• Natuurlijk materiaal
  • Circulair
  • Biophillic design
  • Eerlijke productie
  • Design
  • Handgemaakt
  • Uniek

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

I have a Crush on Nature and like to share it!
Het begon lang geleden: in de woestijn werden wij geholpen door locals. Bij het vuur vroeg de Aboriginal dame: “waar luister jij thuis naar?” ze bedoelde geen muziek… Ze zei: “overdag luister ik naar de krekels en
‘s avonds naar de kikkers.” Dat kwam binnen! De kiem voor mijn missie was geplant: waardering van de natuur ontstaat pas als je haar echt kent. En bescherming begint bij waardering. Ik ben vormgever met een hoveniers diploma, design opleiding en een master in fine arts.
Crush on Nature staat voor werk met wilde planten. O.a. ‘Floating Flora’ wanden: scheidingswanden van dubbel glas, met daartussen wilde plantencollages.
Ik werk in opdracht en je kan natuurlijk ook een object komen uitzoeken op het atelier.

Producten.

Ik ben gefascineerd door de details: van de planten, en ook van het maakproces en de afwerking. Hierdoor ontstaan duurzame stukken die hun waarde houden. De planten komen van dichtbij en zijn niet bewerkt. Objecten en meubels maak ik met verschillende, bijna altijd hergebruikte, materialen.

Grondstoffen & materialen

De gedroogde onkruiden komen uit het Rotterdamse havengebied en zijn een schat aan kleur en textuur. De ‘Floating Flora’ planten collages tussen glas zijn helemaal circulair. Wordt de inrichting gewijzigd? De planten zijn niet bewerkt en kunnen weer terug de natuur in om te composteren. De materialen die ik gebruik zijn voor een groot deel reclaimed. Bijvoorbeeld de zeven ronde spiegels die een verzameling zijn en nu samen een 'Prunus Silhouette Scene' vormen.

Productie, vervoer & verpakking

‘Floating Flora’ wanden worden ter plaatse opgebouwd. De composities bereidt Crush on Nature voor in het atelier en op locatie worden ze tussen het glas gehangen.
Objecten en meubels worden vaak op het atelier in Rotterdam afgehaald. Bij verzenden worden ze verpakt in papier en karton wat wordt hergebruikt. Zo hoeven de kranten en dozen niet eerst te worden verwerkt tot gerecycled verpakkingsmateriaal, dat scheelt weer een stap!

Arbeidsomstandigheden

Crush on Nature is gevestigd in het voormalig badhuis op het Quarantaine terrein in Rotterdam. Een locatie waar ik meestal alleen werk. Maar ik ga graag samenwerkingen aan, op basis van wederzijds respect en met een grote nieuwsgierigheid naar de kracht van de ander.

Duurzame impact

“Ik luister overdag naar de krekels, ’s avonds naar de kikkers”, de uitspraak van de Aboriginal dame waar het mee begon. Laat je inspireren! stap naar buiten en open je oren en ogen waar je misschien overheen kijkt.