Is jouw online wereld soms ook een beetje eentonig? Zit je vast in je algoritme fuik en zie je heel veel van hetzelfde? Met deze hashtags voor natuurlijke interieur inspiratie krijg je weer een frisse blik. Prikkelende content om eens lekker ‘out of your box’ te gaan.

Waarom hashtags en geen accounts? Accounts hebben vaak de neiging om een eenduidige feed te houden. Het wordt al snel veel van hetzelfde, niet echt inspirerend. Daarom hieronder #’s die je creatieve brein vullen.

#parametricarchitecture

Say what? Parametric architecture is een vorm van architectuur waarbij kenmerken (zoals bouwelementen) worden gevormd volgens algoritmische processen. Nu worden vooral computeralgoritmen gebruikt bij het ontwerpen, maar het kwam vroeger ook al voor. Antoni Gaudí maakt er bij zijn Sagrada Familia bijvoorbeeld al gebruik van.

Een hele technische manier van ontwerpen, weinig natuurlijk zou je denken. Maar wist je dat in de natuurlijke omgeving ook veel algoritmes voorkomen?
Daar vindt je de ‘rij van Fibonacci’. De rij van Fibonacci is een reeks van getallen waarbij ieder getal in deze reeks de som is van de 2 voorgaande getallen.. Bekijk de draaiing van een slakkenhuis, een dennenappel of de zaden in een zonnebloem maar eens goed. Een natuurlijk algoritme dus

parametric architecture Moodo interieurontwerp houten overkapping
parametric architecture Moodo interieurontwerp
parametric architecture Moodo interieurontwerp biopmorfe entree

#earthship

Een super creatieve, milieuvriendelijke en autonome manier van bouwen vind je onder deze hashtag. Een earthship is ontworpen om samen te werken met de omgeving. Een earthship is een gebouw dat gemaakt is van natuurlijke of afgedankte materialen en dat grotendeels in zijn eigen energie- en waterbehoefte kan voorzien. Zo worden de buitenmuren vaak gemaakt van afgedankte autobanden die gevuld worden met aarde. Deze bandenwand heeft meerdere functies, zoals isolatie, schokbestendigheid en vuurbestendigheid. Een earthship wordt gebouwd in een U-vorm met de opening naar het zuiden. Hier zijn dan veel ramen om het licht  en de warmte op te vangen. De niet-dragende binnenmuren worden gemaakt van ‘afgedankt’ materiaal. Je kunt hier dus veel inspiratie opoeen voor het werken met eerder gebruikte materialen.

Een earthship bouwen kan ook in Nederland. Zien hoe dat in de praktijk gaat? In Zwolle staat de enige échte earthship van Nederland, in het Doepark Nooterhof.

Earthship interieur Moodo interieurontwerp
Earthship plantjungle Moodo interieurontwerp
Earthship keuken Moodo interieurontwerp

#midjourneyinterior

Again say what? Midjourney is een AI-gestuurde tool die op basis van korte beschrijvingen – een afbeeldingen genereert. Welk beeld je ook wilt ophalen, alles is mogelijk!

Als je zelf afbeeldingen wilt genereren moet je wel een paar stappen ondernemen. Het werkt via de chat Discord. (zie uitleg). Het is een beetje ingewikkeld om in te stellen, maar daarna kun je helemaal los.

Maar in deze blog gaat het om de ###’s en de inspiratie. Dus zoek op #midjourneyinterior en je krijgt de meest fantastische dingen te zien die echt al het denkbare te boven gaan.

Midjourney interior design Moodo interieurontwerp
Midjourney interior clouds Moodo interieurontwerp
Midjourney interior jungle Moodo interieurontwerp

#interiorrewilding

Rewilding is een vorm van natuurherstel. De planten, dieren en bomen krijgen weer de ruimte om hun eigen gang te gaan, zonder dat  wij ons ermee bemoeien. Lekker vrij. Onder deze hashtag zie je wat dat betekent voor het interieur. Urbanjungles, green offices en huizen die heerlijk verwilderd zijn.

Interior rewinding Moodo interieurontwerp
plantify urbanjungle Moodo rewilding
Rewinding Moodo interieurontwerp

Fotocredits: De foto’s bij dit artikel over de beste hashtags voor natuurlijke interieur inspiratie zijn afkomstig van, en eigendom van de volgende Instagram accounts: plantify_ , indoorplantlove, ti.fu, plant_aholics, wg.xyz, diffusion_architecture, earthendwell, solarbnb, kiftlive, earthship, midjourney.architecture, chelliliart en littadesigner, Moodo