• Natuurlijk materiaal
  • Circulair
  • Geen gebruik giftige stoffen
  • Design
  • Scandinavisch
  • Tijdloos

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Naast voeding en beweging is slaap één van de drie bouwstenen die bepalend zijn voor je vitaliteit en gezondheid. Matrassen van synthetische materialen zijn niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor jouw lichaam die daar gemiddeld 8 uur direct op ligt. Je lichaam is een product van de natuur, dus reageert in harmonie met natuurlijke materialen in plaats van dat het moet vechten tegen traag- en koudschuim en synthetische latex. Frans Segers, eigenaar Lavital, zag de noodzaak om hier verandering in te brengen. In onze werkplaats wordt elk matras op maat gemaakt, want geen lichaam is hetzelfde. Daarbij gebruiken wij alleen natuurlijke materialen die je lichaam ‘s nachts volledig rust geven om te herstellen zodat jij vitaal en energiek kan wakker worden. Natuurlijk slapen is gezond slapen.

Producten.

Lavital staat voor gezond slapen op matrassen van 100% natuurlijke materialen. Duurzaam & Circulair. Al ruim 25 jaar maakt Lavital matrassen en boxsprings waar alleen natuurlijke materialen worden gebruiken zoals pure wol en biologisch katoen. Omdat schadelijke en chemische stoffen vermeden worden zijn onze producten biologisch afbreekbaar, klaar voor een volgende levensfase. Ook geven wij onze producten graag een tweede leven, door bijvoorbeeld niet het hele matras weg te doen maar alleen de nodige materialen te vervangen. Wij zijn blij om hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan de circulaire economie. Met onze matrassen en boxsprings doe je niet alleen jezelf maar ook de natuur een groot plezier.

Grondstoffen & materialen

Een natuurlijk product is pas echt natuurlijk, zodra de natuurvezels een gezonde herkomst hebben. Onze natuurlijke materialen zoals wol, katoen, vlas, zeegras, paardenhaar, hennep en dons zijn verkregen op een verantwoorde manier met het oog op dierenwelzijn. Wij gebruiken alleen vezels die over keurmerken beschikken als GOTS, Oeko-tex Standart 100, ISCC, Downafresh Greenline. Het hout (eiken en beuken) dat wij gebruiken beschikt over het FSC keurmerk.

Productie, vervoer & verpakking

De productie gebeurd alleen in onze werkplaats, van het snijden en samenstellen van de materialen, tot het stofferen van het voetbord van een compleet bed. Onze werkplaats is gevestigd onder onze showroom in Zwaag. Kom gerust langs om een kijkje te nemen en zie hoe het maken van een natuurlijk matras in zijn werk gaat!

Arbeidsomstandigheden

De arbeidsomstandigheden zijn conform de Nederlandse wetgeving, veilig en gezond.

Duurzame impact

Natuurlijke materialen belasten de natuur niet met chemische processen en stoffen. Niet tijdens productie en ook niet als afval. Natuurlijke materialen komen uit de natuur en kunnen zonder zorgen weer terug de natuur in. Door het matras bovendien een tweede leven te geven, kan het moment van ‘weggooien en opnieuw maken’ uitgesteld worden en circulair opgelost worden door de oude natuurvezels te vervangen voor nieuwe.