http://het%20houtlokaal
  • Natuurlijk materiaal
  • Lokaal NL
  • Kwaliteit
  • Design
  • Handgemaakt
  • Uniek

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Producten van het_houtlokaal zijn een ode aan vorm, ambacht, natuur en tijd. Een schaal van een plataan aan de Coolsingel of een voorraadpot van een kers uit de tuin van een buitenhuis in Italië. Dat zijn niet alleen unieke handgemaakte items die in het ontwerp de imperfecties van het hout juist gebruiken, dat zijn ook herinneringen. Of de strijkplank in massief eiken, bekleed met katoen, molton en kleine nageltjes die met de hand rondom gespijkerd worden. Te mooi om op te bergen en sterk genoeg om door te geven aan de volgende generatie.

Producten van het_houtlokaal zijn altijd functioneel en zo veel als mogelijk gemaakt van stadshout en resthout. Door de ambachtelijke wijze waarop de gebruiksvoorwerpen gemaakt worden gaan ze voor altijd mee. En mocht er toch iets mee gebeuren... hout kan altijd hersteld worden.

Grondstoffen & materialen

Stadshout krijg ik via de stadsboswachter. Hout dat wordt gered van ‘de shredder'. Resthout komt van oude houten meubels of is over van nieuw meubelwerk. Ook struin ik regelmatig op internet naar restprofielen. Voor de afwerking zoek ik naar natuurverf en oliën vanwege voedselveiligheid en dat het biologisch afbreekbaar en oplosbaar in water is. Werken met hout levert ook houtkrullen op, die ik gebruik om draaiwerk in z’n eigen krullen te laten drogen.

Productie, vervoer & verpakking

De producten maak ik in het atelier in Rotterdam. De verpakking zijn witte katoenen zakken. Deze beschermen de producten tijdens het vervoer en zijn daarna heel goed te gebruiken om van alles in op te bergen.

Duurzame impact

Ik sta voor een eenmalige aanschaf van ambachtelijk gemaakte voorwerpen voor in huis die je nooit hoeft weg te gooien, maar juist mooier worden door gebruik. Ik besteed veel tijd aan onderzoek naar de juiste natuurlijke materialen: het hout, de pigmenten, oliën en verpakkingsmaterialen.