• Natuurlijk materiaal
 • Bio-based materiaal
 • Circulair
 • Biophillic design
 • Trendy
 • Design

Story.

 • Story
 • Duurzaamheidsinformatie

Wij groeien eco-vriendelijk producten van mycelium en lokaal verkregen landbouwafval. Mycelium is het wortelnetwerk van paddenstoelen. Het mycelium fungeert als een natuurlijke lijm die in staat is biomassa aan elkaar te binden.

Wij werken samen met de natuur om duurzame materialen te maken voor bijvoorbeeld verpakkingen, isolatie panelen en interieur designproducten. Deze producten zijn biologisch afbreekbaar en hebben een negatieve CO2 voetafdruk.

Dit proces en de mycelium producten hebben het Cradle2Cradle Gold certificaat!

Producten.

 • Mushlume Hemi Pendant Large

  per stuk €600,-

  Deze organische hanglampen geven een volledig nieuwe uitstaling aan je interieur! Ze zijn volledig biologische afbreekbaar en zijn gemaakt van mycelium. Je lampenkap zal dus letterlijk gegroeid worden op aanvraag. Het mooie aan dit natuurlijk proces is dat elke lamp uniek zal zijn. Large: L 61 cm x W 61 cm x H 28 cm Bekijk product

 • Square planter - set van 2

  € 35,-

  Mushroom® Material plantenpotten voor in uw huis of tuin. Creëer een moestuin in deze potten en composteer de plantenpotten aan het eind van het seizoen samen met uw tuinafval. Dus, geen stapels meer met gebruikte plastic bloempoten achter uw schuur! Groei kruiden in uw keuken voor culinair gebruik! Wanneer afgebroken tot kleinere stukjes en vervolgens in de aarde verwerkt, zal de pot biologisch afgebroken worden in gemiddeld 60 dagen. Bekijk product

 • Mycelium Urn

  € 220

  Natuurbegraven komt steeds vaker voor. Naast afscheid van een dierbare in de natuur wordt ook bijgedragen aan het natuurbehoud van het gebied.
  De mycelium urn is een biologisch afbreekbare urn die hier heel mooi bij past.
  L 21.8 cm x W 21.8 cm H 22.9 cm Bekijk product

 • Wijn koeler

  € 44,50

  Deze wijnkoeler is een heuse verassing op uw eettafel! Breng uw frisse drankjes in een op zwammen gebaseerde koeler. De koeler werkt (nog beter) met water en ijs, maar ook zonder blijft uw drank koel. Bekijk product

 • Mushlume Cup Light Pendant

  € 210

  Deze hanglamp wordt geleverd met een plafondkap, een textielsnoer van 200 cm en een E27-fitting. De onderdelen zijn beschikbaar in zwart, wit en messing en kunnen lichtelijk afwijken van de foto. Twijfel je over de grootte van de lamp? Overweeg dan een van de grotere hanglampen van de MushLume serie. Maat: L 22 cm x W 22 cm x H 18 cm Bekijk product

 • Grow pendant

  € 138,90

  Deze Grow hanglamp is de kleinere en eenvoudiger versie van de Mush Lume cup light lamp
  Deze kleine mycelium lampen hebben nog een gezelligere uitstraling dan hun grotere tegenhangers. Perfect voor het lezen in de koffiehoek. Of, combineer meerdere van deze mycelium lampen om een grotere ruimte, zoals de eetkamer, te verlichten.
  Maat: L 18cm x W 18cm x H 14cm
  De tafellamp versie kost €174,- Bekijk product

 • Stack table

  € 335,-

  Dit is de perfecte bijzettafel voor in huis of op kantoor. Deze tafel is zowel gezins- als natuurvriendelijk! Ooh, was er al vermeld dat deze bijzettafel ook nog eens een echte aanwinst is dankzij zijn prachtige design? Stack heeft een kern bestaande uit ons MycoComposite™. Bekijk product

 • 6 kleine plantenpotjes

  € 40,-

  We zijn niet alleen fan van mycelium materiaal, maar ook van planten. Maar of je er nou voor kiest om deze potten te gebruiken voor je planten of iets anders, met deze potten maak je een statement. Ze zijn het voorbeeld van een zero-waste product met een erg large carbon footprint. Ben jij klaar voor de mycelium revolutie? Bekijk product

De meeste producten van tegenwoordig zijn ontstaan uit zeer energie-intensieve processen en transportwijzes. Grown maakt de productiecyclus kleiner, slimmer en lokaler. In onze productieprocessen gebruiken we alleen biogebaseerde grondstoffen en organische afvalstromen. Mycelium is eindeloos beschikbaar en fungeert als een levende lijm om het organische afval te binden. Laten we onze krachten bundelen om te streven naar een samenleving die minder plastic- en olie afhankelijk is!

Het product wordt daadwerkelijk gegroeid, niet gefabriceerd. Gebruik makend van levende organismes kan landbouw afval, zoals hennepvezels, lisdodde, olifantsgras, omgezet worden tot een prachtig product dat zowel veilig als natuurlijk is.
Het plantaardige materiaal produceert zuurstof tijdens zijn levenscyclus en absorbeert tegelijkertijd CO2. In onze productieprocessen proberen we uitstoot te verminderen, wat de mogelijkheid creëert om producten te maken die een negatieve CO2 uitstoot hebben. In plaats van minder afval te produceren, streven we ernaar uitstoot te absorberen.

Grown focust op de momenteel groenste en schoonste productiewijze op aarde. We zijn opzoek naar manieren om tegelijkertijd te produceren en emissies te reduceren. Is dit revolutionair? Ja, want in de hedendaagse industrie is dit nog niet eerder gedaan. En nee, want mycelium is een van de oudste materialen op de aarde.

Grondstoffen & materialen

Mycelium is een ecologisch alternatief voor plastics gemaakt van fossiele brandstoffen zoals piepschuim (EPS) en geëxpandeerd polyetheen (EPE). Grown.Bio groeit materiaal uit reststromen met behulp van mycelium. Mycelium is het wortelstelsel van de paddenstoel, en zorgt ervoor dat een substraat aan elkaar gebonden wordt en zo een materiaal ontstaat. Het mycelium materiaal is 100% biodegradabel, CO2 negatief en heeft een isolerende werking.

Productie, vervoer & verpakking

Onze fabriek is bevestigd in Heerewaarden.
Wij zorgen ervoor dat wij op een zo schone manier mogelijk onze producten opsturen, en hebben besloten dat wij niet buiten Europa leveren om onze ecologische voetprint zo laag mogelijk te houden.
Wij hoeven onze producten niet te verpakken, omdat het product zelf al een verpakking is. Wij verzenden alleen in kartonnen dozen.

Arbeidsomstandigheden

Inmiddels zijn wij een team van 11 mensen waarbij iedereen graag een steentje bij wilt dragen aan de transitie naar een circulaire economie. Wij werken afhankelijk van het groeischema van het mycelium, dus onze fabriek is 3 dagen per week geopened waar wij iedere keer checken hoe het gaat met de groei. Wij hebben allemaal een andere achtergond, van bedrijfskunde, wetenschappers tot designers. Dat maakt ons team heel divers.

Keurmerken & certificering

Dit proces en de mycelium producten hebben het Cradle2Cradle Gold certificaat.

Duurzame impact

Wij upcyclen reststromen, en laten door deze reststromen mycelium groeien. Het is een natuurlijk proces. De schimmel groeit langzaam door de vezels van de reststroom heen en bindt het materiaal aan elkaar vast. Wij zorgen ervoor dat er geen plastic meer wordt gebruikt en daarom bieden wij dit 100% biodegradabele alternatief! Ons product is CO2 negatief, dat betekent dat voor iedere kg substraat dat wij gebruiken, er meer CO2 is opgeslagen dan uitgestoten.