• Kwaliteit - lange levensduur
 • Natuurlijk materiaal
 • Lokaal NL
 • Lokaal EU
 • Design
 • Uniek
 • Maatwerk

Story.

 • Story
 • Duurzaamheidsinformatie

Arco is een familiebedrijf dat 118 jaar geleden werd opgericht. Sindsdien heeft Arco zich toegelegd op
het ontwerpen, ontwikkelen en vervaardigen van handgemaakte houten tafels door zowel ambachtelijke vaardigheden als moderne technologie te omarmen. Arco’s missie is om traditioneel vakmanschap te ontwikkelen tot vakmanschap voor de 21e eeuw. Wij noemen dat ‘Het Nieuwe Vakmanschap’.

Wat ons drijft is het maken van mooie producten die ertoe doen. In een tijd waarin spullen steeds sneller hun waarden verliezen, willen wij juist waarde toevoegen. Wij maken producten met een maatschappelijke relevantie. Producten die mensen bij elkaar brengen en de negatieve impact op onze planeet beperken. Dit doen we door het combineren van de kennis en kunde van onze vakmensen met nieuwe technologieën, nieuwe skills, nieuwe materialen en jong talent.

Producten.

 • Dew

  van af €4950,-

  Dankzij de opvallende vorm komt deze tafel overal tot zijn recht. Ongeacht de omgeving weet de Dew de aandacht te trekken. De eettafel is even praktisch als esthetisch, gekenmerkt door het vakmanschap van Arco. De tafel is leverbaar in verschillende afmetingen, met ruimte voor zes, acht of tien personen. Daarmee is de Dew te gebruiken in de eetkamer, maar ook prima op kantoor. Bekijk product

 • Slim

  van af €3080,-

  Aan de basis van de 'onmogelijk ogende' Slim tafel staat een innovatieve sandwich constructie van staal en honingraad. Bertjan Pot zei daarover: "Sommigen zullen de Slim Table als namaak of niet echt opvatten, maar hij is juist heel oprecht en puur. Alle materialen zijn op een zo eerlijk mogelijke manier toegepast: metaal voor een sterke constructie en hout voor de tactiliteit en een aantrekkelijke buitenkant. Zonder innovatie is minimalisme een doodlopend pad". Bekijk product

 • Slim Flex

  van af €1490,-

  Deze nieuwe aanwinst voor de Slim-familie is te gebruiken als multifunctionele bijzettafel. Als werkplek, bijzettafel, tijdens een diner of waar je ook maar meer ruimte nodig hebt. Bekijk product

 • Re-volve

  van af €825,-

  Ontwerper Gudmundur Ludvik heeft de Re-volve samengesteld van louter organische materialen. Het ontwerp vermijdt traditionele stofferingsmethoden zoveel mogelijk, gewoonlijk een van de meest vervuilende activiteiten van de meubelindustrie. In plaats van synthetisch schuim is de Re-volve voorzien van gecertificeerd natuurlijk latex, een niet-giftig en lekker zittend alternatief. Bekijk product

Sinds 1904 zit Arco in Winterswijk. Al 4 generaties staat vakmanschap en de liefde voor hout centraal. Hierbij gaan ambacht en moderne techniek hand in hand. Elk meubelstuk dat onze fabriek verlaat, is met veel toewijding ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd.
Wat ons drijft is het maken van mooie producten die ertoe doen. In een tijd waarin spullen steeds sneller hun waarden verliezen, willen wij juist waarde toevoegen. Wij maken producten met een maatschappelijke relevantie. Producten die mensen bij elkaar brengen en de negatieve impact op onze planeet beperken. Dit doen we door het combineren van de kennis en kunde van onze vakmensen met nieuwe technologieën, nieuwe skills, nieuwe materialen en jong talent.
Wij ontwikkelen onze producten zodanig dat ze te refurbishen zijn of aan het eind van hun levensduur gemakkelijk gedemonteerd kunnen worden.

Grondstoffen & materialen

Wij houden van hout. En dat zie je terug in onze meubels. En hout is één van de meest duurzame materialen. Voor de LOCAL WOOD collectie werken wij daarom alleen met hout uit Nederland en West- Duitsland. We streven ernaar het verbruik van grondstoffen tijdens de productie te verminderen - zo hebben onze duramas tafelbladen een kern van minder schaarse en snelgroeiende houtsoorten. Al onze producten beschikken over een Product ECO paspoort.

Productie, vervoer & verpakking

Sinds 1904 zit Arco in Winterswijk. Onze tafels worden door de beste vakmensen gemaakt in onze eigen fabriek in Nederland. Ook onze kleinmeubelen en het grootste deel van onze stoelencollectie worden in Nederland gemaakt. Voor een deel van onze stoelencollectie maken we gebruik van de kennis bij onze buren net over de grens in Duitsland.
De verpakking van onze producten is altijd zo plat mogelijk, zodat ze minder volume innemen. Op jaarbasis levert dit een stuk minder transport op.

Arbeidsomstandigheden

In een globaliserende wereld kiest Arco voor een transparante, kleinschalige manier van werken. In de fabriek in Winterswijk werken 40 mensen met plezier aan onze duurzame producten. Want een écht goed product is niet alleen mooi om te zien, het is ook op een mooie manier gemaakt. Wij koesteren ieders talent en zijn er trots op dat Arco-medewerkers gemiddeld meer dan 15 jaar bij ons werken.

Keurmerken & certificering

Wij werken alleen met FSC en PEFC gecertificeerd hout en dat maakt Arco niet alleen FSC®- en PEFC gecertificeerd, maar ook een bedrijf met een STIP-keurmerk.

Duurzame impact

Arco maakt zoveel mogelijk gebruik van biobased materialen en past deze op een verantwoorde manier toe. We zijn volop in ontwikkeling op het gebied van circulariteit. Met name in nieuwe ontwerpen focussen we ons op het sluiten van de materialen kringloop. Alle grondstoffen en materialen die wij gebruiken worden aan het EU ECO label gebenchmarkt. We blijven continu kijken naar eventuele duurzamere alternatieven. We maken duurzame keuzes en we hebben de ambitie om dit elk jaar beter te doen.