• Kwaliteit - lange levensduur
  • Natuurlijk materiaal
  • Circulair
  • Industrieel
  • Scandinavisch

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Wij geloven dat er voor iedere bouw een mogelijkheid is om deze met hout te realiseren. Ferox Bouwsystemen levert bouwsystemen die circulair, modulair en 100% natuurlijk zijn en een oplossing bieden voor de vraag van vandaag en morgen. Dampopen systemen zonder folies, waarbij geprofiteerd wordt
van de ademende werking en thermische weerstand van hout. Onze systemen zorgen goed voor de mens die erin leeft. Wij leveren op maat gemaakte bouwpakketten van massief hout, CLT of geïsoleerd CLT voor woningen, utiliteit en bijgebouwen. Daarnaast hebben we een variatie aan natuurlijke bouwmaterialen.

Producten.

Hout is een natuurlijk en eerlijk materiaal dat een warme, authentieke uitstraling heeft. Ieder stuk hout heeft zijn eigen identiteit met groeven, knoesten, lijnen en kleuren. Door herplanting kan hout worden hernieuwd en bij goed beheer oneindig worden geproduceerd. Tijdens de groei neemt de boom broeikasgassen op uit de atmosfeer. Hout heeft relatief weinig behandeling en bewerking nodig. Wanneer hout met de juiste methoden en middelen wordt bewerkt en onderhouden, gaat hout honderden jaren mee.

Wij zijn echte casco bouwers. Doordat we heel netjes werken en onze systemen maatvast zijn, is het goed mogelijk om het aftimmeren zelf te doen.

Wij werken veel met gevelbekleding welke op natuurlijke wijze verduurzaamd is met Woodlife HL-50. Hierdoor krijgt een vuren gevelbekleding een duurzaamheidsklasse 2. Dit is dezelfde klasse waar Red Ceder in zit. Het voordeel is dat vuren in Europa goed groeit, de beschikbaarheid redelijk goed is en de transportbewegingen kort zijn. Wij kunnen deze monteren met houten nagels.

Het Systimber systeem is volledig demontabel. Hierdoor is het geschikt voor tijdelijke oplossingen, maar kan het gebouw bij verhuizen mee naar de nieuwe locatie. We plaatsen de bijgebouwen vaak op mega-anchors en stalen liggers. Zelfs deze grondankers zijn weer te verwijderen en mee te nemen. Systimber is uitermate geschikt voor zelfbouwers.

Productie, vervoer & verpakking

De productielocatie van TEWO staat midden in het bos. Het bedrijf maakt zijn eigen CLT. De fabriek voor de houtvezel staat in de buurt (voor Noorse begrippen). Er is 1 transportbeweging van fabriek naar de bouwplaats of naar onze productielocatie waar we er direct wanden van maken. Aan de binnenzijde is geen andere afwerking benodigd. Dit scheelt heel veel bouwmaterialen.

Duurzame impact

We zorgen er wel voor dat wanneer het voor de constructie vereist is, dat we toepassen wat er nodig is. Een woning van volledig CLT is heel erg mooi, maar we monteren met lange schroeven en volgend daarbij het schroefplan van de leverancier.