• Circulair
 • Modulair
 • Lokaal NL
 • Design
 • Handgemaakt
 • Maatwerk
http://Auping%20NGM http://Auping%20naaiatelier http://Auping%20fabriek http://Auping%20fabriek%20zonnepanelen http://Auping%20Elysium http://Auping%20Elysium%20Niaga http://Auping%20essential

Story.

 • Story
 • Duurzaamheidsinformatie

Alles wat we bij Auping doen wordt gedreven door onze missie: Auping rust de wereld uit. We geloven dat een uitgeruste wereld, een betere wereld is. Want in een uitgeruste wereld hebben we meer liefde en aandacht voor elkaar. Dat doen we allereerst door de beste producten te maken om mensen zo goed mogelijk te laten slapen. Maar dat doen we óók door heel zorgvuldig te zijn in de manier waarop we die producten maken, want we gunnen onze planeet letterlijk ook wat rust. Daarom kiezen we voor duurzame grondstoffen en ontwerpen onze producten zo dat we de kringlopen van de waardevolle grondstoffen kunnen sluiten. Auping is betrouwbaar, duurzaam en persoonlijk.

Een Auping is maatwerk, handwerk, vakwerk. Elk bed wordt gemaakt met aandacht voor detail, voor het milieu en voor de toekomst. Dat maakt een Auping zo bijzonder. En elk matras maken we pas als er een bestelling komt. Eerder niet. We hebben dus geen voorraad. Zo maken we nooit teveel, verspillen we niks en krijgen zoveel mogelijk mensen een matras, dat precies bij ze past. Zo uit onze duurzame fabriek in Deventer. En zo zorgen we dat elke morgen beter is dan gisteren.

Een Auping is dus niet zomaar een bed. Of een matras. Het is onze overtuiging: een uitgeruste wereld is een mooiere wereld.

Producten.

 • http://Auping%20Evolve

  Auping Evolve

  Vanaf € 1.095,-

  Dit is Auping Evolve, het eerste volledig circulaire matras ter wereld. Door het gebruik van polyester in plaats van latex of schuim en daarnaast de innovatieve Vent-tex® comfortlaag, ventileert Evolve uitstekend. Heb je het ’s nachts snel warm? Dan is Auping Evolve geschikt voor jou, omdat dit matras koel aanvoelt. Vent-tex® is bovendien hoog elastisch, waardoor je makkelijk kunt draaien en tegelijkertijd de juiste ondersteuning krijgt, precies daar waar je het nodig hebt. Auping Evolve is daarnaast brandvertragend en vrij van schadelijke stoffen. Auping Evolve is echt de volgende stap in de evolutie van slapen. Goed voor het milieu, perfect voor jouw lichaam. Bekijk product

 • http://Auping%20Elysium

  Auping Elysium

  Vanaf € 1.445,-

  Auping Elysium is een 100% circulair matras, gemaakt om heerlijk in weg te zakken. Ze heeft namelijk een Harmony-pocs® comfortlaag, een laag die we speciaal hebben ontwikkeld voor dit matras. Deze laag is opgebouwd uit heel veel (meer dan 800) miniveertjes die individueel verpakt zijn in kleine textielzakjes. De open structuur van de miniveertjes zorgt voor een goede luchtdoorstroming en vochtregulatie. Auping Elsyium heeft ook een Vent-tex® comfortlaag. Dat is een hoogelastisch materiaal met een open structuur, waardoor dit matras nóg beter ondersteunt en ventileert. Bekijk product

 • http://Auping%20Elite

  Auping Elite

  Vanaf € 1.795,-

  Auping Elite is het lekkerste matras waar je ooit op zult liggen. Of eigenlijk: waar je ín zult liggen. Je zakt er namelijk heerlijk in weg. Dat komt voornamelijk door de comfortlaag van Vita Talalay Origins®. Vita Talalay is de meest duurzame latexsoort die er bestaat, en zorgt ervoor dat het Elite matras veerkrachtig en heerlijk zacht is. Om het matras nóg wat zachter te maken, hebben we een extra laag toegevoegd in de bovenkant van het matras. Deze laag heet Welcompadd®, en bestaat uit allemaal zachte, ruitvormige kussentjes dicht op je lichaam.

  Het matras bestaat voor een groot deel uit polyester. De luchtige structuren van dit materiaal zorgen er namelijk voor dat het matras heel goed ventileert en vocht goed wordt afgevoerd. Bekijk product

 • http://Auping%20Essential

  Auping Essential bed

  Vanaf € 3.735,-

  Auping Essential is het eerste volledig recyclebare bed ter wereld. Ze is bijna helemaal van aluminium gemaakt, herbruikbaar en makkelijk demontabel zonder kwaliteitsverlies. Onze Essential wordt deels met de hand en deels machinaal gemaakt in onze eigen fabriek in Deventer. Van eerlijke materialen. Het hoofdbord en de zijtafeltjes zijn gemaakt van hout. Het frame en de poten worden gemaakt van 87% gerecycled aluminium. Dat ligt wel goed dus.

  Maar dat is niet het enige rustgevende aan dit bed. Door de verfijnde en minimalistische vormen past dit bed namelijk subtiel in elke kamer. Het moderne Scandinavische design is overal doorgevoerd. Tot in de taps toelopende poten. Eigenlijk rust je al uit als je ernaar kijkt. Bekijk product

Auping ontwikkelde samen met Niaga® een modulair matras, gemaakt van gezonde materialen. Dit circulaire matras bestaat uit zes onderdelen: de tijk, comfortlaag, pocketveren, vilten bodem, ritsen en biezen, enkel gemaakt van staal en polyester. Al deze onderdelen worden bij elkaar gehouden door een speciaal hechtsysteem: Niaga click-unclick adhesive®. Het mooie van dit hechtsysteem is dat de hechting door verwarming omkeerbaar is. Op deze manier is het matras eenvoudig uit elkaar te halen en goed te recyclen, zonder verlies van kwaliteit van de materialen.

Grondstoffen & materialen

We vinden het belangrijk om zo lokaal mogelijk te produceren en om te weten waar al onze materialen vandaan komen. Alleen zo kunnen we garanderen dat onze matrassen volledig circulair zijn. De (herkomst van de) materialen hebben we vastgelegd in het Product passport. Door de QR-code op het Niaga® label aan de zijkant van het matras te scannen met een smartphone, kun je precies zien waar het matras van gemaakt is, waar de grondstoffen vandaan komen en hoe het matras gerecycled wordt.

http://Auping%20fabriek%20zonnepanelen

Productie, vervoer & verpakking

Onze circulaire matrassen worden handgemaakt in onze duurzame fabriek in Deventer. We zijn in de branche koploper als het gaat om het verminderen van de eigen CO2-voetafdruk. Zo verhuisden we al in 2015 naar een fabriek met duurzame installaties en investeerden we in verschillende duurzame technologieën om onze fabriek en processen en ons kantoor verder te verduurzamen. De komende jaren nemen we de laatste stappen, zodat we in 2030 een energie neutrale bedrijfsvoering hebben.

Arbeidsomstandigheden

Bij Auping hebben we aandacht voor elkaar en vinden we het belangrijk om een veilige werkplek te bieden voor iedereen. Daarom werken we onder andere met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook werken we volgens de principes van van secured based leadership. Daarmee creëren we allereerst een veilige omgeving (Care) met ruimte voor talentontwikkeling, innovatie en creativiteit. Zo stimuleren we ondernemerschap, wendbaarheid en lef (Dare).

http://Auping%20fabriek

Keurmerken & certificering

B Corp certificering

Duurzame impact

Met ons circulaire matrassenassortiment nemen we als producent de verantwoordelijkheid om een matras te ontwikkelen waarvan de materialen geschikt zijn voor hergebruik. Keer op keer kunnen alle materialen gerecycled worden tot een nieuw Auping matras. Hierdoor hebben we geen afval meer, hoeven er geen materialen verbrand te worden en sluiten we de kringloop. Dat is circulair. En dit is hoe wij de toekomst zien. Daarom deden we iets bijzonders: we stelden de licentie voor onze techniek beschikbaar en moedigen we andere producenten aan om actie te ondernemen.

http://Auping%20Elysium%20Niaga