• Natuurlijk materiaal
  • Circulair
  • Biophillic design
  • Eerlijke productie
  • Design
  • Handgemaakt
  • Uniek

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

I have a Crush on Nature and like to share it!
Het begon lang geleden: in de woestijn werden wij geholpen door locals. Bij het vuur vroeg de Aboriginal dame: “waar luister jij thuis naar?” ze bedoelde geen muziek… Ze zei: “overdag luister ik naar de krekels en
‘s avonds naar de kikkers.” Dat kwam binnen! De kiem voor mijn missie was geplant: waardering van de natuur ontstaat pas als je haar echt kent. En bescherming begint bij waardering. Ik ben vormgever met een hoveniers diploma, design opleiding en een master in fine arts.
Crush on Nature staat voor werk met wilde planten. O.a. ‘Floating Flora’ wanden: scheidingswanden van dubbel glas, met daartussen wilde plantencollages.
Ik werk in opdracht en je kan natuurlijk ook een object komen uitzoeken op het atelier.

Producten.

Ik ben gefascineerd door de details: van de planten, maar ook van het maakproces en de afwerking. Hierdoor ontstaan duurzame stukken die hun waarde houden. Zo komt het werk zelfs terecht op superjachten, waardevol om ook daar mijn missie te kunnen delen. Objecten en meubels worden vaak gemaakt met restmateriaal van omliggende bedrijven of bijzondere industriële vondsten. Bijvoorbeeld de ronde spiegels van de Silhouette Scene’s, die zijn allemaal gerecycled.

Grondstoffen & materialen

De gedroogde onkruiden komen uit het Rotterdamse havengebied, een schat aan kleur en textuur. De ‘Floating Flora’ tussen glas zijn helemaal circulair. Wordt de inrichting gewijzigd? De planten kunnen terug de natuur in en composteren. Zaden blijven soms 10-tallen jaren kiemkrachtig en lopen weer uit. Objecten maak ik met verschillende materialen, altijd milieu impact afwegend tegen de levensduur en kwaliteit van een object. Daarom zoek ik de grootste toegevoegde waarde in arbeid en expertise.

Productie, vervoer & verpakking

‘Floating Flora’ wanden worden ter plaatse opgebouwd. De composities bereidt Crush on Nature voor in het atelier en op locatie worden ze tussen het glas gehangen.
Objecten en meubels worden vaak op het atelier in Rotterdam afgehaald. Bij verzenden worden ze verpakt in papier en karton wat wordt hergebruikt. Zo hoeven de kranten en dozen niet eerst te worden verwerkt tot gerecycled verpakkingsmateriaal, dat scheelt weer een stap!

Arbeidsomstandigheden

Crush on Nature is gevestigd in het voormalig badhuis op het Quarantaine terrein in Rotterdam. Een locatie waar ik meestal alleen werk. Maar ik ga graag samenwerkingen aan, op basis van wederzijds respect en met een grote nieuwsgierigheid naar de kracht van de ander.

Duurzame impact

“Ik luister overdag naar de krekels, ’s avonds naar de kikkers”, de uitspraak waar het mee begon. Laat je inspireren! stap naar buiten, open je oren en ogen. Met onkruiden in een nieuwe context wil Crush on Nature impact maken. Zoals de Aboriginal dame mij leerde: we zijn allemaal onderdeel van het geheel. Door elkaar te horen en te zien, letterlijk en figuurlijk, blijf je in balans met je omgeving.