• Kwaliteit - lange levensduur
  • Recycled materiaal
  • Lokaal EU
  • Design
  • Handgemaakt
  • Uniek

Story.

  • Story
  • Duurzaamheidsinformatie

Welkom bij LAZE, waar Valerie en Ilse, twee enthousiaste Amsterdammers, hun missie zijn begonnen om de manier waarop we buiten leven te herdefiniëren. De reis startte vanuit frustratie: een zoektocht naar outdoor producten die niet alleen stijlvol zijn en lang meegaan, maar tegelijk vriendelijk zijn voor het milieu. Er worden bij LAZE dan ook geen compromissen gesloten als het aankomt op kwaliteit en duurzaamheid. Zo werken ze alleen samen met wevers en producenten binnen Europa, die deze uitgangspunten delen.


Maar dat is niet alles, de producten zijn mooi vormgegeven met prachtige kleuren en designs. Elk item is met zorg ontworpen, met vakmanschap met de hand vervaardigd en speciaal voor buiten gebruik ontwikkeld. Alle producten zijn gemaakt van gerecycled plastic afval en bestand tegen water, zon en vlekken. Wat voor een bijzonder lange levensduur zorgt.

Portfolio.

Buiten tafelkleden

Wij bieden verschillende kleuren, maten en designs aan, dus voor elk wat wils. Alle tuintafelkleden zijn gemaakt van gerecyclede plastic flesjes, weerbestendig en makkelijk in onderhoud.

Buiten tafellopers

Ontdek onze prachtige collectie luxe tafellopers voor buiten. LAZE heeft diverse luxe tafellopers ontwikkeld, allemaal geproduceerd van gerecyclede plastic flesjes. Ze zijn weerbestendig en vuilafstotend waardoor deze tafellopers ideaal voor buiten gebruik zijn.

Placemats

Mooie duurzame placemats in verschillende kleuren en met verschillende patronen. Transformeer je tafel met deze mooie, easy clean placemats. Leg ze direct op de tafel of leg ze op 1 van de effen tafelkleden uit onze ‘Misty’ serie.

Buiten sierkussens

LAZE biedt een ruime selectie weerbestendige sierkussens voor buiten om van je buitenruimte een ware eyecatcher te maken. Deze buiten sierkussens zijn naast stijlvol en comfortabel, ook milieuvriendelijk, want alle sierkussens zijn gemaakt van gerecyclede plastic flesjes. Alle kussens zijn speciaal voor buitengebruik ontwikkeld en bestand tegen vocht en zonlicht. Het is dan ook geen enkel probleem als de kussens een keer in de regen blijven liggen, ze zijn in een mum van tijd droog en verkleuren niet.

Buiten zitkussens

Bij ons vind je een uitgebreid assortiment aan zitkussens die niet alleen comfortabel zijn, maar ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Onze buiten zitkussens zijn namelijk gemaakt van gerecycled plastic, waardoor je kunt genieten van stijl en comfort, zonder extra schade toe te brengen aan de natuur. Nu horen we je denken, plastic? Nee dat wil ik niet want dat is veel te hard, gelukkig zijn er nieuwe innovatieve technieken waardoor de stoffen super zacht zijn en niet van ‘gewone’ stof zijn te onderscheiden.

♻️ Recycle: Onze jacquard geweven stoffen zijn stijlvol én milieubewust, gemaakt van gerecycled plastic garen.
🌿 Reduce & Re-use: Vlekken gaan er makkelijk uit, kleuren vervagen niet snel en zijn waterbestendig, zodat ze lang meegaan.
🏡 Support Local: Onze stoffen komen uit Europa en al onze producten worden met de hand in Amsterdam gemaakt, wat lokale economieën ondersteunt en onze ecologische voetafdruk vermindert.
🚗 Energie Besparen: Thuiswerken verlaagt ons energieverbruik.

Grondstoffen & materialen

De stoffen van de eigen LAZE collectie worden in Turkije geweven, met Rolefin of Repreve garen. Beiden bij producenten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben en op allerlei fronten kijken naar een zo'n duurzaam mogelijke werkwijze, dus in materiaal gebruik, water verbruik, gebruik chemicaliën, vervoer etc.

Productie, vervoer & verpakking

De ingekochten stoffen worden in NL met de hand verwerkt tot eindproducten, zoals tafelkleden, placemats, tafellopers en kussens.
Alle onze verpakkingsmaterialen en hangtags zijn van gerecycled plastic of karton.

Arbeidsomstandigheden

We hebben geen mensen in dienst en werken vanuit huis. Dit bespaart vervoerskosten en energieverbruik.

Keurmerken & certificering

Wij hebben zelf (nog) geen certificeringen. Een wever heeft GRS en oeko-tex 100 certificering. Van de andere wever hebben we het Repreve certificaat.

Duurzame impact

We ondersteunen lokale economieën door onze stoffen in Europa te laten produceren, een bewuste keuze die de CO2-voetafdruk vermindert. Vervolgens wordt elk LAZE-product vakkundig met de hand in Amsterdam gemaakt. Hiermee ondersteunen we lokale ambachtslieden en verminderen we de milieueffecten van massaproductie en lange afstandsverzendingen.