Heb jij er wel eens aan gedacht om tweedehands planten te kopen voor je huis? In deze blog leer jij hoe je de mooiste tweedehands planten scoort! Een mooie, duurzame aanvulling op je interieur!

Social media

Ongetwijfeld breng je dagelijks tijd door op social media. Goed nieuws! Met een paar klikken heb jij toegang tot tweedehands planten. Zoek op de socials waar jij actief bent eens naar woorden als: stekjesruil, stekjesroute plantenruil, plantenasiel, plantenhotel of iets dergelijks en je vindt gegarandeerd initiatieven en/of plekken waar jij tweedehands planten kunt scoren. In weggeefgroepen op social media komen ook regelmatig planten langs, gemakkelijk en goedkoop! Kijk bijvoorbeld in de Facebook groepen Planten maarktplaats Amsterdam en Planten, stekjes, zaden, groenten en tuinkruiden kopen/ruilen.

plantenasiel voorburg tweedehands planten
Stek app Zo kom je aan tweedehands planten

Kringloop, markten en winkels

Je ziet het steeds vaker, vooral in het voorjaar. Soms een hele hoek of een tafel bij de ingang. Pannenkoekplantjes, aardbeien, aloë vera, monstera… Echt van alles! Let er er maar eens op als je in een kringloop bent of op een markt rondloopt. Voor je het weet heb jij een nieuwe tweedehands aanwinst voor in huis gescoort!

Ook zijn er door het hele land speciale winkels te vinden die tweedehands planten verkopen zoals Plantenasiel Haarlem en Plantenasiel Voorburg. Je kunt via de stek app ook planten ruilen.

Eigen kring

Heeft die ene vriendin een prachtige plant staan? Of staat op jouw werk een plant die lekker groeit? Vraag eens of je een stekje mag meenemen. Let goed op wat je doet, niet elke plant is er geschikt voor, kijk dus eerst even op Google hoe je de plant het beste kunt stekken.

Plantenbieb Tweedehands planten
Stek app Tweedehands planten

Marktplaats

Duizenden, maar dan ook echt duizenden planten vind je op Marktplaats. Het helpt om te zoeken op een specifieke plantennaam, dan vind je sneller wat je nodig hebt. Selecteer ook eens op ‘in de buurt’. Wie weet biedt iemand een paar straten verderop een prachtige plant aan!

Zoals je leest kan je eenvoudig komen aan tweedehands planten én is het vaak nog goedkoper ook. Jet van der Graaf schreef onlangs nog een leuke  blog over hoe jij met planten je eigen healthy urban jungle creëert. Wil je ook in de tuin aan de slag? Hier vind je tips voor een duurzame tuin.

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van, Haerlemsbodem, Plantenasiel Voorburg, Stek.app en Flavourites.