• Circulair
  • Leasen
  • Modern
  • Design

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Wij gaan voor een duurzaam en zorgeloos huishouden voor iedereen. Duurzaam omdat al onze apparaten erg zuinig in gebruik zijn. Ook refurbishen wij de apparaten na gebruik of recyclen we de onderdelen ervan als de levensduur is bereikt. Zo ontstaat er minder afval en worden natuurlijke bronnen bespaard. Zorgeloos omdat wij reparaties en vervanging regelen. Hier rekenen we niks extra’s voor. Zo heb jij altijd een werkend apparaat in huis.

Portfolio.

Zorgeloos

Thuis is de plek om te relaxen. Liever heb je geen stress als de wasmachine kapot gaat. Wij snappen dat. Met onze abonnementen op wassen en meer heb jij geen zorgen als een apparaat niet doet wat het moet doen. 1 belletje naar ons en we lossen het op. Onze abonnementen zijn inclusief bezorging, professionele installatie, reparatie, vervanging en verhuisservice. Zo heb je altijd frisse kleding. Wij zorgen ervoor.

Duurzaam

We strijden voor een schone planeet en meer gemak in huis. Binnen een paar jaar willen we volledig circulair zijn. We maken nu al stappen door zeer duurzame apparaten bereikbaar te maken voor iedereen. Refurbished of nieuw. En door apparaten een tweede leven te geven. We refurbishen gebruikte apparaten of recyclen de onderdelen ervan. Zo gaan we slimmer om met natuurlijke bronnen en zorgen we voor minder afval.

Betaalbaar

We maken duurzame, innovatieve apparaten betaalbaar voor iedereen. Je hebt geen hoge aanschafkosten. Je betaalt maandelijks een vast bedrag. Hiervoor krijg je een hoogwaardig apparaat en service. Je hebt al een abonnement vanaf € 7,99 per maand.
Onze abonnementen zijn inclusief reparatie en vervanging. Je hoeft dus nooit meer te sparen voor een nieuw apparaat. Je weet vooraf waar je aan toe bent én dat het goed geregeld is.

Onze abonnementen zijn duurzaam omdat wij eigenaar blijven van de apparaten. Hierdoor zorgen wij ervoor dat ze na gebruik niet op de afvalberg belanden. We verlengen de levensduur door te refurbishen en te recyclen. Zo hoeven er minder nieuwe apparaten geproduceerd te worden. Ook zijn onze apparaten zuinig in gebruik. Dit betekent minder CO2-uitstoot en een lagere energierekening. Goed voor het milieu en je portemonnee dus.

Grondstoffen & materialen

Onze refurbished apparaten bevatten geen nieuwe grondstoffen. We gebruiken bestaande onderdelen. Een goed begin, maar we zijn er nog niet. Gelukkig worden onze apparaten geproduceerd door Bosch and Siemens Home appliances Group (BSH). En BSH wil ook bijdragen aan een schonere wereld. Daarom vormen zij hun bedrijfsprocessen om tot circulair systeem. Als onderdeel hiervan wordt het gebruik onderzocht van bio-based materialen in plaats van plastic. Weer een s

Productie, vervoer & verpakking

Wij besparen brandstof door efficiënt te bezorgen. Ook nemen we het oude apparaat en het verpakkingsmateriaal meteen mee om te recyclen. Maar om volledig circulair te zijn is er meer nodig dan slimme ritjes. Daarom werken we nauw samen met BSH om bedrijfsprocessen te verduurzamen. Zo mogen ontwerpwijzigingen niet leiden tot extra nadelige milieueffecten tijdens productie. Ook zijn we bezig om alle vrachtauto’s te vervangen door elektrische modellen.

Arbeidsomstandigheden

Bij ons zit het wel goed met de arbeidsomstandigheden. Dit komt onder andere doordat we onderdeel zijn van BSH. En BSH heeft dit prima geregeld. Via het ‘Duurzame inzetbaarheid’ beleid investeren zij in de lichamelijke en de geestelijke gezondheid van alle medewerkers. Verschillende BSH locaties hebben zelfs het Top Employers certificaat ontvangen van het Top Employers Institute.

Keurmerken & certificering

Wij produceren onze apparaten niet zelf. BSH doet dit. Daarom zijn wij er trots op dat alle BSH-fabrieken gecertificeerd zijn volgens de internationale ISO 14001-standaard voor milieumanagementsystemen. Ook wil BSH de energiemanagementsystemen van alle productievestigingen in de Europese Unie aanvullend certificeren. Eind 2016 zijn alle Duitse en Spaanse vestigingen en de vestiging in Turkije ISO 50001 gecertificeerd. Certificaten: ISO 14001 ISO 50001

Duurzame impact

Tot nu toe hebben we 1.300 apparaten refurbished! Hierdoor zijn er bijna 2.000 nieuwe apparaten niet geproduceerd. Dit betekent minder afval en besparing van grondstoffen. Ook zien we dat refurbished populairder wordt. Inmiddels heeft 30% van onze abonnees een refurbished apparaat. BSH is ook goed bezig. Zij hebben de afgelopen jaren 50,2 miljoen KwH energie bespaard en 79,300 ton CO2-uitstoot. Op naar de volgende stap!