Expositie Beyond Billy op Dutch Design Week

Je kent de Billy boekenkast wel toch? Gemaakt van laagwaardig spaanplaat met plastic fineer. Niet recyclebaar en binnen no-time staat hij weer aan straat. Beyond Billy is onze expositie op de Dutch Design Week. Met een mix aan duurzaam ontwerp, materiaal en tweedehands richten we een ‘woonkamer’ in met hoopgevend design en confronteren wij met de feiten van de zeer vervuilende fast furniture-industrie.⁠

Je kunt expositie Beyond Billy van 22-10 t/m 30-10 bezoeken bij The New Block aan de Kastanjelaan 300 in Eindhoven. De expositie is vrij toegankelijk en elke dag open van 11.00 tot 18:00 uur.

Sustainable products route

Wij zijn heel trots! De expositie Beyond Billy is opgenomen in de sustainable products route van Dutch Design Week. Deze route neemt je mee langs verschillende duurzame ontwerpers. Ontdek de nieuwste bio-based materialen en leer welke rol design kan spelen in het vergroten van onze liefde voor spullen en het verminderen van de afvalberg. Kunnen we van greenwashing naar een echte circulaire economie?

Sustainable products route

Activiteiten

Dinsdag 25 oktober

Rond 12.30 uur brengt Broeinest Architect Tours een bezoek aan onze expositie. Dit is een besloten tour voor interieurarchitecten op uitnodiging van Broeinest. Zij krijgen inzicht in de impact van Fast Furniture en gaan naar huis met een dosis inspiratie die laat zien hoe het ook anders kan!

Woensdag 26 oktober

9.00 tot 12.30 uur: DDW-talk Sustainable Products met o.a. Machteld Rijnten en twee van onze leden Ricco Fiorito (Cooloo) en Charlotte van der Lande (A Lott of Space). Zij praten mee over hoe design kan bijdragen aan een betere wereld.

Donderdag 27 oktober

15.00 tot 17.00 uur: Workshop Design your impact.Hier gaan we aan de slag met impactdata waarna jij betere keuzes kunt maken in je ontwerp die je kunt verantwoorden.

Primeur: de impactberekeningen die New Economy in opdracht van The Substitute heeft gemaakt, zijn vertaald in handige impactkaarten per wooncategorie. Als deelnemer aan deze middag krijg jij als eerste inzage in deze unieke cijfers.⁠

Dus ben je interieurontwerper, productontwerper, inkoper, woonmerk of producent? En speelt duurzaamheid een belangrijke rol voor je? Schrijf je dan in. Er is maar plek voor 20 mensen, dus wacht niet te lang.

Dutch Design Week
Foto en styling: Pure styling, Heidi Willems