• Recycled materiaal
 • Circulair
 • Modulair
 • Design
 • Tijdloos

Story.

 • Story
 • Duurzaamheidsinformatie

Als flexibele stadsbewoners verhuizen veel. Helaas verhuizen onze meubels vaak niet met ons mee. Veel meubels passen niet in de volgende levensfase, niet in het volgende appartement of zijn het simpelweg niet waard om mee te verhuizen vanwege de slechte kwaliteit #fastfurniture.

Dat kan slimmer!
Daarom heeft A LOTT OF SPACE ieders meest geliefde meubelstuk, de sofa, herontwerpen.

Het doel hiervan is tweeledig. Enerzijds is het de creatie van een comfortabele sofa die net zo flexibel is als jij. Een die met je meegroeit en zich makkelijk aan laat passen als het leven daarom vraagt.

Anderzijds is het doel om een sofa te creëren die gemaakt is om een lange tijd mee te gaan en past in onze circulaire wereld.

Producten.

 • 2-zitsbank

  € 1655

  De opstelling van deze bank bepaal je helemaal zelf. Het flexibele en modulaire systeem maakt het mogelijk dat de Sofa zich moeiteloos aanpast aan jouw (nieuwe) woonwensen. Bekijk product

 • 2,5-zits chaise longue

  € 1995

  De opstelling van deze bank bepaal je helemaal zelf. De Sofa kan groter of kleiner worden gemaakt wanneer jij dat wilt, door modules toe te voegen of weg te laten. Bekijk product

 • Hoekbank

  € 2650

  De opstelling van deze bank bepaal je helemaal zelf. Varieer met de posities van de modules en speel eindeloos met je inrichting. Zo zit je nooit vast aan één opstelling. Bekijk product

Het is onze passie om meubels te creëren die passen in onze circulaire wereld. Daarom is De Sofa modulair en flexibel ontworpen zodat het lange tijd mee kan. Elk onderdeel is los van het ander makkelijk schoon te maken, te repareren, te vervangen en uiteindelijk te recyclen. Alle modules die we terugnemen worden zorgvuldig gecheckt, opgeknapt en gereinigd zodat ze weer een volgende levenscyclus mee kunnen en er geen afval ontstaat.

Grondstoffen & materialen

Onze circulaire strategie geeft ons richting en helpt in het maken van keuzes m.b.t. de juiste materialen. Zo proberen wij zo veel mogelijk gerecyclede en 100% recyclebare materialen te gebruiken. Echter zijn we er nog niet, gelukkig is de innovatie m.b.t. circulaire materialen in volle gang. Daarom is De Sofa modulair ontworpen zodat elk onderdeel apart, makkelijk te vervangen is wanneer een beter materiaal zich aanbiedt.

Productie, vervoer & verpakking

Lokaal produceren en vakmanschap vinden we fantastisch. Het bied ons meer creativiteit, kwaliteit en het is beter voor het milieu. Daarom wordt de Sofa geproduceerd bij de Lande Group, een meubelfabrikant die het gehele productieproces van het produceren van meubels al vanaf 1970 in eigen beheer heeft. Zo wordt het frame in Schijndel (NL) geproduceerd en worden de kussens en hoezen net over de grens in Lanaken (BE) gemaakt.

Arbeidsomstandigheden

Bij A LOTT OF SPACE vinden we goede werkomstandigheden erg belangrijk. Daar is ook in het ontwerp van De Sofa overna gedacht. De lichte en modulaire modules voorkomen bijv. het tillen van te zware onderdelen voor de maker. Daarnaast heeft ook de Lande Group het werkgenoot hoog staan en hebben ze de fabriek omgevormd naar atelier; een fijne werkplek met een huislijke sfeer waar vakmanschap en de makers centraal staan.

Duurzame impact

Wij geloven sterk in een circulaire wereld. Daarbij is het belangrijk dat meubels een lange levensduur hebben en met de gebruiker mee kunnen ‘groeien’. Om die reden is het mogelijk om bij ons een module bij te bestellen of terug te sturen voor hergebruik. Zo maak je in één handomdraai een hoekbank van je tweezitsbank of andersom en hoef je niet voor elke nieuwe levensfase een nieuwe bank te kopen.