• Kwaliteit - lange levensduur
 • Circulair
 • Upcycle design
 • Modern
 • Design
 • Modulair
http://Mariekke%20Jansen_wave%20chair_unfolded_wool_10_23_01 http://Mariekke%20Jansen_wave%20chair_unfolded_wool_10_23_0.png http://Mariekke%20Jansen_spike%20chair_unfolded_wool_10_23_02.png http://Mariekke%20Jansen_tease%20chair_unfolded_wool_10_23_01.png http://Mariekke%20Jansen_dreads%20chair_unfolded_wool_10_23_01 http://Mariekke%20Jansen_dreads%20chair_unfolded_wool_10_23_01.png

Story.

 • Story
 • Duurzaamheidsinformatie

Het speelse gebruik van wollen materialen door Mariekke Jansen versmelt met haar liefde voor textielambachten. Haar werk draait om wolafval. Ze experimenteert met verschillende technieken zoals tuften en vilten en door deze unieke manier van gebruik van wol creëert Mariekke herkenbare, unieke fauteuils.

Door de hoes en de vulling samen te vouwen, creëer je kracht in de rugleuning voor een stevige zit.

Producten.

 • Ida PET

  € 1550

  De gerecyclede variant van de Nelson fauteuil. De stof is kwalitatief zeer goed en voor 71% gerecycled.
  Verschillende kleuren mogelijk. Bekijk product

 • Ida WOL

  2050

  De wollen variant van de Nelson fauteuil. De stof is gemaakt van 100% onbewerkte wol.
  Verschillende kleuren mogelijk. Bekijk product

Duurzaamheid begint met transparantie. De behh fauteuil is zeer eenvoudig ontworpen, de fauteuil bestaat namelijk maar uit twee delen. Hierdoor is de fauteuil makkelijk te scheiden voor recycling.

Grondstoffen & materialen

Voor de vulling gebruiken we wol uit Nederland, vervolgens wordt de wol gewassen in België. De stoffen leveranciers Nederlands en werken met materialen van zeer hoge kwaliteit waardoor je er heel lang van de fauteuil kan genieten. Gerecyclede stof: 64% gerecyclede pet flessen, 29% polyester, 7% gerecycled katoen Wollen stof: 100% onbewerkte wol

Productie, vervoer & verpakking

De productie vindt volledig plaats in Nederland en de kans op schade tijdens transport is nihil omdat de fauteuil harde materialen kent.

Arbeidsomstandigheden

We werken bewust alleen met producenten in Nederland, waar de arbeidsomstandigheden goed te controleren zijn.

Duurzame impact

Wij geloven in een circulaire wereld. Daarbij is het belangrijk dat meubels een lange levensduur hebben maar we begrijpen ook dat je flexibiliteit wil in je interieur. Zo kun je eenvoudig je bank samenstellen door de eenzitters naast elkaar te plaatsen. En raak je na een tijd uitgekeken op de fauteuil. Dan kan je eenvoudig een nieuwe hoes bestellen en hergebruiken we jouw wol opnieuw.