http://Binthout%20Baeckermat%20koepellamp http://Binthout%20Salverda%20houten%20wandbekleding
  • Kwaliteit - lange levensduur
  • Lokaal NL
  • Social design
  • Duurzaam (ver)bouwen
  • Modern
  • Design
  • Tijdloos

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Social Enterprise Binthout redt Nederlandse bomen van de versnipperaar en maakt prachtige designproducten van het hout. Handgemaakt en geproduceerd in Nederland, omdat iedereen een kans verdient op de arbeidsmarkt.

Van boom tot eindproduct creëren zij diverse werkzaamheden die passen bij de wensen en behoeften van mensen met een zekere afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Hierin werken ze samen met verschillende stichtingen.

Portfolio.

Houten wandbekleding

7km aan latten sieren het nieuwe kantoor van Salverda Bouw in ’t Harde. De plannen om de kantooruitbreiding zoveel mogelijk duurzaam uit te voeren bracht ze bij Binthout. De architect van het project, 19 Het Atelier, ontwierp een atrium met houten wandbekleding dat het bestaande en het nieuwe kantoor met elkaar verbindt. Deze wandbekleding bestaat volledig uit essenhout. De bomen, die vanwege een ziekte gekapt moesten worden, hebben dichtbij huis een nieuwe bestemming gevonden.

Het voordeel van leasen

Op het moment dat je niet koopt maar least, ligt de verantwoordelijkheid voor de duurzaamheid bij de ‘verhuurder’. Wij geloven in onze producten en daarom kunnen we volgens dit principe bijvoorbeeld onze verlichting aanbieden.

Duurzame werkomgeving

Het kantoor van SWZ werd totaal verbouwd en bij de architect, Martin Huiskes, lag de vraag om duurzame, circulaire grondstoffen te gebruiken. Binthout werd betrokken bij dit proces en maakte de balie, tafels, lampen/verlichting, roomdividers en circulaire plafonddelen.

De grootste verantwoordelijkheid die we als producent kunnen nemen is; dat we producten maken die vele jaren meegaan. Onze producten moeten een duidelijke functionaliteit hebben, hersteld & gerepareerd kunnen worden en bovenal een lange levensduur hebben.

Grondstoffen & materialen

Niet meer versnipperen en verbranden, maar een duurzame economie gebaseerd op hernieuwbare grondstoffen. Onze producten bestaan alleen uit aantoonbaar duurzaam hout met FSC® keurmerk, lokaal Stadshout of FSC® recycled. Door het hout te gebruiken in interieurs wordt het CO2 opgesloten en krijgt het hout een tweede leven.

Productie, vervoer & verpakking

Binthout werkt volledig lokaal. Dit verminderd uitstoot van transport aanzienlijk. Verpakkingen zijn van karton.

Arbeidsomstandigheden

Bij Binthout werken we met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij vinden dat iedereen recht heeft op waardevol werk en een kans verdient op de arbeidsmarkt. Andersom bieden deze mensen ons een heleboel kansen en mogelijkheden en vooral plezier in ons werk.

Keurmerken & certificering

FSC® keurmerk

Duurzame impact

Door met een lage voetafdruk CO2 in te sluiten in gebruiksvoorwerpen maken we impact op de wereld. Daarbij helpen we mensen met het invullen en structureren van hun dag en terugkeren naar werk.