• Kwaliteit - lange levensduur
  • Circulair
  • Modulair
  • Uniek
  • Tijdloos
  • Maatwerk

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Interieurs voor generaties
Bij Cây staan we voor duurzame interieurs die meerdere generaties meegaan. Onze interieurs zijn zodanig ontworpen dat ze gemakkelijk te verhuizen, te repareren of aan te passen zijn. Wij komen jouw interieur graag ophalen, als je hem niet meer wilt in ruil voor onze Closing The Loop vergoeding.

Goede materialen
Wij maken gebruik van hoogwaardige materialen, zoals berken multiplex voor de kasten. De deurtjes worden gemaakt van plaatmateriaal dat is geproduceerd uit 95% gerecycled hout.

Jouw interieur, jouw ontwerp
Bij Cây heb je ruime keuze uit kleuren voor de deurtjes, diverse materialen voor het aanrecht én hebben we een breed scala aan duurzame grepen geselecteerd. Zo kun je een duurzaam mogelijke keuze maken, zonder in te leveren op jouw persoonlijke ontwerp.

Producten.

Wij produceren onze interieurs uit sterke en hoogwaardige materialen die geschikt zijn voor hergebruik. Door onze unieke zwaluwstaartverbinding worden de interieurs op locatie eenvoudig in elkaar gezet (of uit elkaar gehaald), waardoor we verspillingen tijdens transport elimineren. Door middel van de QR-code, die ook naar het materiaalpaspoort verwijst, komt de gebruiker altijd bij ons terug om het interieur door ons op te laten halen, zodat wij de onderdelen kunnen hergebruiken in de refurbished lijn.

Grondstoffen & materialen

We maken gebruik van hoogwaardige natuurlijke materialen zoals gecertificeerd berken multiplex uit Noord-Europa voor de kasten. Voor de deurtjes wordt gebruik gemaakt van spaanplaat wat wordt vervaardigd uit 95% gerecycled hout. De aanrechtbladen worden gemaakt van graniet uit, op arbeidsomstandigheden gecontroleerde, groeves in India, van gecertificeerd massiefhout uit Europa met een sterke 2 componenten laklaag, óf van een composiet met gerecyclede grondstoffen zoals oude bakstenen of glas.

Productie, vervoer & verpakking

Onze interieurs worden in de provincie Utrecht geproduceerd. Doordat wij onze interieurs op locatie in elkaar zetten, transporteren we tot 6x minder volume per onderkast. Hierdoor past een keuken in een kleinere bestelbus. We maken hierdoor minder kilometers met minder volume.

Arbeidsomstandigheden

Onze interieurs worden in Nederlands geproduceerd bij een interieur toeleverancier. Hier werken vakmensen met een modaal inkomen. De groeves waar onze granieten aanrechtbladen vandaan komen bij Arte vandaan. Zij controleren uitvoerig op de arbeidsomstandigheden en of er o.a. geen minderjarige werken.

http://QR%20codes%20op%20onderdelen%20voor%20terugkoop

Keurmerken & certificering

Winnaars juryprijs als Beste Duurzame Starter bij de VT-wonen en Designbeurs.

Duurzame impact

Het meeste interieur wordt ontworpen om al snel vernietigd te worden. Dit moet én kan veranderen. Wij sluiten aan bij een beweging die zich in zet om na te denken over het ontwerp. Hergebruik staat daarbij centraal bij ons, zonder dat het ten koste gaat van een uniek en aantrekkelijk design. Onze modulaire ontwerpen met unieke verbindingen maken onze interieurs eenvoudig te demonteren en her te gebruiken. Daar geloven wij heilig in, daarom kopen we graag onze producten terug van onze klanten.