Mijn missie met Studio K2K is om jullie kennis te laten maken met mooie duurzame Nederlandse interieurmerken. Mensen met dezelfde visie, die iets goed willen doen voor de aarde en aan de toekomst denken. Dit keer is het de beurt aan Tolhuijs. Duurzaam Dutch design van afvalmateriaal. Upcycling is het nieuwe recycling!

Visie

Afval wordt gerecycled, maar dit is niet meest duurzame oplossing voor het materiaal. De kwaliteit van het materiaal degradeert, en het kost veel energie. Het materiaal is nog goed genoeg om nieuwe producten van te maken, als je er maar creatief naar kijkt. Dat is waar ze bij Tolhuijs heel goed in zijn.

Waar staat Tolhuijs voor

Dutch Design

Bij Tolhuijs ontwerpen ze in de omgekeerde wereld. Ze kijken niet naar wat ze willen en hoe ze het gaan maken. Ze kijken naar afvalmateriaal en verzinnen dan wat ze er mee kunnen doen. Ontwerpen uit noodzaak.

Afvalmateriaal

Elke dag wordt er door fabrieken bruikbaar materiaal weggegooid, dit zijn hun grondstoffen. Het transformeren van afval naar een product met een betere functie wordt upcycling genoemd. Bij Tolhuijs doen ze niet anders.

Het product moet er vooral mooi uit zien. Zo krijg je automatisch het duurzame verhaal bij mensen in de woonkamer. Een soort duurzaam ‘Paard van Troje’. Bastiaan Tolhuijs

 

Sociale productie

De producten zijn gemaakt in gevangenissen en sociale werkplaatsen. Zo proberen we mensen te helpen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen een opleiding volgen en bijvoorbeeld een lascertificaat halen. De gedetineerden kunnen werkervaring opdoen en daardoor direct de arbeidsmarkt op waardoor ze beter re-integreren.

Persoonlijke favorieten

FENCY

Één van mij persoonlijke favorieten is wandrek FENCY. Leverbaar in verschillende trendy kleuren en met diverse accessoires waardoor je je eigen persoonlijke rek kan samenstellen. Je kan er zelfs een bureau van maken.

Tolhuijs design Fency wandrek badkamer
ABLE- collectie

Daarnaast ben ik helemaal weg van de tafels uit de ABLE-collectie. Gemaakt van hoogwaardig afvalmateriaal. Voor de eikenhouten versie zijn oude treinwagons uit Frankrijk gebruikt en dit hout is weer tot leven gebracht. Andere versies zijn gemaakt van weggegooid pallet hout.

Able Tolhuijs design

Ben jij nu ook zo enthousiast geworden over de producten van Tolhuijs Design? Hoe gaaf is het als je dan in je directe leefomgeving een steentje bij kan dragen, hoe klein het ook is. Kijk hier voor meer informatie over dit mooie merk