• Kwaliteit - lange levensduur
 • Circulair
 • Lokaal EU
 • Design
 • Maatwerk

Story.

 • Story
 • Duurzaamheidsinformatie

De Houtbroeders VOF bestaat sinds 2013 en is het resultaat van de samenwerking van drie vaklieden met gedeelde passie voor hout, houtbewerking en duurzaam ontwerpen. Kenmerkend is de integraal duurzame en complete aanpak vanaf de eerste ontwerpschetsen tot en met het plaatsen.

In samenspraak met hun opdrachtgevers komen unieke woonkamerkasten op een eigentijdse, ambachtelijke wijze tot stand. De kwaliteitsmeubels zijn demontabel en worden gemaakt om langdurig van te genieten en goed te kunnen onderhouden. Basismateriaal is hout, aangevuld met kleuraccenten in lak of Forbo meubellinoleum.

De meubels, met hun opvallende onderstellen, worden op kleine schaal seriematig geproduceerd in eigen werkplaats te Breda, altijd op maat en naar wens van de opdrachtgever.

Producten.

 • kast HINDE

  vanaf € 1.951,-

  Op zijn hoge poten en met een opvallende vormgeving maakt de Hinde iedere ruimte speciaal. Voor jouw Hinde kun je zelf de indeling kiezen, evenals de materialen en kleuren van jouw voorkeur. Bekijk product

 • kast EINDER

  vanaf € 1.742,-

  Met zijn opvallende onderstel en open opstelling komen je spullen prachtig tot hun recht in de Einder. Elke uitvoering is uniek door de ruime keuze in materialen en kleuren, waarmee je je kast écht persoonlijk maakt. Bekijk product

 • kast BOSK

  vanaf € 2.985,-

  De elegant doorstekende liggers geven de verder robuuste Bosk zijn bijzondere karakter. En er valt van alles te kiezen, de indeling is flexibel en er zijn veel mogelijkheden in materialen en kleuren. Bekijk product

 • MEER MAATWERK

  vanaf € 5.000,-

  Met meer maatwerk ben je verzekerd van maximale invloed op jouw unieke meubel. Deze meubels komen tot stand in een aantal stappen om ervoor te zorgen dat jij precies krijgt wat je wil. Bekijk product

Bij de Houtbroeders zit duurzaamheid in het DNA. Het doel is langdurig gebruiksplezier voor opdrachtgevers, gecombineerd met een minimale milieu-impact. Goed luisteren naar opdrachtgevers en leveranciers is een van de manieren om dit te bereiken. De meubels hebben altijd de mogelijkheid om te worden aangepast of uitgebreid, hier wordt al in de ontwerpfase rekening mee gehouden. Daarnaast zorgen de degelijke bouwkwaliteit en goede onderhoudsmogelijkheden ervoor dat de meubels lang mee kunnen gaan. Tot slot is het spaarzaam omgaan met ingekochte materialen en zo min mogelijk afval produceren een belangrijke kernwaarde.

Grondstoffen & materialen

De basis van alle Houtbroeders-meubels is hout: massief uit Nederland (door onszelf tot panelen verwerkt) en hoogwaardig plaatmateriaal (met relatief weinig lijm) uit Oost-Europa. De demontabele verbinders in het meubel komen uit Noord-Brabant. Voor de afwerking worden olieproducten uit Nederland en België gebruikt. Kleuraccenten komen van Forbo meubellinoleum en hoogwaardige lak, beide uit Nederland. Stalen halffabrikaten worden in de buurt geproduceerd, ingekocht meubelbeslag in Oostenrijk.

Productie, vervoer & verpakking

Alle materialen worden zoveel mogelijk in grotere hoeveelheden ingekocht om transportkilometers te beperken. Bij levering van meubels en projecten wordt er lokaal gezocht naar een huurtransport(middel) op maat van de hoeveelheid te vervoeren materialen. Verpakkingsmateriaal van leveranciers wordt bewaard om onderdelen in te verpakken of herbestemd bij andere bedrijven. Geproduceerde meubels worden voornamelijk in dekens ingepakt die na gebruik weer opgevouwen de kast in gaan.

Arbeidsomstandigheden

De Houtbroeders VOF is een kleinschalig bedrijf met drie personen en sporadisch wat extra hulphandjes. Om zowel voldoende aandacht als hoge kwaliteit te kunnen waarborgen hoeft dat niet te veranderen. Voor de Houtbroeders is het belangrijk dat iedereen met wie zaken wordt gedaan eerlijke bedragen ontvangt voor geleverde producten. Meedoen aan ‘de race naar de bodem van goedkoop’ over de rug van anderen of het milieu past niet in deze filosofie.

Duurzame impact

De meubels die uit de werkplaats komen kunnen met gemak meerdere generaties meegaan; opdrachtgevers, hun kinderen en uiteindelijk het kringloopcentrum. De meubels zijn modulair opgebouwd waardoor ze in de toekomst zeer goed te onderhouden zijn en ook aanpasbaar blijven. Door de kleinschaligheid van het bedrijf is het niet realistisch een enorme impact te maken. Mensen inspireren door te laten zien dat het ook anders kan ligt wel binnen de mogelijkheden en dat doen we graag!