Kennisbank
Categorie
-
Retourlogistiek van meubels
Goed onderzoek met rapport over de staat van meubels bij afdanken, de kans om veel meer meubels te redden van de afvalberg en hoe dit systeem georganiseerd zou moeten worden. Lokaal!
-
Grootzitmeubilair – Productstromen en materialen in kaart gebracht
De afvalstroom groot zitmeubilair, waarmee bankstellen, sofa’s en fauteuils worden aangeduid, heeft naar overtuiging van Rijkswaterstaat en haar partners binnen het convenant Meer en Beter Recyclen potentie voor een meer circulaire aanpak. Het is een gegeven dat deze producten een groot volume en gewicht vertegenwoordigen in de grof huishoudelijk afvalstroom van gemeenten.
-
Hoe Circulair zijn Nederlandse consumenten?
Om milieuproblemen zoals klimaatverandering, milieuvervuiling en biodiversiteitsverlies tegen te gaan, streeft de Nederlandse overheid naar een volledig circulaire economie in 2050. De overgang naar een circulaire economie vereist niet alleen nieuwe manieren van produceren, maar ook fundamenteel andere manieren van consumeren
-
Retourlogistiek van meubels
Een masterscriptie waarin een presentatie word gegeven over de retourlogistiek van meubels. Een heel aandachtig en leerzaam presentatie.
-
Historie: De Stijl en toegepaste kunst
Leuk en leerzaam filmpje over kunststroming De Stijl. In deze periode werden veel innovaties gedaan door kunstenaars en ontwerpers op het gebied van inrichting, meubels en keukens.
-
Hoeveel meubels zijn er in Nederland?
De Nederlandse overheid wil dat Nederland in 2030 voor 50 procent circulair is, in 2050 moet Nederland een volledig circulaire economie hebben. In een circulaire economie zijn minder nieuwe grondstoffen nodig. Om deze doelstelling te realiseren is inzicht nodig in de aanwezige voorraden grondstoffen en materialen, de zogeheten urban mine.
-
Infographic Duurzaamheid bereidheid
In welke mate leeft het thema duurzaamheid onder de Nederlandse bevolking? In samenwerking met onderzoeksbureau Panel Inzicht heeft DPG Media hier in mei 2021 onderzoek naar gedaan. Een deel van het onderzoek is ook in 2019 uitgevoerd waardoor het mogelijk is om een vergelijking te maken en trends in kaart te brengen. Twee derde van de Nederlanders heeft interesse in duurzaamheid en vindt dit ook belangrijk.
-
Green Deal NL-versie
De Europese Green Deal is de nieuwe groeistrategie die de EU moet omvormen tot een eerlijke en welvarende samenleving, met een moderne, hulpbronnenefficiënte en concurrerende economie, waar vanaf 2050 netto geen broeikasgassen meer worden uitgestoten en economische groei is losgekoppeld van het gebruik van hulpbronnen. De NL versie van dit 28 pagina's tellende rapport kun je hiernaast downoaden.
-
Verbouwen, cijfers en inzichten
Onderzoek door Panel Inzicht iov DPG media, januari 2021. Onderzoek onder 504 respondenten 25-70 jaar. In dit onderzoek wordt in handige infographics het verbouw en klusgedrag van de Nederlander uiteengezet. Verbouwen is een hot topic onder de Nederlandse consument, mede doordat men veel thuis is sinds het coronavirus en de lastige woningmarkt. Door Panel Inzicht is in januari 2021 een onderzoek uitgevoerd naar de verbouwintenties van de Nederlanders.
-
Nieuwe, duurzame stoffen
We consumeren met zijn allen meer dan de aarde aankan. Dat geldt ook voor mode. Maar het kan anders, namelijk door het gebruiken van biomaterialen. Deze kunnen bijdragen aan het verminderen van de milieudruk van de mode-industrie. Grote modehuizen financieren kleine start-ups die deze duurzame materialen ontwikkelen. Maak een gratis FDMG account aan om het hele artikel te lezen! Je krijgt dan dagelijks toegang tot 2 gratis artikelen.
-
Internationaliseringsmonitor: Handel en milieu
Eén van de schaduwkanten van globalisering is een toenemende druk op het milieu. Hierbij kan gedacht worden aan uitputting van natuurlijke hulpbronnen, ontbossing ten behoeve van een toenemende vraag naar bepaalde producten en de uitstoot door toenemend internationaal transport. In deze Internationaliseringsmonitor ligt de focus op het ecologische aspect van de Nederlandse handel: hoe draagt globalisering bij aan de problemen en oplossingen als het gaat om milieu-gerelateerde duurzaamheid? Internationale handel is én gerelateerd aan milieuproblemen, én kan een bijdrage leveren aan het oplossen daarvan.
-
Een gebruikte Billy uit de tweedehands IKEA: hoe de meubelreus probeert te verduurzamen
In Zweden heeft de eerste tweedehands IKEA zijn deuren geopend. Gebruikte Billy’s en Poängs worden er opgevangen, opgelapt en opnieuw verkocht. Weegt het op tegen de miljoenen nieuwe meubels die het bedrijf elk jaar afzet?
-
SUB methode
De SUB methode is een tool, een praatplaat, en geeft een goed beeld van alle duurzame alternatieven voor jouw interieur of dat van je klanten.
-
Ten off-grid homes for a self-sufficient lifestyle
From an isolated house in a Californian nature reserve, to a rural house in China that encourages villagers to be self-sufficient, here are 10 off-grid homes where people are living sustainably.
-
Binnenmilieu in woningen
Mensen maken zich vaak zorgen over het binnenmilieu. Dit blijkt uit het aantal klachten over het binnenmilieu dat bijvoorbeeld bij GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst 'en binnenkomt. De binnenmilieukwaliteit van woningen wordt beïnvloed door een groot aantal factoren.
-
Laat de boer telen voor de bouw in plaats van voor op het bord
Met hennep, vlas en stro kun je ook bouwen. Als boeren minder inzetten op voedsel en veeteelt en meer op het telen van grondstoffen voor bouwmaterialen, is dat goed voor de boer, voor de bouw en voor het milieu, betogen Jan Willem van de Groep en Jan Rotmans.
-
Inspiratiegids Circulair ontwerp
De Nederlandse economie circulair in 2050, dat is de ambitie! Dat lijkt nog ver weg, maar de transitie is in volle gang. Voor ondernemers liggen er volop kansen om deel uit te maken van de circulaire economie en koploper te worden. Waardebehoud van materialen en producten is de centrale uitdaging voor een circulaire economie. Dit vraagt om een andere manier van het ontwerpen en gebruiken van producten en samenwerking in de productieketen. Hiervoor zijn nieuwe ontwerp strategieën vereist die gericht zijn op lang gebruik van producten, duurzame materiaalkeuze en het sluiten van de materiaal keten. Ook vraagt de transitie naar een circulaire economie om nieuwe verdienmodellen die niet gebaseerd zijn op groei van verkoopvolumes. De transitie naar een circulair systeem legt dus een grote uitdaging neer bij alle keten partijen: ontwerpers, producenten, serviceverleners, retailers, inkopers, gebruikers en recyclers.
-
Visiestuk Brede Nationale Due Diligence-Wetgeving
Volgens het MVO Platform is due diligence-wetgeving in Nederland nodig om de negatieve impact van bedrijven op mens en milieu in internationale ketens te minimaliseren. Deze due diligence-wetgeving dient ingevoerd te worden in aanvulling op onderdelen van het bestaande Nederlandse MVO-beleid, dat vooral gestoeld is op zelfregulering. Zo ontstaat in Nederland een doordachte mix van verschillende beleidsmaatregelen, waardoor de effectiviteit van het MVO-beleid toeneemt.
-
Grondstoftekort slecht nieuws? Niet voor recyclebedrijven
Grondstofprijzen zijn de laatste maanden extreem in prijs gestegen. Nu het einde van de coronacrisis in zicht lijkt, trekt de economie aan en groeit de vraag naar vrijwel alle soorten grondstoffen. Leveranciers kunnen die vraag niet bijbenen. De prijzen en levertijden lopen daardoor in hoog tempo op. Sommige producten zijn helemaal uitverkocht. Deze ontwikkeling heeft een milieuvriendelijk bij-effect: producenten die de drukte op de grondstoffenmarkt proberen te omzeilen, wijken uit naar recyclelaars. Zij draaien de afgelopen maanden overuren.
-
Deltaplan Belastingen voor een Circulaire en Sociale Economie. Routekaart 2021-2030
Een verschuiving van belastingen van arbeid naar vervuiling en verbruik van natuurlijke hulpbronnen (een ‘taxshift’) kan leiden tot meer banen, meer duurzame groei, minder uitstoot en minder importafhankelijkheid. De taxshift is daarmee een kritische strategie voor groen en inclusief herstel.
-
Opgroeien als boom: de obstakels die je hebt te overwinnen
Wij mensen gaan flink wat fases door voordat wij volwassen worden. Voor bomen geldt dat ook. Maar bij bomen gaat dat op een iets andere manier. Zo wil de moeder van de boom niet dat de boom te snel groeit, maar is wel sprake van een soort borstvoeding. Benieuwd naar het opgroeiproces van een boom? In deze blog lees je meer over hoe bomen groeien.
-
Groen en Wonen
Groen in en rondom woonhuizen en appartementen is goed voor het (leef)klimaat in en om de woning. Het heeft een positief effect op de gezondheid en het algehele welbevinden van bewoners en bezoekers. Dit document biedt meer inzicht in de voordelen van groen in relatie tot wonen en welbevinden, inclusief verwijzingen naar de wetenschappelijke onderbouwing. Afsluitend vindt u enige tips die helpen om groen succesvol en volwaardig toe te passen.
-
A New European Bauhaus
The New European Bauhaus will be a driving force to bring the European Green Deal to life in an attractive, innovative and human-centred way. It will be a movement based on sustainability, inclusiveness and aesthetics to bring the European Green Deal closer to people. Everyone should be able to feel, see and experience the green transformation.
-
Hoe vaak moet je posten op social media voor maximaal resultaat?
Wat is nu het ideale aantal posts per week voor Instagram, Facebook, LinkedIn en Twitter? Een logische, maar ingewikkelde vraag. Aan de ene kant wil je voorkomen dat je te weinig post, en daardoor kansen mist om je doelgroep te bereiken. Aan de andere kant betekent te vaak posten dat je niet het maximale aan bereik en interactie uit je posts haalt, omdat je met elke nieuwe post potentieel bereik afsnoept van een eerder geplaatst bericht. Wij onderzochten de prestaties van duizenden Instagram-, Facebook-, LinkedIn- en Twitter-posts, en vonden de perfecte balans.
-
Moyee Coffee: FairChain en storyprooving
Vijftig procent koffie, vijftig procent experiment maar honderd procent bedrijf van de toekomst: dat is de visie van Moyee waarbij ze met hun zelfbedachte FairChain-concept de waardenketens willen herverdelen. Of simpeler gezegd: koffie moet lokaal verwerkt worden zodat niet alleen de boer een eerlijke prijs krijgt voor zijn product, maar ook het land van herkomst. Hoe ze dat doen en hoe ze dat verkopen aan de buitenwereld, legt oprichter Guido van Staveren van Dijk uit.
-
Retail Richting 2030
Retail rules. De spelregels en het speelveld groeien mee. Dat heeft impact. Als ondernemer moet je van veel markten thuis zijn. Dat geldt altijd, ook al vandaag. Het gaat erom de kunst te verstaan om met het juiste aanbod op vernieuwde vraag in te spelen. Met innovatieve combinaties van producten, dienstverlening en services kan dat. De verwachtingen van klanten worden tegelijk steeds hoger. Dat maakt dit onderzoek duidelijk en herkennen we allemaal. Dat scherpt kansen en dat heeft impact. Logisch, want retail zit tot in de haarvaten van onze maatschappij. Het kenmerkt de Retail richting 2030.
-
De Feiten van Milieu Centraal
In deze presentatie legt Mariska Joustra de feiten over de interieursector op tafel die aanleiding zijn voor het ontstaan van The Substitute.
-
Hemp infographic
This infographic shows the benefits of the hemp crop, how the hemp fiber is processed and the benefits of the hemp fabric.
-
De waarde van biobased bouwen: Samenvatting impactanalyse biobased RVB
Een biobased grondstof een bijzondere primaire bron: het is nagroeibaar. Anders dan bijvoorbeeld metalen en minerale grondstoffen. Wat is voor het RVB de potentie van biobased materialen voor het realiseren van een circulaire portefeuille? Deze impactanalyse geeft inzicht in CO2 eq.-uitstoot, MKI per jaar en Aandeel nagroeibaar. Deze analyse vergelijkt de biobased potentie voor gebouwschil, constructie en inbouw met hoe we nu gewend zijn te (ver)bouwen.
-
Executive Summary: The EU furniture market situation and a possible furniture products initiative
This study on “the EU furniture market situation and a possible furniture products initiative” aimed at analysing the situation of the EU furniture market and at identifying how improving information provided to consumers on furniture products could respondto some of the main challenges currently affecting the sector.
-
The EU furniture market situation and a possible furniture products initiative
Our research aimed at identifying whether a possible initiative on furniture products could respond to some of the main challenges currently affecting the sector.
-
Trends in Nederland 2019
Hoe lang is de gemiddelde opnameduur in het ziekenhuis tegenwoordig? In welke gemeente is de woonoppervlakte per persoon het kleinst? Hoe hoog is de studieschuld van huishoudens? Hoeveel kilogram peren werden geoogst in 2018? Trends in Nederland 2019 geeft antwoord op deze en nog veel meer vragen. Deze editie besteedt extra aandacht aan het gebruik van internet, de psychosociale arbeidsbelasting van werknemers en de ontwikkeling van onze economie.
-
Rethinking 2020
The Coronavirus epidemic has put every brand’s 2020 plans into flux. We believe the best approach is to adapt quickly to the new environment and adjust existing plans thoughtfully. Just as the SARS epidemic accelerated the adoption of e-commerce in China, the Coronavirus epidemic will have a lasting impact on consumer behavior. The best plans will identify new consumers drivers that will be relevant through the crisis and beyond.
-
Vijf tinten groener
We introduceerden in Vijf tinten groen vijf groepen Nederlanders met een eigen houding ten opzichte van duurzaamheid. Het consumentengedrag verandert nu door het progressieve duurzaamheidsbeleid dat op poten wordt gezet, de technologische vernieuwingen en de marktontwikkelingen. Met Vijf tinten groener gaan we dieper in op de bewegingen die zich in de samenleving én binnen de verschillende groepen voordoen.
-
The European Union Market for Sustainable Products: The retail perspective on sourcing policies and consumer demand.
Retailers in France, Germany, Italy, the Netherlands and Spain find growing consumer demand for sustainably sourced products. Many work in partnership with their suppliers, both inside and outside the European Union, to introduce environmental and social standards, according to an ITC company survey in the five EU countries. This is the first retail survey of its kind. It covers eight retail product groups: beverages, clothing, computers, food, household and office furniture, mobile phones, printed materials, and toys and games. Commissioned by the European Commission Directorate-General for Trade, the report contains data on consumer demand and retailer sourcing strategies, as well as case studies based on interviews with retailers. The report provides 12 recommendations for policymakers, retailers and suppliers to improve their understanding and share of this growing market.
-
Top 10 Global Consumer Trends 2020
Every year, Euromonitor International identifies emerging and fast-moving trends that we expect to gain traction in the year ahead. These trends provide insight into changing consumer values, exploring how consumer behaviour is shifting and causing disruption for businesses globally. Two main themes are evident in 2020's top global consumer trends - convenience and personal control. Consumers must strike a balance between the two, and that's not always easy.
-
Beddenbranche Trendmonitor
De Beddenbranche Trendmonitor 2021 biedt u inzicht in de oriëntatie en interesse van de Nederlandse consument met betrekking tot bedden en beddengoed en de ontwikkelingen daarvan in de afgelopen vier jaar.
-
2021 Trend Report
Check out the TOP 100 Trends coming your way in tech, lifestyle, dining, and more. Backed by data, gathered by Trend Hunter. This will be your back pocket go-to for conquering chaos and innovating ahead.
-
Afvalverwerking in Nederland, gegevens 2018
De Werkgroep Afvalregistratie rapporteert jaarlijks over een deel van de afvalverwerking in Nederland. Over 2018 is informatie verzameld door een enquête te versturen naar stortplaatsen (exclusief baggerspeciedepots), afvalverbrandingsinstallaties (inclusief de installatie voor de verwerking van specifiek ziekenhuisafval), vergistingsinstallaties en composteerinrichtingen die gft-afval verwerken, grondreinigers, baggerspeciedepots en baggerspecieverwerkers. Daarnaast is gekeken naar inrichtingen die in eigen beheer storten.
-
Duurzaamheid in Nederland
In welke mate leeft het thema duurzaamheid onder de Nederlandse bevolking? In samenwerking met onderzoeksbureau Panel Inzicht heeft DPG Media hier in mei 2021 onderzoek naar gedaan. Een deel van het onderzoek is ook in 2019 uitgevoerd waardoor het mogelijk is om een vergelijking te maken.
-
2020 List of Goods Produced by Child Labor or Forced Labor
The Bureau of International Labor Affairs (ILAB) maintains a list of goods and their source countries which it has reason to believe are produced by child labor or forced labor in violation of international standards, as required under the Trafficking Victims Protection Reauthorization Act (TVPRA) of 2005 and subsequent reauthorizations. The List of Goods Produced by Child Labor or Forced Labor comprises 155 goods from 77 countries, as of September 30, 2020.
-
Rock Bottom
This report examines working conditions in 18 granite quarries in 2 South Indian states, Tamil Nadu and Karnataka, producing both for domestic and export markets. The field study identified serious human rights violations including child labour and bonded labour. Furthermore the field study identified a decline in child labour in granite quarries in Tamil Nadu, as a result of increased state government scrutiny on quarries. Through desk research and a review procedure with 26 European natural stone companies, insights were gained in natural stone companies’ efforts to improve labour conditions in lower tiers of their supply chains.
-
Ending child labour, forced labour and human trafficking in global supply chains
This report presents the joint research findings and conclusions on child labour, forced labour and human trafficking linked to global supply chains from the ILO, the Organisation for Economic Co-operationand Development (OECD), the InternationalOrganization for Migration (IOM) and the United Nations Children’s Fund (UNICEF), under the aegis of the Alliance 8.7. It is the first attempt by international organizations to measure child labour, forced labour and human trafficking in global supply chains.
-
The Global Slavery Index 2018
The 2018 Global Slavery Index measures the extent of modern slavery country by country, and the steps governments are taking to respond to this issue, to objectively measure progress toward ending modern slavery. The Index draws together findings from across estimates of prevalence, measurement of vulnerability, and assessment of government responses, alongside an analysis of trade flows and data on specific products. When considered as a set, the data provide a complex and insightful picture of the ways modern slavery is impacting countries around the world. This enables us to refine our thinking on how to better respond to modern slavery, and also how to predict and prevent modern slavery in future.
-
Lijst met slaven en kinderarbeid landen en producten
Een overzicht van producten die geproduceerd worden door slaven- en kinderarbeid en landen waar slaven- en kinderarbeid voorkomen.
-
Marking progress against child labour
Since the year 2000, the ILO has been taking stock and measuring global progress on the reduction of child labour. Since 2006, it has undertaken this analysis in light of the target set by the International Labour Organization of eliminating all the worst forms of child labour by 2016. This report follows the Global Report series on child labour under the follow up to the ILO Declaration on Fundamental Principles and Rights at Work. Its focus is on the presentation of the new fourth round of child labour estimates for 2012 and to identify the trends from 2000 to 2012. The estimates are based on refined estimation techniques fully comparable with the ones for 2000, 2004 and 2008 rounds.
-
Circulaire economie in Nederland
Dit artikel geeft een overzicht van de staat en ontwikkeling van de circulaire economie in Nederland. De materiaalinzet in de Nederlandse economie is sinds 2000 gestegen en relatief meer grondstoffen komen uit het buitenland. Toch is er vooruitgang op het gebied van materiaal- en grondstofgebruik. Nederland gaat vergeleken met andere landen efficiënt om met grondstoffen. De Nederlandse afvalproductie per inwoner is de afgelopen jaren gedaald, maar is internationaal gezien hoog. De verwerking van afval is wel iets meer circulair geworden. Nederland behoort daarnaast tot de landen in Europa waar het meest wordt gerecycled. In internationaal perspectief is de werkgelegenheid in de circulaire sector laag. De bijdrage van de circulaire economie in het totale bbp is nauwelijks veranderd en schommelt tussen 2001 en 2016 tussen de 4,2 en 4,5 procent.
-
Circular economy in the furniture industry: overview of current challenges and competences needs
This report provides an overview on how the circular economy is currently being implemented within the furniture sector. By focusing on existing practices, challenges and opportunities at the micro-level, the main objective of this report is to identify the necessary skills and competences needed to support the transformation of furniture companies towards a circular economy.
-
Growth Within: A circular economy vision for a competitive Europe
Europe’s economy has generated unprecedented wealth over the last century. Part of the success is attributable to continuous improvements in resource productivity – a trend that has started to reduce Europe’s resource exposure. At the same time, resource productivity remains hugely underexploited as a source of wealth, competitiveness and renewal. This study provides new evidence that a circular economy, enabled by the technology revolution, allows Europe to grow resource productivity by up to 3 percent annually. This would generate a primary resource benefit of as much as €0.6 trillion per year by 2030 to Europe’s economies. In addition, it would generate €1.2 trillion in non-resource and externality benefits, bringing the annual total benefits to around €1.8 trillion versus today. This would translate into a GDP increase of as much as 7 percentage points relative to the current development scenario, with additional positive impacts on employment. Looking at the systems for three human needs (mobility, food, built environment) the study concludes that rapid technology adoption is necessary but not sufficient to capture the circular opportunity. Instead, circular principles must guide the transition differently from those that govern today’s economy. Pursued consistently, the economic promise is significant and the circular economy could qualify as the next major European political economy project.
-
Het ronde verhaal van New Horizon
Wij zijn ‘Native Circulair’. Onze onderneming heeft als enige doel een circulaire economie tot stand brengen. Sterker nog: we zijn er speciaal voor opgericht en volledig op ingericht. Wij maakten van Urban Mining een vak, ons vak! Wij denken niet in kranen en containers, wij zijn niet bezig ons bedrijf een beetje ‘minder slecht’ te maken. Wij sturen uitsluitend op impact. Al het andere is afgeleid en ondersteunend aan dit doel. Het blijkt hand in hand te gaan met het ontwikkelen van een gezond bedrijf dat behoort tot de snelst groeiende bedrijven in Nederland (FD Gazelle). Juist omdat we een zo groot mogelijke groep opdrachtgevers aan ons willen binden, maken we van onze circulaire ambitie niet het probleem van onze opdrachtgever. Wij garanderen en bewijzen al 5 jaar dat Urban Mining niet duurder is, niet langer duurt, veel leuker is en heel veel duurzamer.
-
Implementation of the Circular Economy Action Plan
In December 2015, the Commission adopted a Circular Economy Action Plan to give a new boost to jobs, growth and investment and to develop a carbon neutral, resource-efficient and competitive economy. The 54 actions under the action plan have now been completed or are being implemented, even if work on some will continue beyond 2019. This report presents the main results of implementing the action plan. It also sketches out future challenges to shaping our economy and continuing to create a competitive advantage, paving the way towards a climate-neutral economy where pressure on natural and freshwater resources as well as ecosystems is minimised.
-
Circulaire producten & diensten
“In 2050 is de gebouwde omgeving circulair”. Een ambitieuze opgave, waarvoor strategieën zijn uiteengezet en aanbevelingen zijn gedaan in de Transitieagenda Circulaire Bouweconomie. De fase van praten is nu voorbij. Het is tijd om woorden om te zetten naar daden. Maar hoe zetten we de stap van de lineaire naar een circulaire bouw? Daar helpen wij u mee. Er kan namelijk al veel. Het aanbod van ‘circulaire’ producten en diensten neemt snel toe.
-
Amsterdam Circular 2020-2025 Strategy
In Amsterdam we want to ensure a good life for everyone, within the Earth’s natural boundaries. That can be done in a circular city in which we adopt a smarter approach to scarce raw materials, produce and consume differently, and in which there are more jobs for everyone. We are working on wellbeing, health, a pleasant living environment, a cleaner environment, and more justice, both within and beyond the city limits. Welcome to the circular city.
-
Amsterdam Circulair 2020-2025
In de Strategie Amsterdam Circulair 2020-2025 schetsen we op hoofdlijnen waarom en hoe we Amsterdam circulair willen maken.
-
Utrecht Circulair 2020-2023
Utrecht wil in 2050 een circulaire stad zijn. Daarmee volgt Utrecht het Rijk brede programma zoals dat is ingezet op de ambitie om geheel Nederland in 2050 circulair te hebben. Utrecht Circulair 2020-2023 maakt onderdeel uit van de Omgevingsvisie en is een eerste stap op weg naar 2050. Utrecht willen we samen met allerlei bedrijven, onderwijsinstellingen, instanties en bewoners circulair maken. We kunnen dat niet alleen.
-
De feiten op een rij
Om aanschouwelijk te maken dat zeeschepen een grote emissiebron zijn, worden de emissies van zeeschepen en de emissies van auto’s dikwijls in verhouding geplaatst. Doel van deze studie is stellingen omtrent de verhouding van de emissies van zeeschepen en auto’s in een kort onderzoek op hun feitelijkheid te controleren. Voor dit doeleinde zijn de CO2- , SOX- en NOX-emissies van zeeschepen en auto’s geraamd en op basis van deze resultaten via verschillende stellingen beoordeeld. Uit het korte onderzoek blijkt dat de meeste stellingen onjuist zijn.
-
Plasticvrij leven aantrekkelijk en gemakkelijk maken, dat wil directeur Hans Geels van Dille & Kamille
Plasticvrij leven: we willen wel, maar het wordt ons soms zo ontzettend moeilijk gemaakt. Dat vindt Hans Geels, directeur van Dille & Kamille. Dille & Kamille werd in 1974 opgericht als reactie op de wegwerpmaatschappij. Volledig tegen de stroom in. Inmiddels zijn er 34 winkels in Nederland en België en het gaat goed met het bedrijf, maar de strijd tegen de consumptiemaatschappij is nog lang niet gewonnen. In het kader van ons plastic dieet, sprak ik met Hans Geels over de manier waarop Dille & Kamille probeert mensen te inspireren om te kiezen voor duurzame, tijdloze producten en wat hij ziet als zijn grootste uitdagingen.
-
Furniture Industry in China
China is one of the world's largest furniture makers. Fueled by cheap labor, it went from being a non player to dominating player in the industry in less than 10 years. Imports of furniture rose from 5.5 percent in 1992 to 34.6 percent in 2001.