• Kwaliteit - lange levensduur
 • Natuurlijk materiaal
 • Eerlijke productie
 • Trendy
 • Design
 • Fun

Story.

 • Story
 • Duurzaamheidsinformatie

We leven in een tijd waarin meer mensen dan ooit in de stad wonen en werken. We besteden nog maar weinig tijd buiten, in de natuur. Maar mensen zijn helemaal niet gemaakt om continu binnen te zijn. Mensen voelen zich goed in de natuur.
Door natuurlijke elementen te verwerken in ons interieur, ervaren we die positieve effecten. Ook als we binnen zijn. We halen letterlijk de natuur naar binnen.
Met ons merk Intenz dragen we graag bij aan deze gezonde, groene lifestyle. Wij telen lucht zuiverende planten en zijn innovatief als het op planten concepten aan komt. Dit alles op een duurzame, maatschappelijk verantwoorde manier.

Producten.

 • Intenz Salinas Cozy

  29,50

  Planten in glas, geïnspireerd door strandmotieven. De kleuren benadrukken de reflecties op het strand. In het glas is een Clusia rosea Princess, Syngonium Pixie of Calathea Insignis geplaatst. Bekijk product

 • Intenz Manilla Square

  12,50

  De Manilla heeft een robuuste uitstraling doordat het glas in een betonnen element verwerkt is. In het glas is een Clusia rosea Princess geplaatst. De wortels zijn duidelijk zichtbaar. Bekijk product

 • Intenz-Beach-Berlin

  19,50

  Planten in water, ontworpen op basis van de zon die reflecteert in de motieven van het glas. In het glas zijn de wortels van deze Clusia rosea Princess goed zichtbaar. Bekijk product

 • Intenz-Beach-Party

  29,50

  Een collectie met frisse kleuren en vormen voor een modern interieur. Planten met een warme uitstraling.
  Een Clusia rosea Princess, Syngonium Pixie en Syngonium Neon zijn in het glas geplaatst. Bekijk product

Planten op water, ook wel hydroponie genoemd, zijn duurzaam omdat de planten lang mee gaan, ze ontwikkelen verder in het water. Ze zijn makkelijk te verzorgen omdat je eenvoudig kan zien of de plant water nodig heeft. Als je zelf mooi glas hebt waar je een plant op water in wil zetten, is dit eenvoudig te realiseren. Bestel een refill in onze webshop.

Grondstoffen & materialen

We telen onze planten in kassen, de kas is gemaakt van kunststof platen waardoor we 30% energie besparen ten opzichte van een glazen kas. Onze kas word verwarmd door het warme water wat vrij komt bij het opwekken van elektriciteit. We geven de planten regenwater en aan dat water voegen we voedingsstoffen toe, het water vangen we daarna weer op en gebruiken het opnieuw.

Productie, vervoer & verpakking

Net als mensen zijn planten weerbaarder als ze gezond zijn. Door oplossingen uit de natuur toe te passen worden planten weerbaarder. Denk aan goedaardige schimmels of beestjes (natuurlijke vijanden) die ziekten en plagen opruimen. We werken planmatig en beoordelen wekelijks onze gewassen, hierdoor worden onaangename verrassingen tijdens telen van planten voorkomen. We houden van transparantie en garanderen dat onze planten maatschappelijk verantwoord geteeld worden.

Arbeidsomstandigheden

We zijn een familie bedrijf waar binnen 9 nationaliteiten werken. Daarnaast hebben wij een aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die prima binnen onze teams functioneren. We investeren in automatisering van de arbeidsprocessen waardoor onze mensen lichamelijk niet zwaar belast worden. We zorgen dat er fruit in de kantine aanwezig is en middels het certificaat Social Qualified worden we gecontroleerd of alles volgens de regels gaat.

Keurmerken & certificering

We zijn gecertificeerd voor de labels MPS A – MPS GAP – MPS Social Qualified.

Duurzame impact

Onze planten gaan lang mee omdat we binnen de collecties kiezen voor sterke soorten welke in huis of op kantoor lang mee gaan. Bewust kiezen we niet voor bloeiende planten. Voor onze hydroponie concepten geld dit ook, we kiezen voor sterke planten die door kunnen groeien in water. Gaat er toch een keer een plant dood is deze eenvoudig te vervangen door een refill te bestellen.