• Upcycle design
  • Duurzaam (ver)bouwen
  • Trendy
  • Design

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Mijn missie is om het standaard sanitair uit (nieuwbouw) woningen te upcyclen door het aanbrengen van eigenzinnige graphics. Sanitair heeft een lange levensduur en bij een verbouwing is het vaak nog in goede staat. Als je je wasbak of fonteintje voorziet van een design kan het voor een compleet nieuwe uitstraling zorgen van je badkamer of toilet. Met relatief weinig moeite heeft je badkamer of toilet er een echte eye-cather bij en kan het weer teruggehangen worden op dezelfde plek. De TATTOO-sanitary graphics van Esther Derkx kunnen op bijna elk type wasbak, toilet of tegel worden ingebrand voor een permanente hechting. Kleuren worden afgestemd op jouw wensen.

Producten.

Sanitair van keramisch materiaal heeft een lange levensduur en kan daarom een duurzaam materiaal genoemd worden. Toch wordt sanitair vaak vervangen bij een verbouwing of verhuizing om estetische redenen. Esther Derkx verlengt de levensstandaard van gebruikt sanitair met haar TATTOOsanitary designs. Wasbakken en tegels krijgen een metamorfose waardoor ze weer passen in een moderne badkamer of toilet.

Grondstoffen & materialen

Het keramisch materiaal waaruit het sanitair bestaat wordt op hoge temperatuur gebakken om het materiaal waterafstotend en slijtvast te maken. De designs van TATTOOsanitary worden geprint met glazuren die versmelten met de bovenste laag glazuur van het sanitair voor een permanente hechting. Een keramisch toilet of wasbak kan voor 100% worden gerecycled doordat het in gemalen vorm een waardevolle grondstof is voor andere branches.

Productie, vervoer & verpakking

Mijn TATTOOsanitary wordt gemaakt en afgebakken in mijn studio in Utrecht. Ik streef ernaar zoveel mogelijk gebruik te maken van tweedehands verpakkingsmateriaal. Daarnaast gebruik ik golfkarton, kranten en dozen.

Arbeidsomstandigheden

Mijn studio is afgestemd op de werkzaamheden, ik ben een zelf-producerend eenmansbedrijf.

Duurzame impact

De producten worden op een zodanige manier hergebruikt dat ze een meerwaarde krijgen. Hierdoor wordt de hoeveelheid restafval verminderd.