• Natuurlijk materiaal
  • Lokaal EU
  • Kwaliteit
  • Modern
  • Design

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Onze doelen zijn eenvoudig maar ambitieus. Centraal staat het maken en laten groeien van onze producten voor interieurs. Producten als behang, textiel, meubels, aardewerk, en asseccoires die onderscheidend zijn, authentiek zijn en duurzaam. We presenteren de producten creatief en representatief op een platform. We werken samen met de makers en kunnen klantbehoefte goed vertalen. We werken graag samen met architecten en interieurontwerpers of consumenten. Draumr levert kwaliteit met een goede service. Wij doen hierbij een open uitnodiging aan creatieve makers die werken met natuurlijke producten. Wij maken graag kennis met jullie!

Producten.

Duurzaamheid en vakmanschap zijn de belangrijkste criteria op basis waarop we onze makers kiezen. Onze producten zijn handgemaakt, uniek en gebruiken duurzame materialen zoals rendiermos, FSC-hout, FSC-papier en inkt op waterbasis.

Grondstoffen & materialen

De rendiermos komt van een gesimuleerde Finse boerderij en duurt 7 jaar om te groeien. De frames zijn gemaakt van FSC-hout. Alle behang is op bestelling gemaakt en wij gebruiken geen patroonboeken. Dit is beide om verspilling te voorkomen. Wij gebruiken alleen inkt op waterbasis en geen oplosmiddelen. Wij gebruiken alleen FSC-gecertificeerd papier. Ons behang heeft geen coating.

Productie, vervoer & verpakking

Onze producten worden in het Verenigd Koningrijk geproduceerd. Voor het behang gebruiken we minimale verpakking en labels gemaakt van gerecycled papier. De verpakking voor de mos- en plant panelen is niet 100% duurzaam – maar we blijven innoveren. Al onze leveringen worden gedaan door DPD (carbon neutraal).

Arbeidsomstandigheden

We werken met hoogwaardige producten die afhankelijk zijn van bekwame, lokale vakmensen. Da nadruk ligt op het in dienst nemen en het ontwikkelen van werknemers tot geschoolde ambachtsmensen.

Keurmerken & certificering

We werken met kleine, duurzame bedrijven en verkopen unieke producten. Het krijgen van certificering voor specifieke producten is moeilijk, maar de algemene mentaliteit van deze sector ondersteunt duurzaamheid sterk.

Duurzame impact

De oprichters, ervaren creatieve en marketingprofessionals, waren van mening dat hoewel de materiële mensheid het nog nooit zo goed heeft gehad, alle aandacht voor het materiaal en de maker in verdwenen. Bovendien gaat de anonimiteit rond onze alledaagse voorwerpen ten koste van het milieu en de ethiek. Op onze eigen bescheiden manier willen we deze materialistische en onpersoonlijke kijk opnieuw in evenwicht brengen.