• Natuurlijk materiaal
  • Waterbesparing
  • Biologisch
  • Landelijk
  • Design
  • Scandinavisch
http://Hemplin%20duurzaam%20linnen http://Hennep%20duurzaam%20beddengoed http://Hemplin%20Kussensloop

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Hemplin linnengoed is gemaakt van hennep, ecologisch de meest vriendelijke natuurlijke
vezel die er is.
Dit linnengoed is door het ademend karakter koel in de zomer en warm in de winter.
Het is (van nature) hypo-allergeen, anti-bacterieel, en anti-schimmel.
Het neemt goed vocht op en droogt snel.
Dit linnengoed geeft je een uniek comfortabel gevoel op de huid.
Hennep linnengoed is 4X sterker dan katoen, heeft veel minder water nodig en gaat ook nog eens veel langer mee.

Producten.

De hennep wordt in China verbouwd. De stof wordt in India geproduceerd in een GOTS-gecertificeerde fabriek, gespecialiseerd dus in biologische stoffen. Daar wordt de stof met zuurstof gebleekt en wordt er met AZO-free kleurstoffen gekleurd. Het linnengoed wordt in Nederland in eigen beheer handgemaakt.

Grondstoffen & materialen

De verbouw van hennep heeft vele voordelen ten opzichte van die van katoen en vlas-linnen. Meer opname van CO2, snellere groei, in principe gifvrij, minder water ve rbruik, minder grondoppervlakte nodig. De grondkwaliteit verbetert tijdens de verbouw van dit gewas.

http://Hennep%20duurzaam%20beddengoed

Productie, vervoer & verpakking

Het eindproduct wordt in Sneek gemaakt. Er wordt geproduceerd met groene stroom van Pure Energie. De verpakking bestaat uit kraftpapier en bruin kartonnen dozen of gerecyclede bruin papieren

Arbeidsomstandigheden

De fabriek in India is GOTS-gecertificeerd en daarmee gehouden aan goede sociale omstandigheden voor de werknemers. De fabriek organiseert en sponsort echter ook nog diverse sociale programma’s voor de werknemers en lokale bevolking.

Duurzame impact

Hennep gebruikt tijdens de groei een hoeveelheid water die van 1/3 tot zelfs 1/20 bedraagt van die van katoen. Iedere ton hennep elimineert 1,63 ton CO2.
Het groeit in hooguit 4 maanden, geeft per oppervlaktehoeveelheid 2,5 X zoveel vezels dan katoen, 6 X zoveel vezels dan vlas-linnen. Het heeft geen gif nodig. Het is 4X zo sterk dan katoen en gaat dus langer mee. Het geeft grondverbetering.