoon van wat je al hebt. Het is zonde om grondstoffen te gebruiken als dit niet echt nodig is.

Groene muur bij Studio Hoppa thuis

2. Past de trendkleur bij jou en je interieur?

Goed, je weet het zeker. Het is geen opwelling, het is echt nodig dat je je muren gaat schilderen. Denk dan nog eens goed na: is de trendkleur een kleur die echt bij jou, je vloer, je gordijnen en je meubels past of kies je voor de trendkleur puur omdat het een trendkleur is? In dat laatste geval ben je er misschien ook wel weer snel op uit gekeken en denk je dus inderdaad over een jaar: dat was zo 2020. En kun je over een jaar weer met de kwast en roller aan de slag. Zonde van je geld én van de grondstoffen.

Heb je de twee vragen met ‘ja’ beantwoord? Dan zou je kunnen kiezen voor een trendkleur. Kies als je een kleur kiest wel altijd voor een duurzame verf! Duurzame verf kun je o.a. vinden bij Ecocoatings, Fairf en RAW Paints.

Trendkleur in een duurzaam interieur
Trendkleur in een duurzaam interieur

Fotocredits
De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, en eigendom van, Studio Hoppa