• Bio-based materiaal
 • Circulair
 • Biophillic design
 • Trendy
 • Design

Story.

 • Story
 • Duurzaamheidsinformatie

HOT Home Of Treasures is een “new arrival” met grote ambities zowel nationaal als internationaal moet het een merk worden waar men niet meer omheen kan als het gaat om circulariteit en duurzaam inrichten.

HOT wil laten zien dat duurzaam en natuurlijk design, hip en trendy kan zijn.

We willen nog meer samenwerkingen met maakbedrijven en ontwerpers aangaan, hen uitdagen om met duurzame basismaterialen nieuwe duurzame aansprekende producten te ontwerpen.

Enerzijds om een brede collectie te maken; ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. Maar ook om hen een podium bieden om hun talenten te laten zien. Vaak hebben ontwerpers of maakbedrijven hele goede ideeën, maar loopt het spaak bij het produceren of in de markt zetten van deze ideeën en producten. HOT wil daar een belangrijke rol in spelen.

Producten.

 • Orga Light

  € 209

  Materiaal van Organoid vormt de basis voor de Orga Light lampen collectie van Home Of Treasures. Weidegrassen met accenten van rozenblaadjes, margrieten en korenbloemen uit Oostenrijk. Bekijk product

 • Bark Light

  € 198

  De lampen uit de Home Of Treasures Bark Light collectie zijn gemaakt van Boomschors textiel Barktex. Mooi natuurlijk en iedere lamp heeft haar eigen unieke karakter. HOT Cares About Nature. Bekijk product

 • Bark Acoustic

  € 707

  De Bark Acoustic akoestische panelen van Home of Treasures zijn gemaakt van Barktex, Het boomschors textiel zit met klittenband op een houtenlijst gemonteerd, hierdoor zijn de fronten gemakkelijk te wisselen. Bekijk product

 • Bark Wall

  € 140

  De unieke wandpanelen Bark Wall zijn gemaakt van boomschorstextiel op een layer van kokos. Elke wandtegel is uniek en heeft haar eigen karakter. Home Of Treasures levert deze panelen in 3 natuurlijke kleuren. Bekijk product

 • Pure Bark Tapestry

  € 1029

  De wandkleden van HOT Home of Treasures maken we van Barktex, Bij de wandkleden van Barktex Pure gebruiken we textiel van natuurlijk boomschors met een wolvilt onderlaag. Elk wandkleed Pure Bark is uniek. De natuurlijke kleur en structuur geven het kleed karakter. Bekijk product

 • Pine Wall Art

  € 288

  De Pine Wall art collectie van Home Of Treasures is ontworpen door Irene van Ophoven. Pine Wall is gemaakt van geprint Pinatex op een layer van Kokos. Bekijk product

Alle eindproducten van HOT-Home Of Treasures maken wij in Nederland. Ze zijn gemaakt van natuurlijke hernieuwbare grondstoffen. De materialen en grondstoffen halen wij op dit moment nog uit het buitenland. De wens is om op korte termijn ook natuurlijke grondstoffen uit Nederland te gaan gebruiken.
HOT houdt van transparantie en garandeert dat alle materialen op een maatschappelijk verantwoorde manier geteeld en geoogst worden.

Grondstoffen & materialen

Voor de HOT Collectie gebruiken wij: Organoid uit Oostenrijk. Dit is gemaakt van onbehandelde, natuurlijk grondstoffen zoals planten, gras en hooi. Al deze grondstoffen behouden hun uiterlijk, gevoel en geur. Barktex uit Oeganda. Het wordt geoogst van de mutuba-boom. De bast van de boom groeit daarna weer aan. Piñatex uit de Filippijnen. Daar worden de bladeren van de ananasteelt verzameld. De vezels haalt men uit de bladeren en daar maken ze een textiel van.

Productie, vervoer & verpakking

HOT-Home of Treasures maakt al haar eindproducten in Nederland. Wij zoeken naar partnerbedrijven die passen bij onze filosofie. Bedrijven die met ons mee willen groeien en bereid zijn hun productieproces aan te passen aan onze normen. HOT – Home Of Treasures wil alles zo duurzaam mogelijk produceren. Alles is “make to order” we hebben geen of heel weinig voorraad. Wij proberen waar mogelijk duurzaam te verpakken (hierin moeten we nog stappen zetten).

Arbeidsomstandigheden

Bij HOT Home Of Treasures zien wij erop toe dat de arbeidsomstandigheden bij al onze toeleveranciers goed zijn. Bij het oogsten van de materialen wordt rekening gehouden met het welzijn van de boeren maar ook dat de bevolking een eerlijke beloning krijgt voor haar werk. Wij en onze leveranciers ondersteunen maatschappelijke projecten en zorgen voor een goed inkomen.

Keurmerken & certificering

Hot Home Of Treasures werkt o.a. met Piñatex , Organoid en Barktex als grondstof. Bij het uitzoeken van onze grondstoffen zien wij erop toe dat de materialen voldoen aan de standaarden. Zo is Piñatex B-Corp gecertificeerd en haalt Organoid de beste resultaten in de verschillende tests. Onze producten zijn ook absoluut Peta Vegan goedgekeurd.

Duurzame impact

Bij Home Of Treasures maken wij hoofdzakelijk gebruik van natuurlijke materialen als grondstof voor onze producten. Grondstoffen die weer terug groeien in de natuur en die geen belasting voor de natuur vormen na hun levenscyclus. Duurzaam, Eerlijk en Transparant is waar HOT voor staat.