• Recycled materiaal
  • Waterbesparing
  • Kwaliteit
  • Trendy
  • Scandinavisch

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

A House of Happiness is een kleurrijk merk waar creativiteit, kwaliteit, inspiratie en passie samenkomen. Een huis vol potentie, dat de stevige ambitie heeft de beste textieldecoratiespecialist van Europa te zijn, die doet wat ze belooft. Wij bieden iedereen een passend gordijn op maat, gemaakt in onze eigen confectie-ateliers! Goed omgaan met de aarde is ook ónze verantwoordelijkheid. De volgende generatie moet, net als wij, kunnen genieten van al het moois dat onze planeet te bieden heeft. Duurzaamheid gaat ons dan ook nauw aan het hart. Sterker nog, het zit in ons DNA. Binnen onze mogelijkheden dragen we zoveel mogelijk bij aan een leefbare wereld.Duurzaam werken is ons uitgangspunt; een voorwaarde zelfs. We hebben ervaren dat als je zelf laat zien hoe belangrijk je dat vindt, je daarmee ook je leveranciers en afnemers inspireert. Samen gaan we voor groen!

Bij A House of Happiness is maatschappelijk verantwoord ondernemen van groot belang. We houden dus rekening met de invloed van het productieproces op het milieu en de samenleving. Bij het productieproces van gordijnen zijn ‘people, planet en profit’ belangrijk. Bij het ontwikkelingsproces van alle stofkwaliteiten kijken we naar de minst belastende vorm voor het milieu.

Grondstoffen & materialen

We kopen wereldwijd grondstoffen en productie in zoals Europa, Turkije, Azië, Indonesië en India. We bezoeken de producenten regelmatig om zodoende zelf controle te hebben over de locatie waar het geproduceerd wordt. Op deze wijze weten we zeker dat er niet geproduceerd wordt op locaties die niet aan onze normen voldoen en niet passen binnen MVO ondernemen zoals A House of Happiness dat wenst.

Productie, vervoer & verpakking

Bij het ontwikkelingsproces van stofkwaliteiten kijken we naar de minst belastende logistieke beweging. We kijken naar een optimale vulling van boot/truck/trein en consolideren de orders zo veel mogelijk. We gebruiken duurzaam verpakkingsmateriaal en gerecycled papieren tape.

Arbeidsomstandigheden

Bij A House of Happiness draait het om mensen, respectvol omgaan met iedereen. Naast dat het werk veilig moet worden gedaan, is het ook belangrijk dat medewerkers zich prettig voelen, plezier in hun werk hebben en respectvol met elkaar omgaan. We nemen de verantwoordelijkheid voor de effecten van onze bedrijfsactiviteiten voor people, planet en profit.

Keurmerken & certificering

De producenten dienen zoals bovenstaand vermeld een reach en BSCI verklaring te ondertekenen. Daarnaast vragen we naar alle certificaten die het product ondersteunen zoals Oeko-tex, duurzaamheidseisen, GRS, BCI, of veiligheidscertificaten voor bijvoorbeeld vlamvertragende stoffen. We vragen zelf ook certificaten aan en doen daarvoor testen bij geaccrediteerde instellingen. Bijvoorbeeld voor akoestische waarden of vlamvertragende waarden.

Duurzame impact

Omdat het materiaal van de meeste gordijnstoffen 100% homogeen is is dit te recyclen aan het einde van de levensduur. Daarnaast staat onze duurzame impact uitgebreid omschreven in ons Green Book of in het kort op onze fact sheet.