• Waterbesparing
  • Eerlijke productie
  • Design
  • Fun

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Hey! Hallo. Wij dromen van een wereld waar er een balans is tussen mensen, aarde en de economie. Samen kunnen we deze wereld vormen. Wij kwamen erachter dat hennep als grondstof veel milieuvoordelen heeft ten opzichte van de meeste momenteel gebruikte grondstoffen. Lees er wat over op onze website, het zal je verbazen! Door onderzoek en kennisdeling verkennen wij de potentie van productie met hennepvezels. Samen met onze partners streven wij continu naar kwaliteit en comfort in onze producten. Graag willen wij jullie allemaal uitnodigen op onze reis, ontdek de schoonheid en eindeloze potentie van hennep samen met ons. Wij hopen dat op een dag jouw huis en leven verrijkt zal zijn met prachtige hennep producten. #ThePlantsAreComing.

Producten.

Hennep als grondstof biedt een uitstekende oplossing voor het verminderen van vervuiling in de textielindustrie. Hennep staat wereldwijd bekend om zijn natuurlijke groei efficiëntie. Het hennep gewas heeft een minimale hoeveelheid land en water nodig. De plant is van nature beschermd tegen insecten en ongedierte, als gevolg heeft het weinig tot geen pesticiden en geen herbiciden nodig. Samen maken deze ecologische voordelen hennep tot het meest milieuvriendelijke gewas op aarde.

Grondstoffen & materialen

Onze hennep wordt geoogst in het noordelijke deel van Roemenië. Het word gekocht van lokale, kleinschalige, familieboerderijen. Het verder verwerken van de hennep wordt gedaan middels een combinatie van oude en moderne technieken. In het proces worden geen chemicaliën gebruikt. Onze kleurstoffen zijn gebaseerd op een innovatieve technologie van CHT, leider in de productie van milieuvriendelijke kleurstoffen. De kleurstoffen die we gebruiken zijn GOTS-gecertificeerde vezelreactieve kleurstoffen.

Productie, vervoer & verpakking

Onze producten worden deels in Roemenië en deels in Nederland geproduceerd. Wij sourcen en produceren dus alles binnen de EU. Dit leidt ook op logistiek vlak tot minder uitstoot, door alles zo dichtbij mogelijk te houden. Wij maken geen gebruik van plastic. Wij gebruiken uitsluitend gerecycled papier. Al onze verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar of gemaakt van gerecycled materiaal. Wij zijn niet perfect, maar proberen het wel goed te doen.

Arbeidsomstandigheden

Producten (zouden) moeten gemaakt worden op een ethische en eerlijke manier. Wij kiezen ervoor om enkel en alleen te werken met partners die hun werknemers waarderen en met respect behandelen. Iedereen verdient namelijk een goede werkomgeving en leefomstandigheden. HMPLB staat voor gelijkheid en we werken alleen met partijen welke onze normen en waarden delen.

Keurmerken & certificering

Ten opzichte van de katoenindustrie is de hennep textielindustrie relatief klein. Hierbij worden ook minder industriële en vervuilende machines en processen toegepast. Doordat het verbouwen van hennep vaak nog kleinschalig en lokaal gebeurt, is het lastig en duur om al deze onderdelen van de hennep keten GOTS te certificeren. Tot die tijd, geen GOTS, wel trots op onze hennep.

Duurzame impact

Hennep: Bespaart water, 65%. Neem een moment om te beseffen hoeveel dit eigenlijk is. Verbruikt veel minder land, 55%. We kunnen zo veel doen met ons land. Heeft geen pesticiden en herbiciden nodig. Wie houdt daar überhaupt van?