• Kwaliteit - lange levensduur
  • Circulair
  • Upcycle design
  • Modern
  • Design
  • Modulair

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Wol is afval tegenwoordig.

Ja, je hebt het goed verstaan: 1,5 miljoen kilo aan wol wordt elk jaar verbrand in Nederland. Het is een kwaliteitsproduct met veel voordelen dus waarom wordt het als afval beschouwd? Ik vond slechts twee redenen: de wol wordt niet gebruikt voor kleding, omdat het jeukt bij aanraking, en het is arbeidsintensief om te verwerken.

Dus, hoe kunnen we dit probleem oplossen? Na 100 schetsen en showmodellen kwam ik tot de oplossing: een simpele stoel met duurzame hoes, gevuld met wol die in elkaar is gevouwen. Door een in elkaar gevouwen stoel te maken, ontstaan ​​niet alleen verschillende steunpunten voor veel ideale zitposities, maar blijft ook de wol op zijn plek zitten door de compartimenten die zijn ontstaan.

Het uiterlijk van de stoel is nieuw en interessant. Bij goed onderhoud kun je de wol een leven lang gebruiken. Wil je na een tijdje toch meer stevigheid, dan is de stoel makkelijk te vullen. Mocht je na verloop van tijd toch een andere stoel willen, dan kun je de wol hergebruiken en een nieuwe hoes kopen.

Producten.

Duurzaamheid begint met transparantie. De behh fauteuil is zeer eenvoudig ontworpen, de fauteuil bestaat namelijk maar uit twee delen. Hierdoor is de fauteuil makkelijk te scheiden voor recycling.

Grondstoffen & materialen

Voor de vulling gebruiken we wol uit Nederland, vervolgens wordt de wol gewassen in België. De stoffen leveranciers Nederlands en werken met materialen van zeer hoge kwaliteit waardoor je er heel lang van de fauteuil kan genieten. Gerecyclede stof: 64% gerecyclede pet flessen, 29% polyester, 7% gerecycled katoen Wollen stof: 100% onbewerkte wol

Productie, vervoer & verpakking

De productie vindt volledig plaats in Nederland en de kans op schade tijdens transport is nihil omdat de fauteuil harde materialen kent.

Arbeidsomstandigheden

We werken bewust alleen met producenten in Nederland, waar de arbeidsomstandigheden goed te controleren zijn.

Duurzame impact

Wij geloven in een circulaire wereld. Daarbij is het belangrijk dat meubels een lange levensduur hebben maar we begrijpen ook dat je flexibiliteit wil in je interieur. Zo kun je eenvoudig je bank samenstellen door de eenzitters naast elkaar te plaatsen. En raak je na een tijd uitgekeken op de fauteuil. Dan kan je eenvoudig een nieuwe hoes bestellen en hergebruiken we jouw wol opnieuw.