http://Mosa%20Terra%20tegels%20blauw
  • Recycled materiaal
  • Circulair
  • Duurzaam (ver)bouwen
  • Industrieel
  • Design

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Mosa heeft sinds 2011 een Cradle to Cradle zilver certificering in bijna haar gehele collectie. Cradle to cradle is een ontwerpconcept met de bedoeling om een nieuwe industriele revolutie te starten met een focus op een zuivere en zuinige wereld. Bij het productieproces draait het erom dat grondstoffen hergebruikt worden, het gebruik van duurzame energie gestimuleerd wordt en dat er een grotere focus op diversiteit komt. Mosa streeft ernaar om haar gehele productie-proces duurzaam te krijgen.

Producten.

Mosa tegels bestaan alleen uit zuivere materialen. Hoofdbestanddelen zijn klei en zand. De samenstelling van de tegels wordt tot parts-per-million niveau geanalyseerd, en ze geven geen giftige stoffen af, ook niet na jaren. Veel materialen worden hergebruikt. Er ligt een grote focus op energiebesparende projecten en hergebruik van restwarmte. Hiernaast, wordt elke waterdruppel binnen het productieproces hergebruikt of verdampt. Hierdoor, is er 60% minder water nodig dan in 2010.

Grondstoffen & materialen

De grondstoffen, voor het overgrote deel zand en klei, worden uit nabije steengroeven gehaald.

Productie, vervoer & verpakking

Alle tegels worden in Maastricht geproduceerd en naar de eindklant getransporteerd door onze partnerleveranciers. Hiernaast, worden al onze tegels verpakt in FSC-karton. Tijdens het productieproces wordt elke waterdruppel hergebruikt of verdampt. Daarnaast, focust Mosa zich op energiebesparende projecten en gebruik van restwarmte. Dankzij deze initiatieven is Mosa haar CO²-uitstoot in de afgelopen tien jaar met 48% verlaagd en de uitstoot van fijne deeltjes met 91% gedaald tot bijna nul.

Arbeidsomstandigheden

Een van de principes van Cradle to Cradle is social fairness. Mosa geeft haar medewerkers een toepasselijk loon en zorgt voor veilige en hygiënische werkomstandigheden. Er zijn verschillende veiligheidsprotocollen die gevolgd dienen te worden bij het betreden van een ruimte waarin gewerkt wordt. Bovendien, zijn er genoeg beschermingsmiddelen voor zowel medewerkers als bezoekers.

Keurmerken & certificering

Cradle to Cradle Zilver op nagenoeg de gehele collectie NEN-EN-ISO 9001 certficaat NEN-EN-ISO 14001 certificaat. DOBOKeur keurmerk. KOMO gecertificeerd (certificaatnummer IKB1466) conform BRL1010 NL BSB® productcertificaat IKB1578/16

Duurzame impact

Mosa draagt bij aan een circulaire-economie, schonere lucht, lager CO2 uitstoot, lager energieverbruik, vermindering van waterverspilling en hergebruik van gerecyclede materialen. Een groot deel van de materialen bestaat uit pre-consumer gerecycled materiaal.