Duurzame Woonbeurs wordt duurzame woonroute op vt wonen&design beurs

Toen Machteld en Marieke in 2019 de eerste Duurzame Woonbeurs van Nederland organiseerden, ontstond er iets bijzonders. Hier is het idee geboren om alle duurzame merken, makers en professionals te verenigen in een community met als doel het versnellen van de duurzaamheidstransitie in de interieur- en verbouwsector.

Om deze transitie te versnellen en meer merken en een groter publiek te inspireren met het duurzame alternatief hebben zij dit jaar de handen ineengeslagen met de grootste woonbeurs van Nederland, de vt wonen&design beurs.

Duurzaamheid gaat hier voor het eerst een grote rol spelen. The Substitute cureert de Duurzame Woonroute, levert ontwerpers voor het Duurzaam Woonadvies en organiseert een lezingenprogramma met inspirerende sprekers over duurzaam wonen.

De vt wonen&design beurs vindt plaats van dinsdag 4 tot en met zondag 9 oktober 2022 in de Expo Greater Amsterdam.

Duurzame producten op de Duurzame Woonroute

Op de Duurzame Woonroute vind je meer dan 35 verschillende duurzame merken, ontwerpers en makers.  Alle duurzame spelers zijn terug te vinden op de plattegrond in het groen en op de website van de vt wonen&design beurs herken je ze aan het groene blaadje in de hoek.

Benieuwd wie er op de Duurzame Woonroute te zien zijn?
Bekijk hier alle duurzame merken.

 

Persoonlijk stylingadvies van een duurzame interieurstylist

Op de vt wonen&design beurs zitten er elke dag duurzame ontwerpers en stylisten van The Substitute klaar die jou kunnen helpen met je woonwensen. Zij geven je in een half uur persoonlijk stylingadvies én duurzame tips voor één woonruimte! Zo kun jij verder aan je slag met je woonplannen. Je herkent de duurzame interieurstylisten op de website aan het groene blaadje in de hoek.

Maak hier een afspraak met een duurzame stylist

Duurzaam lezingenprogramma

Hoe maak je duurzame keuzes voor je wanden en vloeren? En hoe kies je nu een duurzame bank? Na de lezingen en inspiratiesessies op de vt wonen&design beurs loop je met een hoofd vol ideeën en tips naar buiten. En begrijp je beter hoe fijn duurzaam wonen is.

Elke dag geeft Milieu Centraal een lezing om 11.00 uur. Deze gaat over de impact van je spullen en geeft inzicht én tips om deze impact te verlagen. Bezoek je deze lezing? Dan krijg je na afloop een mini-magazine mee boordevol tips en weetjes.

Daarna geeft The Substitute elke dag om 11.30 uur een lezing over de SUB-methode. Dit is de tool die The Substitute heeft ontwikkeld om duurzaam verbouwen en inrichten eenvoudiger te maken en te zorgen dat er minder meubels bij het afval belanden.

Verder is er dagelijks nog een lezing over een duurzaam onderwerp om 14.30. Van biophillic design tot duurzaam verbouwen en van een vegan interieur tot tweedehands meubelen in huis.
Bekijk hier het complete lezingenprogramma.