• Natuurlijk materiaal
 • Fair trade
 • Biologisch
 • Handgemaakt
 • Maatwerk, elke stijl mogelijk
 • Tijdloos

Story.

 • Story
 • Duurzaamheidsinformatie

Ecolinde is dé specialist in een natuurlijke en gezonde nachtrust. We maken niet alleen onze eigen biologische matrassen, dekbedden en kussens gewoon hier in Nederland, maar selecteren ook de beste producten van andere biologische fabrikanten. We zijn een trots familiebedrijf dat zich al sinds 1985 inzet voor natuurlijke producten in de slaapkamer.

Producten.

 • Ecolinde Natuurlatex Matras Twintig

  Dit natuurlatex matras is speciaal ontwikkeld door Ecolinde, gemaakt in Nederland, van 100% natuurlatex en verkrijgbaar in 3 verschillende hardheden. Dankzij de 7 ergonomische zones wordt het hele lichaam op ultieme wijze ondersteund.

  Hoogte matras: 20 cm

  ✔️ 250 nachten proefslapen
  ✔️ 100% Natuurlatex
  ✔️ FSC & GOTS Keurmerk
  ✔️ Onderdeel van de Floriade 2022 Bekijk product

 • Ecolinde Katoenen Dekbed

  Het Ecolinde Dekbed is gevuld met gekaarde ruwe katoen en heeft een hoes van geweven katoensatijn. Katoen is een materiaal met bijzonder ‘slaapvriendelijke’ eigenschappen: het ademt, is luchtig, veerkrachtig en geeft een prettige warmte.

  Dit dekbed wordt voor iedere klant handgemaakt en geknoopt. Bekijk product

 • Ergonomisch Natuurlatex Kussen

  Het Ergonomische Natuurlatex Kussen heeft een voorgevormde nekrol die met name voor zij- en rugslapers de ideale ondersteuning biedt. Bekijk product

Om onze planeet te beschermen en gezonde aarde achter te laten voor onze volgende generaties, kiezen we bij Ecolinde voor hernieuwbare en duurzame grondstoffen zoals 100% natuurlatex, 100% biologisch katoen en FSC hout.

Grondstoffen & materialen

Voor ons katoen kiezen we altijd voor kBA of GOTS gecertificeerd biologisch katoen. We gebruiken geen fossiele brandstof zoals aardolie als grondstof voor onze matrassen of textiel. Onze matrassen bestaan voor 100% uit natuurlatex. Dat is latex verkregen van het sap van de rubberboom en dus geen synthetische latex gemaakt van olie. Deze rubberbomen worden niet gekapt en groeien na het aftappen van het sap gewoon verder.

Arbeidsomstandigheden

Ecolinde staat voor een eerlijk en sociaal productieproces. Van de teelt, het vervaardigen tot het leveren van onze producten willen wij gezonde arbeidsomstandigheden en een eerlijke beloning kunnen garanderen.

Keurmerken & certificering

We selecteren onze grondstoffen, leveranciers en producten zorgvuldig en op basis van diverse internationale keurmerken. De belangrijkste keurmerken voor goede werk- en arbeidsomstandigheden van boeren en textielarbeiders, zijn de Global Organic Textile Standard (GOTS), Global Organic Latex Standard (GOLS) en Naturtextil IVN Zertificiert Best (kBA en kBT keurmerken) voor katoen en wol. Want kiezen voor een eerlijk bed, dat slaapt wel zo lekker.

Duurzame impact

Onze matrassen, dekbedden, kussens en beddengoed zijn gemaakt van 100% natuurlijke vezels en kennen geen kunstmatige toevoegingen. Wanneer we gebruik maken van dierlijke producten, kiezen we bewust wél voor wol en paardenhaar, maar niet voor dons en kamelenhaar. Zodat dieren niet hoeven te lijden voor de nachtrust van mensen.