• Kwaliteit - lange levensduur
  • Lokaal NL
  • Duurzaam (ver)bouwen
  • Design
  • Tijdloos
http://Een%20bamboe%20caramel%20afdekraam%20frontje%20van%20Decoplates%20op%20een%20passend%20merk%20schakelmateriaal

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Op een laagdrempelige duurzame wijze jouw interieur écht tot in de puntjes matchend maken? Dat doe je met de zelfplakkende materiaalfrontjes van Decoplates.

Is het niet gek dat je zo’n beetje elk interieurproduct kunt personaliseren, maar dat je stopcontacten, ander schakelmateriaal en wc bedienpanelen daarin achterblijven? Say no more: Met Decoplates brengen we daar samen op verantwoorde wijze verandering in!

Op een groeiend aanbod van bekende en vaak gebruikte interieurmerken past Decoplates. Van je Geberit wc bedienpaneel tot je Philips Hue dimmer switch: Kies jouw afwerking in materiaal en kleur, even plakken en het resultaat is daar.

Wij produceren onze frontjes met veel zorg in Nederland, in directe afstemming met vaste producenten en materiaalpartners. In alle bedrijfsfacetten is duurzaam en verantwoord ondernemen vanaf de basis doorgevoerd.

Producten.

Met Decoplates willen we een budgetvriendelijk, mooi en onderscheidend Nederlands interieurproduct uitgeven. We houden bewust het productieproces klein en dichtbij: Een korte keten betekent ook dat een betaalbare eindprijs mogelijk is, zónder dat dit nadelig doorwerkt naar betrokken partijen, productiemethoden, of toegepaste grondstoffen.

Ons productieproces is zorgvuldig uitgedacht om tot een toekomstbestendig en echt duurzaam productmerk te kunnen komen. Eigen productie-afval vormen we om tot nieuwe producten en materiaalsamples – medio juni 2024 gaan we dit online communiceren. Overigens goed om te weten: Pas sinds voorjaar 2024 is Decoplates op de markt. Het is een gloednieuw productmerk met duurzame eigenzinnige producttoepassingen.

Grondstoffen & materialen

Wij werken met vaste productie- en materiaalpartners. Zo kunnen we in eigen kracht handelen en leunen op de expertises van alle aangesloten leveranciers en makers: Kuiper Holland (NL) vervaardigt onze side-pressed bamboe- en houtfineren. / Forbo (NL) levert ons hun prachtige linoleum. / Cerati (NL) levert specifieke SlateLite leisteenfineren, uit Duitsland. / Cronolin (NL) levert de watergedragen beschermcoating. / Tapir Tapes (NL) voorziet ons in de juiste hechtmaterialen.

Productie, vervoer & verpakking

Het productieproces is nauwkeurig uitgedacht; er wordt optimaal gebruik gemaakt van grondstoffen en energie. Bij onze producent in Friesland wordt het plaatmateriaal samengebracht met de hechtmaterialen, waarna het ter plekke wordt verwerkt tot Decoplates frontjes. Uit de restmaterialen halen we materiaalsamples en nieuwe producten. Alle frontjes worden standaard verpakt in gerecylede eco-vriendelijke brievenbusenveloppen. Plat van formaat en duurzaam bezorgd door de postbode in jouw wijk.

Arbeidsomstandigheden

Decoplates frontjes worden bewust in Nederland geproduceerd. Wij werken met een korte keten, waardoor we grip houden op wat wij belangrijk vinden: Dat iedereen die betrokken is in de keten, tot de consument aan toe, een eerlijke prijs krijgt. Zonder in te boeten op kwaliteit.

Keurmerken & certificering

De materialen die wij inzetten worden door onze materiaalpartners op een verantwoorde manier ontgonnen en daarop door onze producent verder verwerkt. Geen greenwashing, maar een origineel verhaal als tegengeluid. Op dit moment zien we nog geen meerwaarde in een eigen keurmerk, maar de toekomst ligt open.

Duurzame impact

Decoplates levert een duurzame materiaaltoevoeging aan bestaande standaard kunststof eindproducten. Dus om producten die al standaard in je interieur zijn op een mooie en verantwoorde manier te verfraaien. Het betreft een zelfbedachte en origineel ontwikkelde producttoepassing met een gekoppeld productieproces dat gemakkelijk geschaald kan worden. Zonder verlies van gezonde marges en betaalbare prijzen. Onze Decoplates frontjes zijn beschikbaar en leverbaar voor huiseigenaren en de projectmarkt in Nederland en België.